Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
Stejně jsem docela zvědavý, jak se vyvine technika pro "250race" ve smyslu soutěžního létání (ať už FAI F3U nebo různých národních odvozenin)...
Jestli si na trati povedou lépe nadupané mašiny, případně dokonce v tilt úpravě, anebo se ukáže důležitější vyšší obratnost a menší setrvačnost a lépe obstojí spíš menší lehčí stroje.
Jestli si na trati povedou lépe nadupané mašiny, případně dokonce v tilt úpravě, anebo se ukáže důležitější vyšší obratnost a menší setrvačnost a lépe obstojí spíš menší lehčí stroje.
- malé zvíře
To asi bude hodně záležet na trati. Pokud bude postavená jako hodně technická s minimem dlouhých rovinek, tak budou malé a obratné stroje ve výhodě a naopak.
Last one alive, lock the door!
jako u všech sportů a závodů ... pokud se tato oblast bude rozvíjet (a zatím k tomu má všechny předpoklady), tak se bude diverzifikovat ... a my budeme svědky specializace strojů ... např: 6S těžká monstra se stabilizačními plochami pro nějaký speedrace ... 4s středně těžké freestyle akrobaty a 3s lehoušky na technické tratě
Záleží i na pravidlech, zrovna v návrhu F3U je trať celkem definovaná - pokud se dodrží rozměr plochy, počet branek a řekněme "duch pravidel", tak by se tratě neměly extrémně lišit. Tím "duchem" myslím třeba to, že branky a otočné body budou rozhozené a ne "ojebávku", že by se daly tři branky těsně za sebe, aby se prolétaly defakto jako jedna a ktomu pár vlajek do oválu, čímž by se trať cíleně udělala na "topspeed".
Jenže zase není nijak jisté, že se ujme primárně tato verze, mohou se vyrojit různé místní odchylky atd.
Jinak ta moje otázka/úvaha se týkala vyloženě okruhového závodu na trati, freestyle či třeba "dragster sprint" bych viděl jako zcela jiné odvětví, kde o odlišnosti modelů není nejmenších pochyb.
Jenže zase není nijak jisté, že se ujme primárně tato verze, mohou se vyrojit různé místní odchylky atd.
Jinak ta moje otázka/úvaha se týkala vyloženě okruhového závodu na trati, freestyle či třeba "dragster sprint" bych viděl jako zcela jiné odvětví, kde o odlišnosti modelů není nejmenších pochyb.
Mate nekdo zkusenost s DYS 1806 v cervene verzi z Hobbykingu ? Maj je v EU skladu za cenu BG z Ciny. A jeste ten samej dotaz na zkusenost s ZTW Spider Series 18A OPTO taky z HK
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Zdravím všechny. Potřeboval bych poradit. Chtěl jsem rozchodit CC3D Atom. Nahrál jsem do něj nejnovější Cleanflight, připojil přes SBUS přijímač Frsky X6R. Když mám FC připojenou přes USB do PC (baterie v kvadře zapojená), tak ji můžu normálně aktivovat (arming) přes vysílačku a v pohodě ji ovládat. Ale když FC odpojím od PC, zapnu rádio, zapnu kvadru, tak není slyšet ESCčka a FC vůbec nepřijímá povely z přijímače. Nevíte co jsem udělal špatně, nebo co jsem neudělal vůbec? Na netu jsem našel podobné problémy, ale zatím žádné řešení 
Taranis Plus, Swift II, FPV Fx-61, Reptile500 FPV Quad NAZA-M V2, Bix3 FPV, EPA Šad P-51
Amper píše:Mate nekdo zkusenost s DYS 1806 v cervene verzi z Hobbykingu ? Maj je v EU skladu za cenu BG z Ciny. A jeste ten samej dotaz na zkusenost s ZTW Spider Series 18A OPTO taky z HK
S ZTW Spider 18 jsem spokojen docela hodně, za tu cenu je skvělý a navíc malinký. Plně funkční i OneSHOT 125.
