Brushless gimbal pre letecké záběry

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Odpovědět
Zpráva
Autor
Boky PV
Kontaktovat uživatele:

Re: Gimbal čína -problem-gyro

#916 Příspěvek od Boky PV »

jo to jsem asi pohřbil :D
ale tet mě ten borec poslal toto https://code.google.com/p/brushless-gim ... p&can=2&q=
takže to tam přes arduino nacpu
tomas1987

Re: Brushless gimbal pre letecké záběry

#917 Příspěvek od tomas1987 »

Yzdary prosim o pomoc .koupil nsem gimbal s jednotkou storm32 a stridavymi motory. Po rozbaleni jsem dal baterku a nic. Blika zelena blika cervena . Pripojil jsem usb a zkusil default nastaveni a kalibraci senzoru ale stale noc. Nedelam jeste nekde chybu?

Nenapadlo mě, že budou vypnuté motory :D takže stačilo je dát na standart, a tradáááá už jen vypadím aby se nechvěl.
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
walkera

#918 Příspěvek od walkera »

Mám radšej kúpiť Tarot T4 3D alebo Feiyu Tech mini 3D? Ďakujem za odpovede..
Borek
Kontaktovat uživatele:

#919 Příspěvek od Borek »

Zatím všechny gimbaly, co jsem viděl pro GoPro byly pro nahou kameru bez "domečku". Jsou k mání nějaké doporučeníhodné gimbaly, které poberou GoPro i s housingem?
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Duffs

#920 Příspěvek od Duffs »

Zdravím, potrebujem senzor imu v3 pre alexmosa 32bit. Našiel som na ofiko basecame http://www.basecamelectronics.com/store/
za 25 dolarov + 30 poštovne :D Podla obrazku je to aj tak čína. Viete mi poradiť lacnejšiu alternatívu? Je jedno či s konektrom alebo bez.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Duffs

#921 Příspěvek od Duffs »

Čo poviete na toto? https://www.viacopter.eu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_category_id=11&virtuemart_product_id=156&Itemid=53

V popise je :
Genuine Alexmos/Basecam32 board - Version 6 revison 2 board
Cam IMU, 20*20mm with mounting holes
All pinheaders
25 CM IMU cable
Frame IMU is onboard
Supply voltage: 7-26V
We have used special driver IC´s to controll the Motor Driver, that helps to keep the mosfets cool during high current.
So it is possible to use 3A for each Motoroutput.

Ako tomu rozumieť? Na staršom 32bit alexmosovi som mal dva senzory. Frame IMU bol zapojený v doske a camera imu bol zapojený vo frame IMU. Tu píšu, že frame IMU je na doske? Viete mi to niekdo potvrdiť alebo vyvrátiť? :D
vasylp

#922 Příspěvek od vasylp »

mate prosím někdo zkušenost s tímto kouskem nastaveni a vůbec použiti
http://www.ebay.com/itm/Feiyu-Tech-Mini ... SwiLdV96n0
děkuji
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
kraro

#923 Příspěvek od kraro »

vasylp: mám tu starší verzi a s ní nejsou žádné problémy. Ono si to samo nakalibruje, když to spustíš. Musí tam být samozřejmě kamera.
vasylp

#924 Příspěvek od vasylp »

ok děkuji super takže je to celek jak je na obrázku neni potřeba na to nic dokupovat?
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
pivandrift

#925 Příspěvek od pivandrift »

Vasylp : Ano, je to komplet, nic se nemusí dokupovat. Mám tebou zmíněný model asi měsíc, se 6 jumpery a asi o 30$ levněji než máš v odkazu. Funguje dobře, ale měl jsem problémy s první inicializací (asi má chyba). Zatím spokojenost.
Duffs

#926 Příspěvek od Duffs »

Tak páni mal som problém z origo alexmosom 32 bit. Z ničoho nič zomrel. Správalo sa to ako pri prepolovani ale je tam konektor, ktorý sa nedá prepolovať tak som nevedel čo sa deje až kym som ho neposlal na reklamáciu. Predávajúci mi povedal, že doska nieje odpálená ale procesor nebootuje, ani nejavi ziadnu aktivitu na zbernici. Regulator odpaleny nie je, ale na procesore nenameral ziadne signaly. Poslal mi druhu dosku trošku inú tiež origo alexmosa 32 bit. Dneska pri teste som zistil, že piny kde sa pripája yaw motor su asi mrtve nakolko som skusil par motorov a žiadným nepohne. PITCH a ROLL su v pohode. Pozeral som v guil či tie piny niesu disable ale nie normalne je tam navolená YAW. Skusal som upgreat na 2.50b3 - nepomohlo, Skúšal som dať na továrne nastavenia - nepomohlo. Skúšal som v guil prehodit piny - YAW osu sa PITCH a skutične YAW mi v PITCH pinoch krutilo motorom akurat PITCH motor v YAW pinoch nie. Je ešte niečo čo môžem skúsiť a nenapadlo ma to?

Edit - našiel som chybu : Je možné, že priamo z továrne tam bol spravený slabý spoj?
Přílohy
Je možné, že priamo s továrne tam bol spravený slabý spoj?
Je možné, že priamo s továrne tam bol spravený slabý spoj?
Klokanek1965

deska gimbalu z BANGOOD

#927 Příspěvek od Klokanek1965 »

Ahoj všem.
Asi jsem něco provedl při upgrade, což jsem se potom dočetl že se nemá...
no, výsledek který jsem vyčetl je že je třeba nahrát nulled FW, ale jak????
Na jiném vláknu píše "FIRERUSH" že to jde a že to umí, ale kontak na něj není, tak kdyby ho někdo měl, byl bych za něj rád,
případně nějaký postup?? návod?? jak na to????
deska zabliká ale v GUI se nenačte ani typ desky ani FW, poradí někdo????
jedná se o "eachine light-2d " tak kdyby měl někdo nějaký nápad..., jestli je ta deska umřelá tak už jí stejně neuškodím.....
Amper

#928 Příspěvek od Amper »

tusi nekdo jak z parametru motoru pro gimbal (napr. tendle http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _39_s.html ) zjistit kolik je max proud ?

mam totiz cinskou desku s psanym maximem 10A a tydle silnejsi motory by se hodili do noveho projektiku
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
cita21

#929 Příspěvek od cita21 »

Amper píše:tusi nekdo jak z parametru motoru pro gimbal (napr. tendle http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _39_s.html ) zjistit kolik je max proud ?

mam totiz cinskou desku s psanym maximem 10A a tydle silnejsi motory by se hodili do noveho projektiku

Je nemožný spočítat maximální odběr toho motoru když na Hobbykingu mají v parametrech napsáno Max proud (A) = 0, Max Napětí (V) = 0, Výkon (W) = 0. Zkoušel jsem ten typ zadat do vyhledavače jestli jinde k němu nemají napsané údaje ale asi to vypadá, že ho mají jen v tom Hobbykingu. Asi bych se jich zkusil zeptat.
Amper

#930 Příspěvek od Amper »

Je tam psany odpor takze teoreticky je pri 12.6V proud nekde pod 1A ale nejak mam tuseni ze ohmuv zakon asi na toto neni spravny vzorecek :-D
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“