Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Jenom taková zajímavost: v MP je možnost připojit přijímač ADSB na local host 127.0.0.1. To funguje, na mapě vidím blížící se letadla. Teď se dívám na parametry připravovaného fw 3.4 a přibyly tam položky ADSB. Je to myšleno jako protisrážkový systém, v případě blížícího se letadla je možno zvolit jestli má Pixhawk zastavit na místě nebo klesat. Jistě dobrý nápad ale malé letadla u nás jsou takto vybaveny málokteré a velké letadla můžeme potkat jen v blízkosti letišť kde stejně nemáme co dělat. Ale nebylo by od věci kdyby ADSB začaly používat vrtulníky LZS.
zrovna včera jsem to tam zkoušel dát... mám tohle OSD sport i poshold to umí.. u mě však byl nějaký problém s tím ukazatelem horizontu, který se špatně vykresloval a při naklopení do stran se dokonce měnil v text... novej fw pro pixhawk však pípá při každé změně letového módu, tak jsem to odložil na nějaký další zimní večer.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Nemáš tam správný charset.
To je dost pravděpodobné, nicméně byly u toho dva 2.4.0.1 a 2.4.0.2 a ani jeden nešel, pokud bys měl funkční fw a charset k tomu, budu ti vděčný, když mi ho sem hodíš, případně do zpráv.
-
Ing.Robinsson
Taky se přimlouvám za link na ten FW R800 a Charset ať zbytečně neexperimentuji. 
Tady to je: https://code.google.com/p/minimosd-extra/source/browse/#svn%2Ftrunk%2FReleased%2FFW%20%26%20Char
Pozor, při nahrávání charsetu musí být napájeny obě strany, charset se zapisuje do toho video obvodu.
Pozor, při nahrávání charsetu musí být napájeny obě strany, charset se zapisuje do toho video obvodu.
-
Ing.Robinsson
Díky. Zajímavý, že jsem charset updatoval v pohodě i bez napájení druhé strany. Mám tedy Micro OSD
Micro asi jede celé na 5v si myslím, nemám ho. Tak ti to proto asi prošlo. Já mám klasické pro pájene a jede taky celé na 5v. Tak mne to také stačí napájet jen z jedné strany.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
OK2BUH píše:Pozor, při nahrávání charsetu musí být napájeny obě strany, charset se zapisuje do toho video obvodu.
Jo, tak to bude ten problém. Děkuji uctivě dneska to tam hodim
edit: i když je teda zajímavý, že ten config tool ukazoval, že je tam ten novej charset a normálně to šlo uploadnout... jinak fw i charset jsem měl staženej stejnej jako v odkazu. Každopádně díky
On ten config tool to nepozná. Procesor mu potvrdí, že upload je OK, ale že si memory nic nepamatuje neví.
Zkouším tady ten protisrážkový systém ADSB. Funguje to ale hoši to budou muset ještě trochu vylepšit, nerozlišuje to výšku. Boening 777 letící kolem mi sundal koptéru na zem.
Já jsem letěl ve 20 m a ten Boeing měl 11000 m. Naštěstí byl Pixhawk jen v simulaci SITL, ale ten Boeing Emirates byl skutečný. Takže zatím to v novém fw nezkoušejte, shodilo by vám to každé letadlo letící nad vámi. 
-
Ing.Robinsson
To snad nemůže bejt takhle brutálně nedotažený
Je to zatím experiment, oni tam píšou, že to ignoruje výšku. Nechápu proč, to přece nemůže být žádný problém, ADSB výšku vysílá. Nebo kdyby tam bylo aspoň filtrování vyšších letových hladin. Uvidíme co se z toho vyklube. Zatím to praktické použití nemá, mají to pouze dopravní letadla, vojáci většinou polohu vypnou. Má to sem tam některá Cessna nebo ULL. Třeba to časem bude mít povinně každé letadlo.
http://copter.ardupilot.com/wiki/common-ads-b-reciever/
http://copter.ardupilot.com/wiki/common-ads-b-reciever/
Přátelé, mám u Pixhawku obsazené oba sloty Telem 1 + Telem 2. U prvního tahám data přes Mavlink do Frsky a u druhého posílám data do MP. A teď bych potřeboval ještě někam píchnout mini OSD, aby se mi zobrazilo i pár dat na monitoru. Nenapadá někoho nějaká finta, jak toho dosáhnout? Díky za případné názory.
mám síce verziu "pixhawk lite", ale predpokladám, že na PH budeš mať tiež 4x UART, pričom jeden používaš na GPS.
čiže by ti mal ostať ešte jeden, za predpokladu, že nepoužívaš naraz 2 GPS...
čiže by ti mal ostať ešte jeden, za predpokladu, že nepoužívaš naraz 2 GPS...