ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
dano asi bych to neřešil, je to stejné jako s tím překročení rychlosti. tohle jsou hlášky osdčka
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Nevylucujem, vravim, ze sa nic nestalo ( tentoraz
), len reku sa opytam, sak ma nezbijete. Jasnacka, ze chyba fw v OSD to byt moze, podobne ako s "Low battery", len teda postradam logiku. Ak by to bolo samotnou rychlostou, tak by to muselo skakat minimalne sem-tam. Povodne som rozmyslal, ci som nezahltil APMko s RTL, ale to som pri tomto lete necvakal. Nech uz som pozeral na video z GS, alebo priamo z koptery, nic som nezbadal ci nezacul. Toz zahada...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Není to chyba OSD ale musíš v config zvolit jestli máš copter nebo plane.
Jak píše ok2buh. Neboj tohle jsou jen info hlášky OSD na to to nespadne.
Máte někdo zkušenost s externím kompasem? Popř. Jaký a jak ho zapojit?
Ideálně kdyby šel tento:
http://www.rcking.eu/cs/walkera-qr-x350 ... -z-10.html
Ideálně kdyby šel tento:
http://www.rcking.eu/cs/walkera-qr-x350 ... -z-10.html
Řekl bych, že většina používá externí kompas, můj názor je, že je ideální když bude integrovanej u gps (většinou se tak gpsky prodávaj), ale můžeš si koupit i samotnej třeba takovej. Zapojení je závislé od desky, jejíž verzi neuvádíš.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Mám ardupilot 2.6 používám kompas v gps, ale mám problém kompasmot někde kolem 50% a změnit umístění GPS se mi moc nehodi. Raději bych použil externí kompas.
APM mám zabudovaný v rámu od walkery qr350 proto ten odkaz na kompas pro QR
APM mám zabudovaný v rámu od walkery qr350 proto ten odkaz na kompas pro QR
Ono je dokonce lepší to mít oddělené protože sběrnice i2c z kompasu zanáší do GPS rušení.
Tak pokud chápu správně tak když mám u GPS dva kabely do APM jeden vede do portu GPS a jeden na i2c tak stačí ten i2c odpojit a tam připojit externí kompas? A GPS bude dal fungovat?
áno.
len doplním, že na APM má i2c zbernica napájanie 3.3V, takže taký potrebuješ aj kompas (čo spĺňa vačšina). na PX má i2c 5V.
len doplním, že na APM má i2c zbernica napájanie 3.3V, takže taký potrebuješ aj kompas (čo spĺňa vačšina). na PX má i2c 5V.
Jestli chceš jeden kompas tady mám a zřejmě už ho nevyužije.
Diky už jsem objednal tady:
http://robotstore.cz/obchod/arduino/hmc ... modul-xyz/
http://robotstore.cz/obchod/arduino/hmc ... modul-xyz/
Tak mam zapojeno a nedari se kalibrace. Po zapnuti kalibrace se zobrazi bile tecky jak pohybuji kompasem zacne se i bod pohybovat a po chvilce vsechny tecky zmizi!? Zkousel jsem ruzne nastaveni orientace, ale nic se nezmeni po chvili se proste kalibrace prerusi. Netusite co mam spatne? Jeste to pise " more data needed aim for yellow-green" to nevim jestli to kdy psalo. Pripada mi jakoby nefungovala na kompasu jedna osa?
to sa mi nestalo, hoci tiež používam externý kompas (mimo GPS), ako ty.
najčastejšie mávam problémy:
-že sa mi pri kalibrácii/točení pohne USB kábel a APM sa odpojí a preto radšej kalibrujem cez telemetriu
-že netrafím správnu orientáciu kompasu
ešte mi napadlo, že možno máš problém s rušením i2c (kábel od kompasu), ale pravdepodobne nie, pretože predpokládám, že kalibruješ vtedy, keď netečú veľké prúdy v silovej časti a servá asi tiež nemáš.
najčastejšie mávam problémy:
-že sa mi pri kalibrácii/točení pohne USB kábel a APM sa odpojí a preto radšej kalibrujem cez telemetriu
-že netrafím správnu orientáciu kompasu
ešte mi napadlo, že možno máš problém s rušením i2c (kábel od kompasu), ale pravdepodobne nie, pretože predpokládám, že kalibruješ vtedy, keď netečú veľké prúdy v silovej časti a servá asi tiež nemáš.