Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
Re: Graupner MZ-24 HOTT
Mám to ověřené. Přijímač posílá skutečné napájecí napětí, takže pokud je napájený přímo z baterky, ukazuje napětí té baterky.
OK, diky ...
Tak to mě bohužel TX ukazuje i v případe přímého napájení z baterie hodnotu 5V.
Přijímače mají provozní napětí 3,6V až 8,4V a pokud by vysílač ukazoval napětí přijímače stále stejné, k čemu by to bylo dobré.
MZ-24 neznám (mám MC-20), ale čteš na správném displeji? Zapni si hlasové hlášení, tam ti to odříká "Nejmenší napětí přijímače x.x voltů". Takže neukazuje aktuální napětí, ale nejnižší hodnotu, na kolik po zapnutí kleslo.
Jakou baterii jsi zkoušel?
Já když jen tak na zkoušku připojím 4s NiMh tak mi to ukazuje zpočátku 5,1V, pak jak se baterka vybíjí to spadne na 5,0V a tak dál. Když připojím LiIon 1s, ukáže 4,0V.
Mx-20 a Gr16.
Já když jen tak na zkoušku připojím 4s NiMh tak mi to ukazuje zpočátku 5,1V, pak jak se baterka vybíjí to spadne na 5,0V a tak dál. Když připojím LiIon 1s, ukáže 4,0V.
Mx-20 a Gr16.
jyrry.webnode.cz
U MC-20 je na hlavním displeji "Nejnižší napětí baterie Rx" a "Aktuální" i "Nejnižší" je zobrazované na druhém displeji pro telemetrii. Takže u MZ-24 bych to aktuální také hledal spíš na některé telemetrické obrazovce. To nejnižší napětí je nejnižší hodnota na kterou klesne napětí po zapnutí Rx a při zakvrdlání servama může ještě klesnout, i když aktuální se vrátí na větší hodnotu.
Pakoval píše:Tak to mě bohužel TX ukazuje i v případe přímého napájení z baterie hodnotu 5V.
Mám aj MZ-24 a ukazuje (a kecá) správne napatie RX
Prosím o radu: Mám napípaný větroň a nevím jak udělat to, že v Qlinku termika potřebuji docílit toho,
abych mohl plynule zvetšovat a zmenšovat výchylku vztlakových klapek spodním proporcionálním přepínačem sl1. Mám ho přiřazený, ale nevím jak to udělat. Dík.m.
abych mohl plynule zvetšovat a zmenšovat výchylku vztlakových klapek spodním proporcionálním přepínačem sl1. Mám ho přiřazený, ale nevím jak to udělat. Dík.m.
Ano. Už mě to také ukazuje správné hodnoty napětí Rx. Děkuji za příspěvky.
MichalR píše:Prosím o radu: Mám napípaný větroň a nevím jak udělat to, že v Qlinku termika potřebuji docílit toho,
Přímo MZ-24 neznám, ale Qlink je tuším to samé co letová fáze na MC-20. Musíš si pro něj nastavit mix toho slideru do K6 a taky nezapomeň nastavit křivku toho mixu (standardně bývá v nule). Pokud máš nastavené křídlo 2AIL2FL, tak se ten mix automaticky kopíruje i do K7. Při nastavování si to můžeš kontrolovat zobrazením "servomonitoru".
Lark píše:Přímo MZ-24 neznám, ale Qlink je tuším to samé co letová fáze na MC-20. Musíš si pro něj nastavit mix toho slideru do K6 a taky nezapomeň nastavit křivku toho mixu (standardně bývá v nule). Pokud máš nastavené křídlo 2AIL2FL, tak se ten mix automaticky kopíruje i do K7. Při nastavování si to můžeš kontrolovat zobrazením "servomonitoru".
Diky za odp. Co myslis tim do K6? Porad se mi to nedari.
Nemate nekdo s MZ24 vetrone, kde byste vyuzivali plynule vychylovani klapek a dokazali byste poradit jak presne na to?
Jo, létám, Megu A123. K zakřivování používám knipl plynu ale to je jedno. Jde to i sliderem. Napiš prosím, o jaké éro jde, jaký program jsi navolil a jestli chceš, aby klapky chodily i nahoru-zvýšení rychlosti.
Ground Penetration Tester
Pokud chceš jen ovládat klapky sliderem, tak žádný Qlink ani mix nepotřebuješ. Jednoduše si ten slider přiřadíš na K6. Ovládání klapek ti bude fungovat ve všech režimech a není závislé na nastaveném režimu.
