Konverze MVVS 8 na elektro

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Luboš62

Konverze MVVS 8 na elektro

#1 Příspěvek od Luboš62 »

Prosím o radu - byla mi věnována moc pěkná CESSNA 182, rozp. 176cm, prázdná váha 3,3kg, motor MVVS 8. Motor 3 roky stál a ricin ho zcela zabetonoval. Ńepomohl ani ultrazvuk. Rád bych ji elektrifikoval, nemáte někdo vyzkoušenou náhradu za tento motor? Díky za pomoc...
HCP100S, CONDOR EVO4, Laser lite EPP, LOOP, Mýtus 2500, Taranis
corsair
Kontaktovat uživatele:

Re: Konverze MVVS 8 na elektro

#2 Příspěvek od corsair »

E max GT 4020 kv470 nebo 620 podle vrtule a článků 5S vrtule 16. http://www.emaxmodel.com/brushless-moto ... t4020.html koukni na tu tabulku- koupíš u Pecku,
Jo a poslal jsem ti SZ.Lada
Woita
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Woita »

Nebo něco od tuzemských MEGA motors, podle mě jsou ty motory kvalitou v pohodě srovnatelné s Axi motory, a za příznivější cenu:
http://www.megamotor.cz/v4/script/default.php
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
DAF
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DAF »

Luboš62 píše:Prosím o radu - ..., motor MVVS 8. Motor 3 roky stál a ricin ho zcela zabetonoval. Nepomohl ani ultrazvuk... Díky za pomoc...

Někdy to uvolnění trvá delší dobu, ale zatím jsem nenarazil na motor, u kterého by to nešlo.
Hitec Aurora 9X
VTjr

#5 Příspěvek od VTjr »

Vyndat svíčku, demontovat karburátor a zadní víko karteru. A hlavně všechny plastové nebo gumové díly. A pak ho, namočit do nitro-ředidla C6000 :wink: Klidně i na několik dní. To zatím zabralo vždy.

Každopádně pokud se s ním už bude dát hnout, tak se musí komplet rozebrat a všechny nánosy dočistit ručně mechanicky starým zubním kartáčkem. V žádném případě ne drátěným :!: (ani tím žlutým mosazným). Pomáhá taky povařit několik desítek minut díly ve vodě s přidáním saponátu (JAR a pod, ale nic žíravého, tedy ne ty prostředky na mytí WC a pod.!)
Ložiska je lepší vyměnit za nová.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od AR1 »

Luboš62 píše:Prosím o radu - byla mi věnována moc pěkná CESSNA 182, rozp. 176cm, prázdná váha 3,3kg, Rád bych ji elektrifikoval, nemáte někdo vyzkoušenou náhradu za tento motor? Díky za pomoc...

Ahoj sice to není přesně stejné. ale třeba jako inspirace...http://ar1.rajce.idnes.cz/Cessna_182_1600mm/
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Luboš62

#7 Příspěvek od Luboš62 »

40 minut v ultrazvukové vaně pomohlo, mimo jiné taky k tomu, že modrý elox z hlavy zmizel...
Bohužel po 3 měsících nečinnosti je motor zase zatuhlý - stálo mě to pětistovku s ujištěním, že motor je vyčištěný a nakonzervovaný...
Asi tam dám LEOPARD LC4260-7T 460KV nebo Turnigy Aerodrive SK3 - 5045-500kv, alespoň bude nějaká rezerva výkonu a nebudu muset dovažovat... :-)
HCP100S, CONDOR EVO4, Laser lite EPP, LOOP, Mýtus 2500, Taranis
VTjr

#8 Příspěvek od VTjr »

Luboš62 píše:40 minut v ultrazvukové vaně pomohlo, mimo jiné taky k tomu, že modrý elox z hlavy zmizel...

Tak to tam museli přidat něco agresivního. Nejspíš něco na bázi NaOH (běžně ho obsahují tablety do myčky na nádobí). Ultrazvuk sám o sobě v neutrální lázni (voda + nějaký detergent jako např JAR) by eloxu neměl ublížit.

Každopádně škoda, že jsi se neporadil na fóru předtím. Mj. už se to tu několikrát řešilo, stačilo trochu prohledat stará vlákna. :wink:
Třeba tady: viewtopic.php?f=8&t=59039
Luboš62 píše:Bohužel po 3 měsících nečinnosti je motor zase zatuhlý - stálo mě to pětistovku s ujištěním, že motor je vyčištěný a nakonzervovaný...
Asi tam dám LEOPARD LC4260-7T 460KV nebo Turnigy Aerodrive SK3 - 5045-500kv, alespoň bude nějaká rezerva výkonu a nebudu muset dovažovat... :-)

To nechápu. 8O Čím to konzervovali? :?:
Kdyby tam dali pár kapek parafinového oleje, nebo běžného oleje na šicí stroje, případně ve směsi s petrolejem, tak to nezatuhne ani po desetiletích! :!:
A pokud si s ním mezitím vrčel, tak při použití dnes běžně prodávaných paliv se syntetikou, nebo směsi ricínu a syntetiky (jako Rapicon, Tornado a j.) k tomu zatuhnutí taky nedochází tak rychle. U těchto moderních nitrovaých paliv hrozí spíš koroze než zatuhnutí. Leda, že bys ho prohnal na FAIkové palivo (metyl + čistý ricín), ale i tam by stačilo pár kapek parafínového či minerálního oleje nebo petroleje a nezatuhne to minimálně rok. :wink:
Naposledy upravil(a) VTjr dne pon 01.02.2016 12:02, celkem upraveno 1 x.
JB

#9 Příspěvek od JB »

Jestli Ti jde o elektrifikaci, zkus motor Dualsky. V setu s regulátorem stojí rozumné peníze a kvalita dobrá.Pro Tvé použití třeba http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1911 se 4 článkem,ale radši 5ti článkem LiPol, nebo LiIon 3000 až 5000 mAh.
Lark

#10 Příspěvek od Lark »

Jestli to bylo v tom ultrazvuku 40 minut, tak věřím tomu že ten elox to mohlo odrbat. Když jsem pořídil UZ pračku, tak jsem si dopisoval s pánem z firmy. Dodatečně jsem se dozvěděl že je to Jarda Růžička, který se tady vyskytuje (snad mi nevynadá, že jsem ho prásknul), a ten mi tenkrát řek, že výkon se testuje alobalem jen ve vodě. Když jsem to vyzkoušel, tak po 1 minutě byl alobal diravý jako cedník. :D Takže po těch 40 minutách věřím že ten elox klidně slez. Kavitace je sviňa a dokáže vyžrat y tvrdé materiály.
VTjr

#11 Příspěvek od VTjr »

Máš pravdu v tom, že 40 minut je opravdu hodně velká dávka a jak se říká "stokrát nic udolá i vola". :lol:
Já mám zkušenosti s UZ pračkami (vlastní však nemám) spíš takové, že na to, co jsem je potřeboval používat stačilo to tam ponořit na pár desítek sekund.
No a jelikož svoji vlastní pračku nemám, tak bych ten motor po rozhýbání v nitroředidlové lázni rozebral a díly dlouho vařil v saponátové vodě a pak vydrhl starým zubním kartíčkem. :-) A na karbonové nánosy bych zvolil Igorovu metodu vaření v nemrznoucí směsi do chladičů moderních motorů s hliníkovými hlavami pomocí starého friťáku. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“