Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Majklik

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#751 Příspěvek od Majklik »

Wormsnake píše:Jake je sprave poradi motoru u qadu tedy 4rotoru typu X? Lital jsem zatim jednou a havaroval jsem s pocitem ze mam obracene vychylky na pace vpred vzad.
Strojek mam DJI F450. Ktere rotory v motortestu jsou A B C D na draku koptery a ktere dva jsou v predu? Radio mam na 99% spravne nakalibrovane, paka vpred odpovida zvyseni hodnony v bargrafu pri kalibraci radia. Asi delam neco spatne a nechci uz lamat vrtule a zacinaji me dochazet :( .

V budoucnu chci PX4 na RCT800 tam uz bych chtel mit jistotu ze mam vse spravne, pretahovat se pri testovani 800kou hexou nad hlavou se me nechce mam z ni respekt.

Dělá ti to ve všech letových módech, nebo jen v některejch?
Wormsnake

#752 Příspěvek od Wormsnake »

Létal jsem jen v althold režimu, učím se.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Ing.Robinsson

#753 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Já mám Auroru a taky jsem musel dávat na klopení ve vysílači revers. Také jsem si to nějak neuvědomil a šel bez toho do vzduchu a pak se divil proč to divně létá :D Naštěstí se to obešlo bez újmy.
OK2BUH

#754 Příspěvek od OK2BUH »

Pokud se vám nechce reverzovat ve vysílači tak jde zadat -1 do parametru RC2_REV.
Majklik

#755 Příspěvek od Majklik »

Wormsnake píše:Létal jsem jen v althold režimu, učím se.

Možná to bude zavádějící, ale řešil jsem asi něco podobného. Když tak mrkni na stanu 27 je tam můj problém i řešení- měl jsem zaškrtnutý v nastavení simple módy, třeba ti to pomůže.
Wormsnake

#756 Příspěvek od Wormsnake »

Posli prosim odkaz na to kde se mam kouknout na stranu 27. Dekuji

Edit
A uz me to doslo slo o tohle vlakno...

Jestli sem tam mel simple mod nevim zistim, pixhawk4 je dumyslny stroj chce to vic nacist info nez zkouset, to naza byla ve sve jednoduchosti bezelstna...
HB-D8T Brushless
Majklik

#757 Příspěvek od Majklik »

Wormsnake píše:Posli prosim odkaz na to kde se mam kouknout na stranu 27. Dekuji

Edit
A uz me to doslo slo o tohle vlakno...

Jestli sem tam mel simple mod nevim zistim, pixhawk4 je dumyslny stroj chce to vic nacist info nez zkouset, to naza byla ve sve jednoduchosti bezelstna...

Je to nastavení v Mission Planeru
Výstřižek.PNG
j.s

#758 Příspěvek od j.s »

Ještě se vrátim k problému s kompass variance... nahrál jsem starší firmware a tam problém nebyl, tak jsem udělal reset přes terminál nahrál 3.3 a kalibraci udělal celou znovu přes wizzard a je to bez problému. Za chvilku to půjdu zalítat, po té věčnosti kdy mi to jen leželo doma a nebyl na to čas se těšim jak malej kluk.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
j.s

#759 Příspěvek od j.s »

a neúspěšně....
Vypadá to na poslední malý - velký problém.... kalibrace esc...
Po provedení kalibrace regulátorů přes pixhawk jsou po znovu připojení baterie regulátory nezkalibravané...
Zajímavé je, že když zkusím motor test v mission planeru, tak všechny motory točí stejně.
Taky v průběhu kalibrace, kdy se dá zkoušet jestli se zkalibrovali (po tom co dáte páku vysílačky dolu a pípnou regly), tak jdou všechny regly stejně od malých otáček, až po plný plyn.... pak odpojím baterku, vypnu vysílačku a chvíli počkám, zapnu to a přední mi točí mnohem víc a hned od začátku plynu tak na 60%...
Jsou to Afro 20A, nikdy jsem tenhle problém neměl, nemají za sebou žádný crash...
Nějaké nápady? Na Y se mi to dávat moc nechce...

Edit: rekalibrace radia jako takového a znovu kalibrace v mission planeru a opětovná kalibrace ESC zabrala. Takže sorry za spam.. ;-)
Wormsnake

#760 Příspěvek od Wormsnake »

Ahoj jsou nekde k dispozici nejake jakekoliv texty o pixhawku v cestine? Ted musim hlavne nastudovat letove rezimy a jejich chovani, pixhawk jich ma strosku viz nez naza.
Jinak stroj uz mam snad zpravne nastaven jen se me moc nechce do testovani je hrozny pocasi. Musim jeste dodelat telemetrii do taranise, HW-ove je to jednoche je to jen prevodnik UARTu na SmartPort, jak to nastavit v missionplaneru budu muset jeste nekde vycist...
HB-D8T Brushless
Amper

#761 Příspěvek od Amper »

Mam takovej pocit ze to nenajdes. Ale pokud by jsi hledal tak doporucuju se podivat do bakalarek/magisterskych pracech po vysokych skolach.

Vypada to ze slozit copteru a rozletat ji je v soucasnosti oblibeny zpusob ziskani titulu s minimem vlastniho nasazeni. Na dosti z nich sedi pixhawk a tak je moznost ze to ta prace aspon popisuje.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Wormsnake

#762 Příspěvek od Wormsnake »

Tak to je fajn, jestli to rozchodim tak aby to chodilo jak ma, tak si pak zazadam o titul.

Ale dik za radu.
A dekuju i za rady kolegu z prizpevku vysse, moc me to pomohlo.
HB-D8T Brushless
j.s

#763 Příspěvek od j.s »

koukni sem a na další stranu, je tam něco málo o letových módech v češtině.
Ing.Robinsson

#764 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Zkoušel jste někdo ten let. režim Sport. Zdá se mi že to je i něco víc než jen stabilize + alt.hold. Zkoušel jsem kopteru ručně odtahnout a vracela se sama na předchozí místo.

A když už jsme u toho sportu máte někdo FW pro OSD, který umí tento režim zobrazit?
OK2BUH

#765 Příspěvek od OK2BUH »

Jistěže máme. OSD Extra R800 píše SPRT.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“