Chci koupit li-pol baterii Kokam, ktera ma max vybijeci proud 12A. Bude zivit speed 300 s vrtuli 9x6 a prevodovkou 5:1, 2x servo hs-55 a rex 5.
Bude ta baterie stacit?
Jeste jsem se chtel zeptat, jake mate zkusenosti s bateriemi Kokam a E-tech ohledne zivotnosti. Premyslim o Kokam 1500 / 12A nebo E-tech 1700/ 17A
Bude stacit 12A?
ty budou stačit 100 % Já mám baterky AVP 1000 (max 10 A) a celou dobu letu byly pořát studené, regulátor jsem měl 8A a taky se nehřál nic. Maximálně jsem ho přinutil brat 9,5 A a to s vrtulí 10x4,7 a převodem 7:1. Jinak je taky důležité kolik těch článků tam dáš ! Tyto hodnoty platí platí pro 2 články a začátek vybíjení. Se 3mi články klidně těch 12 A můžeš dosáhnout, ale chudák motor.... Plnej plyn pak velice opatrně a jen občas... Jinak ty články jsou fajn jak pro 2 , tak 3 články- proud bys neměl překročit. Jinak než hrotit kapacitu doporučuji odlehčit éro a u bat. brat zlatý střed, 1500 a víc se mi zdá moc (váha) Já bych šel do kapacity kolem 1200 nebo míň. Pak ti klesne hmotnost, a z toho plyne potřeba míň týrat motor a menší proudy při lepší účinnosti . (při 10A už máš ze 300 samokremační jednotku - misto aby točil vrtulí, vytočí tebe po každé co si upálí uhlíky , které mimochodem nejdou vyměnit...)