Lark píše:Pokud chceš jen ovládat klapky sliderem, tak žádný Qlink ani mix nepotřebuješ. Jednoduše si ten slider přiřadíš na K6. Ovládání klapek ti bude fungovat ve všech režimech a není závislé na nastaveném režimu.
Použití Q-linku se nevyhne. Chce sklápět i křidélka a je tedy potřeba nastavit i jinou diferenciaci. Většinou se k tomu ještě mixuje i výškovka.
Já už to mám pro něho připravené, jen potřebuji upřesnění. Je to jednoduché.
Ground Penetration Tester
Ahoj,
predem diky za vasi ochotu. Jedna se o vetron, ktery ma na cele odtokovce kridelka, ktera zaroven pouzivam jako klapky. mam nastavene nasledujici Qlinky jako rezimy:
Normal - kridelka funguji jen jako kridelka - mix se smerovkou - jsem spokojeny
Start - obe kridelka vychylena 2mm nahoru - mix s vyskovkou mirne pritazeno - jsem spokojeny
Pristani - obe kridelka ca. 50 st dolu - mix s vyskovkou potlaceno - jsem spokojeny
Termika - O TU JDE - prirazen proporcionalni ovladac.
Tuto odpoved mi poslali z Trivoxu:
když zvolíte typ křídla z jednou, nebo dvěma klapkami a na 6 kanál přiřadíte proporcionální ovladač, tak jdou klapky ovládat plynule, po celé dráze serva, tak jak to je na tom videu. Přiřazený ovladač platí pro všechny letové předvolby. Zkontrolujte, zda pohyb klapek neovluvňuje nějaký mix, který tam být nemá.
Na zaklade tohoto doporuceni jsem ted na kanal 6 priradil ten proporcionalni ovladac. A nyni se deje toto:
- Kdyz mam rezim normal, tak se pri hybani proporcionalem nedeje nic - jen se objevi na display napis termika.
- Kdyz mam rezim pristani nebo start, tak se pri hybani proporcionalem plynule hybou klapky tak, ze jdou plynule
jak chci, ale zaroven se hybe i vyskovka (asi kvuli zaplemu mixu). A jeste se to navic hybe v protismeru nez
bych chtel - kdyz mam packu proporcionalu ve vychozi poloze nejdal od sebe, tak zacnu s packou jet k sobe a
klapky se zvedaji nahoru (chtel bych, aby sly dolu). A samozrejme bych to chtel bez toho pohybu vyskovky.
Ale hlavne to nepotrebuju v rezimu start a pristani, ale v rezimu normal.
Snad jsem to popsal srozumitelne.
Diky, m.
predem diky za vasi ochotu. Jedna se o vetron, ktery ma na cele odtokovce kridelka, ktera zaroven pouzivam jako klapky. mam nastavene nasledujici Qlinky jako rezimy:
Normal - kridelka funguji jen jako kridelka - mix se smerovkou - jsem spokojeny
Start - obe kridelka vychylena 2mm nahoru - mix s vyskovkou mirne pritazeno - jsem spokojeny
Pristani - obe kridelka ca. 50 st dolu - mix s vyskovkou potlaceno - jsem spokojeny
Termika - O TU JDE - prirazen proporcionalni ovladac.
Tuto odpoved mi poslali z Trivoxu:
když zvolíte typ křídla z jednou, nebo dvěma klapkami a na 6 kanál přiřadíte proporcionální ovladač, tak jdou klapky ovládat plynule, po celé dráze serva, tak jak to je na tom videu. Přiřazený ovladač platí pro všechny letové předvolby. Zkontrolujte, zda pohyb klapek neovluvňuje nějaký mix, který tam být nemá.
Na zaklade tohoto doporuceni jsem ted na kanal 6 priradil ten proporcionalni ovladac. A nyni se deje toto:
- Kdyz mam rezim normal, tak se pri hybani proporcionalem nedeje nic - jen se objevi na display napis termika.
- Kdyz mam rezim pristani nebo start, tak se pri hybani proporcionalem plynule hybou klapky tak, ze jdou plynule
jak chci, ale zaroven se hybe i vyskovka (asi kvuli zaplemu mixu). A jeste se to navic hybe v protismeru nez
bych chtel - kdyz mam packu proporcionalu ve vychozi poloze nejdal od sebe, tak zacnu s packou jet k sobe a
klapky se zvedaji nahoru (chtel bych, aby sly dolu). A samozrejme bych to chtel bez toho pohybu vyskovky.
Ale hlavne to nepotrebuju v rezimu start a pristani, ale v rezimu normal.
Snad jsem to popsal srozumitelne.
Diky, m.