ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Zkousim to na stole privodni kabely dlouhe asi 30cm jsem nakroutil jsou od veskere ostatni kabelaze. Pri kalibraci se mi nechce pohybovat nahoru a dolu. Jezdi to kolem krivek vlevo vpravo tam udelam i kolecko, ale kolecko ve svisle ose nejde.
Tak problem vyresen. Byl opravdu vadny kompas. Bez reci v obchode vymenen za novy. 
Ahoj,
mám problém který nemůžu vyřešit, rozlítávám pro kamaráda APM 2.6 (firmware arducopter 3.2).
Při startu koptera uhýbá dopředu doleva a to tak, že má tendenci se až převratit. Nedá se to moc kompenzovat řízením.
Toto se ale děje pouze do cca 10cm nad zemí. Při startu z ruky tento problém vůbec nenastane.
Děje se tak v Stable i Acro modu.
Vysílač je zkalibrován, regulatory také (motory se točí při odarmování stejně). (už jsem několik kopter postavil, s ruznými jednotkami, APM je to ale moje první, a tento problém taky vidím poprvé).
Vím že u země se nelítá, ale toto znemožnuje i start. Nemáte tušení čím toto může být?
P.S. a ještě mě trochu trápí skokový nárůst otáček při lehkém přídání plynu (rozdíl mezi minimálními otáčkami po odarmování a přidáním cca 5-10% ). Jistě to někde dohledám, ale kdybyste mne někdo nakopl, jaká položka toto způsobuje.
děkuji
mám problém který nemůžu vyřešit, rozlítávám pro kamaráda APM 2.6 (firmware arducopter 3.2).
Při startu koptera uhýbá dopředu doleva a to tak, že má tendenci se až převratit. Nedá se to moc kompenzovat řízením.
Toto se ale děje pouze do cca 10cm nad zemí. Při startu z ruky tento problém vůbec nenastane.
Děje se tak v Stable i Acro modu.
Vysílač je zkalibrován, regulatory také (motory se točí při odarmování stejně). (už jsem několik kopter postavil, s ruznými jednotkami, APM je to ale moje první, a tento problém taky vidím poprvé).
Vím že u země se nelítá, ale toto znemožnuje i start. Nemáte tušení čím toto může být?
P.S. a ještě mě trochu trápí skokový nárůst otáček při lehkém přídání plynu (rozdíl mezi minimálními otáčkami po odarmování a přidáním cca 5-10% ). Jistě to někde dohledám, ale kdybyste mne někdo nakopl, jaká položka toto způsobuje.
děkuji
Řekl bych že máš blbě rotace na motorech a můžeš popsat jak jsi dělal kalibraci regulátorů? Tam vetšino je chyby, protože u apm se dělá trochu odlišně od jiných desek. Nutné postupovat dle návodu.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Kalibroval jsem solo na prijimaci. Kalibraci pres apm jsem zkousel (zapojit baterku s plnym plynem, odpojit baterku, opet zapojit a kalibrovat jak bez apm... Postupoval jsem podle manualu).
Smery otaceni i vrtule mam spravne, to bych to ani neodlepil od zeme. Koptera lita(pri startu z ruky), nema vyssi spotreba takze se s nicim nepere, je vyvazena, jen dela tento bordel
Smery otaceni i vrtule mam spravne, to bych to ani neodlepil od zeme. Koptera lita(pri startu z ruky), nema vyssi spotreba takze se s nicim nepere, je vyvazena, jen dela tento bordel
Ze země to udělá vždy a z ruky nikdy? Jak je uložená jednotka? Neni problém jen v podvozku, který o něco na zemi chytá? Udělal bych znovu kalibraci radia samotného, pak kalibraci radia v MP a nakonec znovu kalibraci reglů... no.. nevim jestli to pomůže když to z ruky létá, ale je možné, že se to někde špatně zkalibrovalo, takže všechny tři kalibrace znovu.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Ok takže kalibrace v poho už bych to netrápil, když to z ruky vzlétne a nedělá to bordel při letu tak to bude dobré. Je možný že je to malinko přemotorované a viděl bych to spíš na ruce. Dej mu malinko více plynu ať se rychle zvedne aspoň půl metru nad zemí. Dáváš málo a jdeš na začátek moc pomalu, jak je to lehké tak se to na zemi nakopne na vzduchovém polštáři.
