Špatná lokalita pro létání? DJI Phantom a problém spojení

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zpráva
Autor
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Špatná lokalita pro létání? DJI Phantom a problém spoje

#16 Příspěvek od CharlitoCZ »

Jednou tam bylo disconnected a pak no signal. Nicmene jsem jsem to zkousel zas a je tam hlaska o mojich lokalnich zakonech. Letiste to vsak nebude, lital jsem ve stejnem okruhu, jen jinde (dle jejich mapy), a tam to slo, budou to nejspis ty anteny.

A k tem antenam, nemyslim si, ze to je mvcr, oznacene to je jako vojensky prostor.
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
eTeBe

#17 Příspěvek od eTeBe »

Opravdu jde o místo, kde se létá "odjakživa", stejně jako louka na konci Nebušic. V polích u Horoměřic se mi stávalo, že letadla občas přestala reagovat na povely a došlo k přepnutí do FS, nedávno mi to udělala i F550 (po minutě visení v cca 30m se přepla do FS vrátila se zpět). Vysílačkou ani nastavením to není a jinde se to neděje. Mám podezření na ony zmiňované antény.

Pokud se nepletu, tak s modely je zakázáno létat v okruhu 5,5km od středu letiště, toto místo je více než 6km od středu letiště a navíc mimo osy startů i přistání. Výtky některých uživatelů jsou zbytečné, spíš poraďte než nadávejte.
JCM

#18 Příspěvek od JCM »

Tak jestli je tam teď hláška o NFZ, tak je to správně, protože v ní jsi, vyzkoušej to schválně ještě mimo ty žlutý zóny, co to bude či nebude hlásit.

Jináč "odjakživa" již pro P3 s novým FW a aplikací DJI GO v. 2.5.0 neplatí ;)
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od CharlitoCZ »

JCM píše:Tak jestli je tam teď hláška o NFZ, tak je to správně, protože v ní jsi, vyzkoušej to schválně ještě mimo ty žlutý zóny, co to bude či nebude hlásit.

Jináč "odjakživa" již pro P3 s novým FW a aplikací DJI GO v. 2.5.0 neplatí ;)

no mě je na tom divné, že byť jsem na jiných lokalitách blíž, tak to funguje, nicméně na druhou stranu jak jsem již řikal, ty antény na těch jejich NFZ nejsou vůbec zohledněné...

je to fuk, původně jsem se bál nějaké poruchy, teď už mám ověřené, že to je lokací, nicméně podle indicií to nebude tím letištěm

Každopádně díky
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

DJI Phantom a problém spojení "NO SIGNAL"

#20 Příspěvek od CharlitoCZ »

Tak abych to znovu otevřel s dalšími poznatky, celou dobu bylo veškeré létání v pohodě, už jsem tušil ty místa, kde to je na první pohled špatné (například Řež) a podobně, obo to předtím napíše check you local cosi (zkrátka že tam nesmím létat).

Ale v sobotu bylo něco divného, létal jsem u velké a malé ameriky, parkoval jsem trošku bokem, směr Bubovice (ano Bubovické letiště, ale bylo poměrně daleko a ani nic nelétalo), nicméně po 15-18ti minutách letu (nalétáno cca 3200m) jsem se vracel a tu mi asi 5m nade mnou vypl obraz a ukázala se červená hláška "no signal". Veškeré ovládání bylo v pořádku, ale co to ku..a je? Proč zmizel obraz, co kdyby se mi to stalo 100-200 metrů ode mě?

No nic, v poho, jednou nic neznamená (až na značnou ztrátu důvěry). Včera jsem byl na kraji Prahy 6, zřícenina baba. Chtěl jsem ji obkroužit a udělat pár záběrů údolí. - nelétal jsem nikam dál, jen do 15m ode mě. Ale cca po minutě opět červený nápis no signal. Ovládání opět šlo, tak jsem vytáhl usb a znovu zapojil, v tu chvilku mi zapl failsave a tak jsem do toho trošku hrábl a přistál si u nohy. Doma jsem prolejzal internet a narazil na to, že se jedná o častější problém a nikdo vlastně moc neví co s tím. Pár rad jsem vyzkoušel, například znovuspárování rádia a phantoma, doma vše ok. Po té jsem vyrazil jen k nám na louku, kde zas vše fungovalo. Zaradoval jsem se a jel na babu, ihned po zapojení opět no signal.
Nemůže i to být lokalitou? Ale proč mě to teda nechá tu appku zapnout a pak to napíše tento nesmysl?
zdzd

Re: DJI Phantom a problém spojení "NO SIGNAL"

#21 Příspěvek od zdzd »

CharlitoCZ píše:Proč zmizel obraz, co kdyby se mi to stalo 100-200 metrů ode mě?

