Platba na účet (Slovensko)
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Platba na účet (Slovensko)
Nevíte někdo, jak nejlépe zaplatit na Slovenský účet?
Já mám účet u Poštovní Spořitelny.
Nebo je lepší zaplatit pomocí Pay-Pal?
Nejedná se o platbu na e-shop!
Díky za pomoc.
Díky za pomoc.
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Platba na účet (Slovensko)
eco píše:Nevíte někdo, jak nejlépe zaplatit na Slovenský účet?
Díky za pomoc.
.... idealni je mit ucet na slovensku, nebo banku, ktera ma pobocky na slovaci (napr. FIO banka) .
veka1
Jo, to by bylo nejlepší, ale pro jednu platbu za rok nemá cenu banku nebo slovenský účet, si myslím.
Šlo mi o to, že někdy si banka naúčtuje poplatek třeba 500Kč za poslání dejme tomu 2-5000Kč, což je zcela nehorázné
Šlo mi o to, že někdy si banka naúčtuje poplatek třeba 500Kč za poslání dejme tomu 2-5000Kč, což je zcela nehorázné
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3
- JosefSvejk
Přes PayPal to je v pohodě.
JosefSvejk píše:Přes PayPal to je v pohodě.
A příjemce musí mít PayPal nebo ne? Obdržel jsem od něj čú Zuno banky.
- JosefSvejk
Oba musí mít PayPal. Aspoň tak to dělám já.
Pozor ale na to, ze PayPal si uctuje poplatok (tusim 4% sumy pri nekomercnych platbach)
olisoft píše:Pozor ale na to, ze PayPal si uctuje poplatok (tusim 4% sumy pri nekomercnych platbach)
Teď jsem to zkoušel, naskočilo tam 1,7€, což je cca 5%
Když jsem zadal cvičně 100€, tak poplatek je 3,75€.
V každém případě musím vyčkat, jestli dotyčný má PayPal účet, protože to po mně chce jen jeho e-mail...
- JosefSvejk
eco píše:Teď jsem to zkoušel, naskočilo tam 1,7€, což je cca 5%
Když jsem zadal cvičně 100€, tak poplatek je 3,75€.
V každém případě musím vyčkat, jestli dotyčný má PayPal účet, protože to po mně chce jen jeho e-mail...
Ano, on musí mít ten e-mail zapsaný ve svém PP účtu. Nemusí to být jeho primární přihlašovací e-mail, může být určený jen pro přijímání plateb.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Řešením může být SEPA platba, některé banky je (nebo třeba jen jednu za měsíc) mají zdarma. Zkus pohledat u přátel v okolí - ZUNO, RB, možná i jiné.
Např. RB SEPA platbu umožňuje, i EURO platbu, u obou jsou ale poplatky pouze sdílené, bez možnosti změny na OUR...což není vždy to pravé... V posledním mém případě jsem spěchal a musel použít standardní platbu u RB - výsledek? Za převod 78 EUR banka naúčtovala poplatek 750 CZK. Nechci tady být vulgární, tak to nechám bez komentáře, píšu jen jako zkušenost a pro upozornění 
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Už tady zaznělo - např. platba z Fia je vůči Slovensku bez poplatků (netuším, kolik si strhávají za převod Kč --> EUR). Nemusíš si měnit účet, ale najít třeba nějakého známého, kterému důvěřuješ a tomu poslat finance na jeho účet a on je pak překlopí na Slovensko.
Pak je tady ještě možnost zajet si těsně za hranice a poslat to z nějaké pošty. (A možná to vyjde levněji než mezinárodní převod)
A PayPal si nějaké finance vezme - tuším, že tam byly 2 procenta a příjemce musí mít PayPal.
Ještě byla jedna služba pro mezinárodní převod - Western union (je tuším na poštách), ale cenově to není žádná hitparáda http://www.intercash.cz/poplatky-sluzba-western-union.asp
Pak je tady ještě možnost zajet si těsně za hranice a poslat to z nějaké pošty. (A možná to vyjde levněji než mezinárodní převod)
A PayPal si nějaké finance vezme - tuším, že tam byly 2 procenta a příjemce musí mít PayPal.
Ještě byla jedna služba pro mezinárodní převod - Western union (je tuším na poštách), ale cenově to není žádná hitparáda http://www.intercash.cz/poplatky-sluzba-western-union.asp
-
- LV
- Kontaktovat uživatele:
eco píše:Šlo mi o to, že někdy si banka naúčtuje poplatek třeba 500Kč za poslání dejme tomu 2-5000Kč, což je zcela nehorázné
To je daň za konzervativizmus.
Ja keď platím do Nemecka či Francúzska tak platím ako by to bolo do Hornej Dolnej.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:To je daň za konzervativizmus.![]()
Ja keď platím do Nemecka či Francúzska tak platím ako by to bolo do Hornej Dolnej.
To ale je dobrá vůle tvé banky, obecně mezistátní platba v rámci eurozóny zas tak úplně zadarmo není, teď mám okno, jestli byl limit poplatku 3 nebo 5EUR. Pořád podstatně lepší, než to, co se občas vyskytne v ČR, ale k nule přeci jen kus chybí...
Jinak k původnímu dotazu - opravdu se hodí bezplatný účet FIO, i kdyby člověk jinak preferoval jinou banku. Honí to přes svou slovenskou organizační jednotku, ve výsledku je platba do SK úplně zdarma (neřeším případné kurzové rozdíly), do jiné země eurozóny pak za tu výše zmíněnou standardní "eurocenu".
Díky všem za reakce.
Vyřešilo se to tak, že dotyčný má Pay-Pal, a tam mne částka 42€ bude stát na poplatku necelých 50Kč, což je akceptovatelné. Je to převod bez udání účelu.
Jak už jsem psal výše, tento poplatek se zvyšuje s částkou ale pro mé občasné použití to stačí.
Pokud to pošlu Pay-Palem jako platbu za zboží nebo služby tak tam není poplatek žádný.
Vyřešilo se to tak, že dotyčný má Pay-Pal, a tam mne částka 42€ bude stát na poplatku necelých 50Kč, což je akceptovatelné. Je to převod bez udání účelu.
Jak už jsem psal výše, tento poplatek se zvyšuje s částkou ale pro mé občasné použití to stačí.
Pokud to pošlu Pay-Palem jako platbu za zboží nebo služby tak tam není poplatek žádný.