Vic plynu = dost neprijemne vybocni pri startu, pokud to dam klasicky jak vzletam s jinyma kopterama, prevraci se.
Udelam asi cele nastaveni a kalibraci znovu. Je to zahada.
Jednotka je ulozena na penovce, dost pevne. Podvozek je na prd a krapet nestabilni, ale i tak se to chova nestandartne.
Udelam asi cele nastaveni a kalibraci znovu. Je to zahada.
Jednotka je ulozena na penovce, dost pevne. Podvozek je na prd a krapet nestabilni, ale i tak se to chova nestandartne.
když to zavisíš z ruky tak to někam utíká nebo drží? tak ještě udělat auto trim a vytrimovat to. Nic víc co by to ovlivňovalo být nemělo, tedy pokud to je to schopné viset na místě (stabilize, althodl apod, bez gps), a v mp je horizont v rovině. Jedině mne ještě napadlo že jsi udělal kalibraci (v rovině) a pak na podvozku je to nakřivo tak se to snaží kompenzovat, ale to by muselo být hodně nakloněné. Ještě bych kouknul na log a zkontroloval vybrace na to je apm citlivé. Osobně se mne pěnovky, gely a podobně moc neosvědčily jako antivibrační podložka pro apm, co opravdu funguje je toto najdeš to i na thingiverse jestli máš někoho s tiskárnou. Moc pevné upěvnění na pěnovce také není moc dobré.
Tak jsem přehral firmware na poslední verzi arducopter 3.3.2, prošel kompletně setup wizard, tzn vše zkalibroval a vypadá to, že už to nedělá, zatím testováno jen v obýváku a větší test až venku zase pustěj tu velkou 4×10(na 26.)W žárovku. Snad to bude v pohodě, asi se rozhodila kalibrace, dříve to nedělalo, ale od prvních testu jsem přidal gimbal, nohy, a jiné srandy. Taky jsem kalibraci dělal o 200km severněji, tak třeba to taky hrálo nějakou roli.
No pokud to změníš váhově, vyměníš vrtule apod. chce to projít i pidy. A nastavit znova vše i kalibrace neuškodí. Tak ať létá.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
qeex píše:Tak jsem přehral firmware na poslední verzi arducopter 3.3.2, prošel kompletně setup wizard, tzn vše zkalibroval a vypadá to, že už to nedělá, ...
Len pre info: ako sa ti tam podarilo dostat verziu 3.3.2? Podla ardupilot stranky by mala byt posledna verzia pre APMko 3.2.1
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Nabídl mi jí Mission Plannner,a tedy kouukám že se jedná o APMcopter
3.3.2 už je pouze pro Pixhawk, ono si to pozná jakou máš jednotku a když je to APM tak ti pošle poslední možnou verzi 3.2.1. Co tam máš nataženo ti potom ukáže MP v horním řádku.
- maliborec2002
- Kontaktovat uživatele:
Čau, stavím si kvadru s Apm 2.6 a firmware 3.2.1, mám 2 otázky:
1. Když lítám a chci aby mi to přiletělo na Home pozici, tak jak to nastavím, chtěl bych to mít že když dám spínač dolů tak to poletí domů, ale ten spínač chci mít mimo letový mode, takže bych na to chtěl mít co nejlíp vyhrazen samostatný kanál
2. Mám zkalibrované regulátory, když odblokuju motory tak se všechny točí stejně, ale pak to dám do režimu Loiter, a vždy se 1 motor začne točit dál, potom to takhle začne i v Acro, a všude jinde
Díky
1. Když lítám a chci aby mi to přiletělo na Home pozici, tak jak to nastavím, chtěl bych to mít že když dám spínač dolů tak to poletí domů, ale ten spínač chci mít mimo letový mode, takže bych na to chtěl mít co nejlíp vyhrazen samostatný kanál
2. Mám zkalibrované regulátory, když odblokuju motory tak se všechny točí stejně, ale pak to dám do režimu Loiter, a vždy se 1 motor začne točit dál, potom to takhle začne i v Acro, a všude jinde
Díky
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz
www.ITReports.cz