Nemáš náhodou létat jen na vzdálenost kterou dovidíš ty či pomocník?
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od CharlitoCZ »

zdzd píše:
Nemáš náhodou létat jen na vzdálenost kterou dovidíš ty či pomocník?

Nevím jak ty, ale mé oči na 100-200m vidí celkem spolehlivě.

Spíš bych však ocenil odpověď k tématu - to mi přijde z bezpečnostního hlediska podstatně důležitější..
zdzd

#23 Příspěvek od zdzd »

CharlitoCZ píše:Nevím jak ty, ale mé oči na 100-200m vidí celkem spolehlivě.

Spíš bych však ocenil odpověď k tématu - to mi přijde z bezpečnostního hlediska podstatně důležitější..

Asi ne, když se toho obáváš...

Odpověď k tématu je jasná: Létat jen tak a tam, aby jsi to vždy spolehlivě zvládnul rukama. Jinak si vždy zákonitě koleduješ o průser. A taky o černý puntík pro všechny ostatní modeláře. To je na tom to nejhorší.
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od CharlitoCZ »

zdzd píše:
Asi ne, když se toho obáváš...

Odpověď k tématu je jasná: Létat jen tak a tam, aby jsi to vždy spolehlivě zvládnul rukama. Jinak si vždy zákonitě koleduješ o průser. A taky o černý puntík pro všechny ostatní modeláře. To je na tom to nejhorší.

Nic ve zlém, ale přijde mi, že reaguješ poměrně nesmyslně a zaujatě, jediný kdo má mozek jsi asi ty.

Nejsem z těch magorů, co by lítal nad lidmi (max nad sebou), nebo dělal jiné hovadiny uprostřed míst, kde se zkrátka nelétá. Jde mi však o to, že tato "hračka" má jistý potenciál, který bych rád využil. To že nepoletím za hranici viditelnosti, nebo ještě hůř za nějaké překážky je jasné, na druhou stranu se pak klepat, zda to vše klapne v pořádku a nebudu s tím muset mít nějaké trable, je věc jiná. Věř, že nemám ani koule létat, když jsou poblíž lidi, jednak z nervozity, druhak nemám rád čumily, proto jsem i téměř vždy někde na polích, loukách a samotách kde i kdyby se cokoliv stalo, tak se nic nestane.
A že mi ho začnou ovládat ufoni, kteří s tím poletí na Pražský hrad, je asi nevyhnutelná pravděpodobnost, které se nikdo nedokáže vyvarovat...

Jen se snažím přijít na to, co tato chyba znamená, protože mi nejde do hlavy, že by to neuměli u DJI vyřešit, či vysvětlit.
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od ufon13 »

CharlitoCZ píše:
Nic ve zlém, ale přijde mi, že reaguješ poměrně nesmyslně a zaujatě, jediný kdo má mozek jsi asi ty.

Nejsem z těch magorů, co by lítal nad lidmi (max nad sebou), nebo dělal jiné hovadiny uprostřed míst, kde se zkrátka nelétá. Jde mi však o to, že tato "hračka" má jistý potenciál, který bych rád využil. To že nepoletím za hranici viditelnosti, nebo ještě hůř za nějaké překážky je jasné, na druhou stranu se pak klepat, zda to vše klapne v pořádku a nebudu s tím muset mít nějaké trable, je věc jiná. Věř, že nemám ani koule létat, když jsou poblíž lidi, jednak z nervozity, druhak nemám rád čumily, proto jsem i téměř vždy někde na polích, loukách a samotách kde i kdyby se cokoliv stalo, tak se nic nestane.
A že mi ho začnou ovládat ufoni, kteří s tím poletí na Pražský hrad, je asi nevyhnutelná pravděpodobnost, které se nikdo nedokáže vyvarovat...

