Windows 10

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jio

Re: Windows 10

#106 Příspěvek od jio »

http://www.msfn.org/board/topic/173752- ... ill/page-8

:: KB2977759, ne
:: KB2990214, ne
:: KB2952664, ano
:: KB3021917, ano
:: KB3022345, ne
:: KB3068708, ano
:: KB3035583, ne
:: KB3075249, ano
:: KB3080149, ano
Lark

#107 Příspěvek od Lark »

Díky za info. Stejně mám ale obavu, že při aktualizacích budou testovat jestli je to nainstalované, a když ne nacpou to tam v nějaké další znova. Zaráží mě, že kvůli tomu ještě nikdo nehuláká.
OK2BUH

#108 Příspěvek od OK2BUH »

Já jsem to provedl takto:
1) stáhl jsem ještě dnešní aktualizace
2) vytvořil jsem soubor cmd jak to sem dal jio a spustil ho (čekat dokud to nepožádá o restart, trvá to dost dlouho).
3) vyhledat znova aktualizace, samozřejmě je to nabídne znova a označit je jako skryté
4) vyhledat ještě jednou a už to nenabízí

U mě jich bylo šest, některé už delší dobu.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od corsair »

Já jsem asi tupej.....označit jako skryté než se stáhnou? Kde v té nabídce? Bylo by to možno popsat polopaticky.díky
Lark

#110 Příspěvek od Lark »

Myslíš co sem dal jio ten odkaz:
http://www.msfn.org/board/topic/173752-how-to-avoid-being-upgraded-to-win-10-against-your-will/page-8
zkopírovat ten script od alacran tak jak je a uložit jako cmd a spustit přímo z W7? Funguje to i v 64b Woknech? Už jsem jen uživatel, tak bych si nerad něco zprasil.
OK2BUH

#111 Příspěvek od OK2BUH »

@Lark, ano zkopírovat jako cmd a spustit. Na 64 bit funguje.
@corsair, pravým tlačítkem myši a skrýt aktualizaci, už ti ji to nikdy nebude nabízet
Lark

#112 Příspěvek od Lark »

Díky, vyzkouším.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od corsair »

taky děkuji
Lark

#114 Příspěvek od Lark »

Chtěl bych jen upozornit, že Mrkvosoft dnes přišel s novou fintou, jak dotlačit lidi k přechodu na W10. Spuštění instalace je ve "Volitelných aktualizacích" a je už zaškrtnuté. Je toho asi 2,6GB. Stačí to odznačit a pravým tlačítkem myši dát skrýt. Zatím to alespoň drží.
Lark

#115 Příspěvek od Lark »

Poradí mi někdo? Synátor mi přitáh nový noťas HP s W10, všechno funguje v celkem v pohodě, ale protože tam má 1TB disk, chtěl bych ho rozdělit na zhruba 100GB pro systém a programy a zbytek nechat jen na data. Problém je ale v tom, že ve správě disků mi to dovolí rozdělit těch asi 900GB zhruba na 460GB a níž mě to pro C: nepustí. Přitom je pak na C: 91% volného prostoru. Dělal jsem několikrát defragmentaci a není to nic platné. Nejspíš je alokovaný konec toho C: pro swapování a nejde to posunout. Vypnutí toho swapování nemůžu nikde najít. Stejný problém jsem řešil u W7 a nakonec jsem to vyřešil nabootováním z HirensBootCD a programem AcronisDiskDirector bez problémů upravil. Jenže W10 mi nedovolí nabootování do jiného systému. Mechanika chvíli šrotuje, ale pak naběhnou W10 z disku. Kdysi jsem někde čet, že se to dá nějak obejít, ale už se v tom vrtám druhý den a hledám na netu, ale bez výsledku.
Neví někdo jak na to?
Woita
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od Woita »

Poradím ti skvělé kouzloi:
EaseUS Partition Master. Je to prográmek pro práci s disky, umožní ti rozdělovat, mazat, přesouvat, opravovat, ... co hrdlo ráčí.
Je free (existuje i placená verze s více funkcemi, ale free ti na toto bohatě postačí).
http://www.easeus.com/partition-manager/epm-free.html
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... e-edition/
Naklikáš si tam co chceš smazat, posunout, zformátovat atd., pak dáš kouzelné tlačítko Apply a je hotovo.
Přeju FAJN den!
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Lark

#117 Příspěvek od Lark »

A jde to udělat i ve spuštěných W10 na systémovém disu?
Lark

#118 Příspěvek od Lark »

Díky, díky, díky. Už je hotovo. Jen nechápu proč to samé nemůžou udělat přímo Widle.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Woita »

Rádo se stalo. :)
Takových skvělých udělátek je celá řada. Kdyby se to všechno poskládalo do operačního systému, to by byl labůžo systém.
Problém bude asi v tom, že tyto utilitky a programy děljí programátoři celého světa, a Windows jen skupina programátorů Microsoft. Vždy se nade někdo, kdo konkrétní funkci udělá lépe. Nápad + šikovnost a už utilitka na světě.
Za všechno bych jmenoval např. ve Windows starý dobrý PrintScreen - místo něj utilitka, která se jmenuje "Light Shot". To používám doslova denně.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Lark

#120 Příspěvek od Lark »

Jó to máš určitě pravdu. Ty W10 mi ale stejně nějak nevoněj. Je v nich hromada blbostí, které nepotřebuju. Při tom rozdělování na mě blikla hláška že nemola být dokončena aktualizace, tak jsem dal hned po dalším restartu vyhledat aktualizace. Běželo to skoro dvě hodiny, 3x se to restartovalo. Vypadá to že je to celá nová instalace s novejma funkcema (alespoň to píše po přihlášení) a pořád se to ještě knfiguruje, tak jsem na to zvědavý, co z toho vypadně. Zlatý W7.

Edit: Tak jsem to zakřik, po ukončení konfigurace se ještě musí odklepnout "Instalace zařízení" a znova zapnout Firewall. Teď už snad bude chvíli pokoj.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“