DYS1806 je OK, mimochodem absolutně identický s černým 1806 od RCTIMER, na jednom copteru mám tři černé a jeden červený a nepozoruji ani náznak nekorektnosti kvůli rozdílnosti. Další copter mám jen s červenými DYS1806 a také OK.
Je to nicméně lowend v dobrém i špatném, za ty peníze podle mě stojí, ale přijde mi, že po nějaké době provozu už občas nějaké nekorektnosti ve zvuku slyším, možná začínají trpět ložiska atd. Pokud bys chtěl něco dokonale vyváženého s dlouhou životností, tak tě DYS nenadchne, je to spotřebka - třeba Multistar Elite je určitě provedený lépe.
tomashr píše:Je to nicméně lowend v dobrém i špatném, za ty peníze podle mě stojí, ale přijde mi, že po nějaké době provozu už občas nějaké nekorektnosti ve zvuku slyším, možná začínají trpět ložiska atd. Pokud bys chtěl něco dokonale vyváženého s dlouhou životností, tak tě DYS nenadchne, je to spotřebka - třeba Multistar Elite je určitě provedený lépe.
S tim pocitam - nenalitam toho zase tolik aby me toto hledisko nejak zasadne trapilo. Mam cerne a jsem s nima spokojen (na to mlaceni do zeme je to dostatecne
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
jo to se pridam, mam sice ZTW spidery 12A opto z BG ale jedou vyborne, oneshot125 funguje a jsou programovatelne po servo kabelu pomoci arduina z blhelisuite.
to golemus: takhle nadalku mi prijde jako by jsi to nemel napajene, myslim tedy FC a prijimac, ale to je asi hloupost, ze jo?
to golemus: takhle nadalku mi prijde jako by jsi to nemel napajene, myslim tedy FC a prijimac, ale to je asi hloupost, ze jo?
nuku píše:jo to se pridam, mam sice ZTW spidery 12A opto z BG ale jedou vyborne, oneshot125 funguje a jsou programovatelne po servo kabelu pomoci arduina z blhelisuite.
No jde o to, že pokud koptéru mám připojenou přes USB do počítače, tak ovládání vysílačkou funguje skvěle. Ikdyž vyškubnu ten USB kabel. Ale pokud jen kvadru zapnu a chci jí ovládat tak prostě nereaguje. Vůbec není slyšet pípání ESC. Takže ani nemůžu udělat arming FC. Jsem z toho bezradny.
Taranis Plus, Swift II, FPV Fx-61, Reptile500 FPV Quad NAZA-M V2, Bix3 FPV, EPA Šad P-51
ESC pipa az po tom co se odarmuje ne ?
No kdyz FC pripojim pres usb, zapnu radio a pak k FC pripojim baterku, tak nejdriv pipaji esc a az pak davam ARMing. Jak rikam, dokud je FC pripojena pres USB tak vse funguje jak ma. Stve me ze spousta lidi pouziva Cleanflight s cc3d, takze to musi fungovat. Jen me nenapada kde muze byt problem.
- malé zvíře
[quote="malé zvíře"][/quote]
jak lze poznat, zda procesorek "Nabootuje správně CC3D při startu bez USB?"?
je k bootu, kterym kod na procesorku startuje, nejaka konzola? je/neni = neni
jak lze poznat, zda procesorek "Nabootuje správně CC3D při startu bez USB?"?
je k bootu, kterym kod na procesorku startuje, nejaka konzola? je/neni = neni
- malé zvíře
Deska má dvě stavové diody které mají nějak blikat. Třeba CC3D s Librepilot po připojení napětí nejprve trvale svítí zelenou i modrou, potom modrá začne blikat rychle (deska bootuje) a potom modrá začne blikat pomalu - cca 1Hz (deska nastartovala a motory jsou uzamčené). Jak je to u Clean/Betaflightu nevím...
Last one alive, lock the door!