Jen se snažím přijít na to, co tato chyba znamená, protože mi nejde do hlavy, že by to neuměli u DJI vyřešit, či vysvětlit.

já ti to ovládat nad hrad nebudu....... neboj.....
ale jsou místa kde i plně nabitá akuvrtačka po 2 minutách zahlásí prázdné aku a nejede stejně jako foták , kamera či mobil.......
Ale to už je mimo zdejší realityforum........
P.S. zrovna na Amerikách se podobné věci s nefunkčností elektroniky dějí dost často jen se o tom nemluví neb by byl mluvící za blba........
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od jyrry »

ufon13 píše:... jsou místa kde i plně nabitá akuvrtačka po 2 minutách zahlásí prázdné aku a nejede...

Kde přesně je některé takové místo? Rád bych to navštívil, otestoval a pak bych rád uvěřil :?
jyrry.webnode.cz
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od CharlitoCZ »

ufon13 píše: já ti to ovládat nad hrad nebudu....... neboj.....
ale jsou místa kde i plně nabitá akuvrtačka po 2 minutách zahlásí prázdné aku a nejede stejně jako foták , kamera či mobil.......
Ale to už je mimo zdejší realityforum........
P.S. zrovna na Amerikách se podobné věci s nefunkčností elektroniky dějí dost často jen se o tom nemluví neb by byl mluvící za blba........

to jsou asi ti ufoni, nicméně pokud narážíš na lom a nějakou techniku s tím spojenou, tak, pokud vím, na americe se už netěží a ani jsem neviděl žádné cedule se zákazem používání radiových zařízení, jak je tomu všude běžné..

Zas bych z toho nedělal takovou detektivku, jen jsem se zeptal...
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od ufon13 »

jyrry píše:Kde přesně je některé takové místo? Rád bych to navštívil, otestoval a pak bych rád uvěřil :?

tak jedno je v muzeu Kouřim-v přední expozici směrem do náměstí a konkrétně na truhle u okna, ale v té budově toho je mnohem více a zajímavější projevy..... další je na starém židovském hřbitově v Kolíně nad trojhrobem rodiny Löewe... tam dokonce kolabují i lidé.....osobní zkušenosti...... ale to asi sem zrovna nepatří.... to je na samostatné vlákno.....a vzhledem k materialistickému přístupu většiny kolegů ke světu, asi v rubrice smetiště..... :wink:
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od ufon13 »

CharlitoCZ píše:
to jsou asi ti ufoni, nicméně pokud narážíš na lom a nějakou techniku s tím spojenou, tak, pokud vím, na americe se už netěží a ani jsem neviděl žádné cedule se zákazem používání radiových zařízení, jak je tomu všude běžné..

Zas bych z toho nedělal takovou detektivku, jen jsem se zeptal...

no opravdu jsem techniku lomařů na mysli neměl , ale jako bývalý čundrák jsem se tam a v okolí setkal s různými nepochopitelnostmi....
ale to sem nepatří..... a je to spíše na forum o ufonech a ,,nadpřirozenu,,......
P.S. jakýkoli lom který je zářezem do zemské kůry i když jen mikrovelikosti v porovnání s povrchem celé země může generovat díky puklinám docela zajímavé energetické nesrovnalosti, at již ve statické elektřině , tak díky piezoefektům, ale to raději nechci dále rozvádět protože se najde spousta zdejších kolegů co toto budou rozporovat.
Ty ses jen optal, já jen napsal svůj názor..... nic víc. :wink:
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od CharlitoCZ »

ufon13 píše:P.S. jakýkoli lom který je zářezem do zemské kůry i když jen mikrovelikosti v porovnání s povrchem celé země může generovat díky puklinám docela zajímavé energetické nesrovnalosti, at již ve statické elektřině , tak díky piezoefektům, ale to raději nechci dále rozvádět protože se najde spousta zdejších kolegů co toto budou rozporovat.

Zajímavý pohled na věc, nad tím budu i chvilku přemýšlet :-)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“