Windows 10

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
master_raa
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10

#121 Příspěvek od master_raa »

W10, den kdy prestalo PC slouzit uzivateli a uzivatel se stal sluhou a otrokem OS :lol:

Format, instalace unixu, virtualbox a v nem W7. Vyresen problem kompatibility HW a na beznou kancelarskou cinnost staci.

Jsem neskutecne unaven vsemi otravy pejicicmi chvalozpevy na W10, kteri v zapeti prinesou svuj srot s tim, ze lepsi OS nez W10 neni, ale potrebuji abych jim rozchodil tohle, tamto jim nejede, tohle uz nemuzou, tohle se jim samo....

Je taktez celkem komicke pozorovat jak nektrym hrdost nedovoli a na W7 delali 20 veci a na nowych W10 uz jen 4 s oduvodnenim, ze ten zbytek uz nepotrebuji. Skutecnosti je vsak fatk, ze to uz neumi a nebo je to obtizne vzhledem k nechtenym funkcim W. Perlickou bylo, ze on ma PC jen na internet, ale bohuzel nekter stranky se mu nejak nefungujou :roll:
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od jyrry »

W10 mi už podruhé odpravily Intel Compute Stick do reklamace (napoprvé jsem dostal nový kus, napodruhé čekám co z nich vypadne).
Dají se W7 instalovat přímo z W8.1 (s nimi se to prodává, jsou ale spíš tragikomedie) ? Nebere to bootovací flashdisk; radši ale W7 než ty W10...
jyrry.webnode.cz
Lark

#123 Příspěvek od Lark »

Já to měl na mém Toshiba obráceně. Na disku je instalace W7 a 8.1 jsem k tomu dostal na DVD. To je ale tak na podložení nohy u stolu. Budu se držet W7 dokud to půjde.
holda29
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od holda29 »

master_raa píše:...

Ano, na hranici s nimi! :roll: :roll: :roll:
master_raa
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od master_raa »

Ono u levnejsich notasu - beru do 20.000 je to celkem bojovka.

Zaprve musis v BIOS nastavivit bootovani a jeste se tam prehazuje typ BIOS - W7 a W8/W10 pouzivaji rozdilny. Je to vetsinou kazdy kus/typ indivindy a pak bojovka pokus omyl.

Musim te upozornit, ze preformatovanim disku prijdes o licencni bazmek W8, takze v pripade snahy se vratit budes muset resit s instalackou a tusim MS linkou - ja tohle sem neresil jen vim od kolegy co ma shop.

Nasledne nainstalujes, ale zase je predem dobre postahovat si drivery pro W7. Hajzlici uz ti nenapisou nazev karty ale HP driver W8 zvukovka. Takze prvni je treba se pred formatem podivat co mas za komponenty a poshanet poud mozno drivery pro W7. Neco ma spolecne s W8 neco z W8 funguje i na W7 a neco proste musis shanet podle vyrobce konkretni periferie, protoze to W8 nebere a W7 HP ti to treba nenabidne(HP beru jako priklad).

To proc ti to nebere flash boot je asi duvodem spatneho nastaveni v BIOS poradi bootovani a typu biosu.

Kazdopadne pocitej je to mas zabavu na 1/2 dne kdyz se dari a na par dnu kdyz ne. Samozrejme Downgrade W8/W10 na W7 neni legalni...
Taranis X9D Plus
master_raa
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od master_raa »

holda29 píše:Ano, na hranici s nimi! :roll: :roll: :roll:

Spise skoda energie a materialu pouziteho pri vyrobe. V techto pripadech jenlepsi formou recyklace je rovnou nevyrobit...
Taranis X9D Plus
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od jyrry »

master_raa píše:... To proc ti to nebere flash boot je asi duvodem spatneho nastaveni v BIOS poradi bootovani a typu biosu....

