ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Z čeho jsi to apm napájel? Z regulátoru nebo z power modulu?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
s power modulom, káble z regulátoru mám úplne odstranené aby sa to nebilo
To vypadá na uplný výpadek napájení apm, jinak by to nespadlo. Co napájíš dál z toho apm? předpokládám, že gps, přijímač, minimko osd a bluetooth. Odhalil jsem, že některé power moduly nejsou schopné napájet apm, minim osd a telemetrii. Projevovalo se mne to, tak že telemetrii sice svítila ale už nebyla schopná dát dostatečný signál a nespojilo se to. Takže vše od osd(včetně) jsem už napájel zvlášť z becu. Druhá varianta je, že tam máš strašně moc vibrací a došlo k zahlcení apm a to se vypnulo. Nic jiného mne nenapadá.
Mě ještě napadá nenastavený fs a ztráta signálu, případně jestli jsi lítal v mínusových teplotách, tak se mi teď stalo, že jsem měl na baterce ve vysílačce jen 10.8 V (3S) s čímž ale normálně lítám, ale v mrazech to šlo najednou dost dolu 3x mi pípnul alarm na napětí a vysílačka se na chviličku vypla a koptéra šla do fs... zachvilku zas naskočila a byla v pohodě.. zvláštní... radši jsem ale přistál a baterku vyměnil.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
tak s APM napájam len prijimač, GPS a BT. ostatné ide nezávysle z baterky. keď sa to stalo mala baterka nejakých 11.3-11.5V v záťaži.naposledy keď som lietal boli vibrácie v norme stým som sa dosť hral aby som ich znížil na možné minimum (podložky, vyváženie...). Teraz boli 3 stupne vlani som lietal v mrazoch a v pohode okrem slabšej výdže baterky ale tá išla dole postupne nie že by sa odpojila. inak po tom výpadku som samozrejme skúsil pohýbať plynom a motory nabehli takže doska sa nemohla úplne vypnúť inak by som musel odarmovať motory. tam mi je divné že nech tam bol hocijaký problém prečo neprešla do fs.
vedel by som nahrať video ako to presne prebiehalo aj keď tam nie je moc vidieť
vedel by som nahrať video ako to presne prebiehalo aj keď tam nie je moc vidieť
To vypadá jako brown out, krátkodobé přerušení napájení. V podstatě se to chová jako reset. FS by nevypnulo asi motory, maslím že to je deafultně nastavené na land. Takže by to přistálo. Na tohle trpěly 2.5 desky a vetšinou odešel stabilizátor napětí na 3,3V, který byl slabý. U 2.8 kterou předpokládám že máš, už by to mělo být vyřešeno. Asi než opravovat desku vyjde levněji koupit novou. Chtělo by to log z toho by se něco dalo poznat.
tak je to 2.6ka a aj podla dosky (keby ma chceli oklamat) to je 2.6, zhorela suciastka hned pod poistkou a nad konketrorom z GPS tusim to je I2C, to mohla sposobit aj vlhkost zo snehu. a cena opravi no smd suciatsky nie su take drahe tak keby zistim ake potrebujem nie je pre mna problem ich prepajkovat
Jo tak to by opravdu mohlo, ten datasheet jsem někde zazanamenal, když ho najdu tak ti ho sem nahodím. Jinak bych ověřil i ten stabilizátor napětí viz. tady ten to většinou při nějakém problému odnese http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2152884
keď som mal chvilu čas som v robote hľadal bohužiaľ nenašiel som s popisom sučiatok ten stabilizator tuším používame aj u nás v robote tak ho môžem skúsiť vymeniť čo to urobí, ale ako to tak vidím keď sa mi podarí tú dosku rozhýbať tak že sa pripojí aj k pc tak asi už do liteajúceho nepôjde ale bola by škoda ju vyhodiť tak uplatnenie niekde nájde
Ci doska funguje sa da overit aj pripojenim externeho 3.3V stabilizatora napr. na 3.3V pin na i2c (za predpokladu, ze odstranis vadny stabilizator).
PS: Ten LDO stabilizator som bral z ebay.
PS: Ten LDO stabilizator som bral z ebay.
tak vyzera to že doska ma KO komunikáciu nakoľko nekomunikuje žiadnym spôsobom ani USB ani BT a ani s vysielačkou. stabilizator je funkcný. dioda ktorá zhorela je pravdepodobne podla zapojenia pre pripad prepolovania. doska je aj trochu ohnuta takze lietat už asi ani nebude. inak dik za rady
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Pani, pri FPV lietani na mna na sekundu vyskocila hlaska "Stall!". Nejako neviem vypatrat, co to znamena ( no, z prekladu dedukujem, ze to je pretazenie APMka), cim to moze byt sposobene, prip. co treba kde nastavit. Poradte, prosim. Vdaka.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
'stall' znamená, že si sa dostal pod pádovú rýchlosť. od ArduPlane 3.4 je v kóde detekcia tohoto stavu a tiež funkcia na "nápravu".
http://plane.ardupilot.com/wiki/stall-prevention/
http://plane.ardupilot.com/wiki/stall-prevention/
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, toto som nasiel, ale ja mam quad-kopteru s APM2.8 a verziou arducopter 3.2.1
Od rychlosti to nebolo, od vysky tiez nie, podla zvuku motorov som na motory tiez nijako "nehrabol", ani vizualne to s kopterou nijako " necuklo "... Skratka, nic sa nestalo, len na sekundu vyskocila ta hlaska
Od rychlosti to nebolo, od vysky tiez nie, podla zvuku motorov som na motory tiez nijako "nehrabol", ani vizualne to s kopterou nijako " necuklo "... Skratka, nic sa nestalo, len na sekundu vyskocila ta hlaska
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
potom možno nejaká chyba vo fw pre osd? teda predpokladám, že používaš verziu pre copter..