robotmz píše:Neviem,
ale ja mám pôvodnú súpravu 4-kanálovú a lietam na vypnutie regulátora. Trošku by som sa bál, že vyšťavím úplne pohonnú batériu, a neostane šťava na servá... Zrejme by mi regulátor odpojil motor, ak by som stiahol plyn a plachtil 10-minút, mohol by som na to prípadne zabudnúť a pridal by som znova, pričom by som vyšťavil úplne batériu a neostalo by pre servá nič energie. Je to len moja úvaha...
edit: to tlačítko je presne na to určené, že keď ti vypne motor, už ho nezapneš bez jeho stlačenia.
Mne keď vyplo motor, už som nikdy neskúšal ho stlačiť znova...
Ale to odstranění tlačítka přeci nevyřadí regulátor, nebo ano? Mě při vybité baterce a držení tlačítka regulátor stejně odpojoval motor, ale po nějaké chvilce se dal zase rozběhnout. Toho, že by ti došla št'áva na serva bych se nebál. Když už byla baterka dokonale vybitá, serva i přijímač pořád stejně dobře makali a motor už se prostě nepřipojil.
Ano, s dobrou baterkou bych to nedělal, jde mi o to využití i starších a měkčích paků. Ale myslím že ani u nové se bát nemusíš, když spadne napětí na 0.9V na článek, regulátor motoru prostě nedovolí běžet.