Tam nebyla jiná volba než UEFI, snažil jsem se to nastavit (pokus/omyl) ale bez úspěchu.
Tak jsem to vzdal a pustil na to ty W10 (stejně se tam samy vnucovaly). 3x to vždy po cca dni stahování a nějakého instalování napsalo že tomu něco chybí. Pak asi napočtvrté se to chytlo, 2 dny to něco dělalo a výsledek je ten že se to už nedalo vrátit ani na ty W8.1 ... Kdyby ty 8.1 byly alespoň český, snad bych i to vydržel...
jyrry.webnode.cz
master_raa
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od master_raa »

co mas za zelezo? potrebuju presne tipove oznaceni, zkusim se mrknout co by se dalo delat, pokudneco najdu..
Taranis X9D Plus
jio

#129 Příspěvek od jio »

holda29 píše:Ano, na hranici s nimi! :roll: :roll: :roll:

:-) Dobrý komentář.

Nevím, jak komu, ale po upgrade z W7 jsem byl taky poněkud rozčarován. Vše se zpomalilo. Jediná výhoda byla, že instalace na SSD zabrala oproti W7 skoro jen polovinu místa.

Asi měsíc nebo 2 jsem dokonce uvažoval, že koupím nový MB a procesor, ale nakonec jsem po 3 měsících zkusil tu jednodušší variantu a to čistou instalaci W10. Po čisté instalaci s předtím uloženým Product key si u stolního PC ani u malého netbooku nemohu stěžovat. Instalace bez problémů a oba fungují celkem svižně a taky bez problémů.

Protože jsem měl zapsané i časy některých operací z W7, tak mohu říct, že po čisté instalaci W10 je spouštění rychlejší jak bylo u W7. No a oproti upgadovaným W10 to je velmi podstatný rozdíl.

Takže závěr - pokud to nefunguje jak by se očekávalo zkusit čistou instalaci.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od jyrry »

master_raa píše:co mas za zelezo? potrebuju presne tipove oznaceni, zkusim se mrknout co by se dalo delat, pokudneco najdu..

https://www.alza.cz/intel-computer-stic ... lternativy
koukám že prodej skončil, už mají jen verzi rovnou s W10 ... alespoň by mně to ušetřilo toho martyria s instalací...
On ten první kousek s těmi W10 celkem jel, měli jsme to píchlé v televizi jen na přehrávání filmů a trochu na net.
Pak se to samo rozhodlo aktualizovat a na tom to skončilo... večer to ještě psalo že něco dělá a ráno už byl tuhej :-(
jyrry.webnode.cz
kocour
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od kocour »

Mně loni na jaře kleknul počitač. Při opravě (spíš totální přestavbě) byl pro mne hlavní problém jak to udělat, aby mi chodil Autocad 2008 LT, za který jsem dal hříšné peníze. Dozvěděl jsem se, že chodí jen pod W7, s vyšší verzí né. Tak mám strach, že se mi Windovs 10 samovolně nainstalují a já budu muset řešit, jak to vrátit zpátky.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
JosefSvejk

#132 Příspěvek od JosefSvejk »

Musíš si v sedmičkách předem zakázat automatickou aktualizaci.
qeex

#133 Příspěvek od qeex »

jyrry: a neni lepsi na net a filmy pouzit linux, mit klid a vyhnout se temhle problemum?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od jyrry »

qeex: asi jo, ale teď to musím nějak pořešit když už jsem to pořídil. Linux neznám, nechci se učit něco nového.
Uvidím jak se reklamace vyvine a pak budu bádat co s tím.
jyrry.webnode.cz
qeex

#135 Příspěvek od qeex »

Ubuntu jsem nainstaloval rodicum a bez problemu s nim funguji, i kdyz pred tim 10 let fungovali na XPeckach, ono na ten net neni treba se nic preucovat, na linuxu je Chrome/firefox i VLC. Nativne je v ubuntu zabudovanej office(libre office). Na beznou praci clovek nemusi obvykle nic dalsiho instalovat. Popr je v nem aplikace podobna appstoru nebo playgoogle s aplikacena. Ono uz to dlouha leta neni o psani prikazu v terminalu, ale je to obyc intuitivni system jako vsechny ostatni. Jde nahrat na flahku a vyzkouset jen tak z flahky nebo nainstalovat jako druhy system a vybirat si pri spusteni, nebo jen mrknout na youtube a podivat se jak system vypada a jestli by clovek zvladl praci s takovym systemem :-)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“