létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JM

#316 Příspěvek od JM »

pilotek píše:vysielac 4 kanal zo setu mozem pouzit aj v inych lietadlach :?:

Jak už naznačil Brabouk: přečti si celý tohle fórum od začátku, at' se zbytečně nezaplňuje tím, co už tady bylo několikrát vysvětleno.
Lidi, to jste tak líný(nebou hloupý) že se nezkusíte podívat na sarší příspěvky?
pilotek
Kontaktovat uživatele:

#317 Příspěvek od pilotek »

no uz som si precital cele forum a som ho hodne mudrejsi.a ked tak citam tak pozeram ze tam boly asi dvaja taki co mali taky isti problem.lietadlo sa im naklanalo.nemoze to bit tym ze ked sa mi lietadlo nakloni a tak strati rychlost alebo vysku a spadne?
michtjaak

#318 Příspěvek od michtjaak »

Zvětšoval tady někdo plochu směrovky? Já se na to chystám. Jsem začátečník tak bych se rád inspiroval.
pilotek
Kontaktovat uživatele:

#319 Příspěvek od pilotek »

pozeral som na mojho wh a prave kridlo le ohnute hore a lave je nizsie.tak teraz ktore je v spravnej polohe lave ci prave :?:
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#320 Příspěvek od Nakadah »

No smerovka je pravda mensi a zaslouzila by si vetsi plochu. Dokud ji ofukuje vrtulovy proud, tak reaguje dost svizne. Ale kdyz chci jen plachtit bez motoru tak ma hodne vlazne reakce. Myslim zvetseni plochy na 2x tolik by neuskodilo. Vyskovku menit netreba, reaguje porad dobre.

Nekde sem videl na netu, vyrobu smerovky na EasyStara. Hezky z balzoveho prkenka, nazehlit barevnou folii a sup s ni na pantiky. Nak
michtjaak

#321 Příspěvek od michtjaak »

Nakadah píše:No smerovka je pravda mensi a zaslouzila by si vetsi plochu. Dokud ji ofukuje vrtulovy proud, tak reaguje dost svizne. Ale kdyz chci jen plachtit bez motoru tak ma hodne vlazne reakce. Myslim zvetseni plochy na 2x tolik by neuskodilo. Vyskovku menit netreba, reaguje porad dobre.

Nekde sem videl na netu, vyrobu smerovky na EasyStara. Hezky z balzoveho prkenka, nazehlit barevnou folii a sup s ni na pantiky. Nak

Já toho moc nenaplachtim,lítám hlavně s motorem.Výškovka je v poho,ale ta směrovka má pořád dost pomalý reakce.
Mimochodem mě se pořád prohýbá ocas směrem nahoru a tím se mi prohýbá výškovka ,nedá se ten trup nějak vystužit?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#322 Příspěvek od Nakadah »

Leda ho ve slepeni rozriznout, a vlozit do nej uhlikovou trubku :D Nak
pilotek
Kontaktovat uživatele:

#323 Příspěvek od pilotek »

no tak nakadah ja viem ze stale otravujem :oops: ale prosim odpis mi
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#324 Příspěvek od Marcos »

to jako, ze mas jedno kridlo ohnuty nahoru a druhy dolu? :lol:
ne, samzrejme, ze by mely byt obe stejne ohnute, proto se ti to pravdepodobne pretaci na stranu. Doporucuju ti to min ohnuty ohnout podle toho, ktery je vic. S fenem by to nemel byt problem.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
pilotek
Kontaktovat uživatele:

#325 Příspěvek od pilotek »

dobre dik marcos.moze to bit pricina toho ze mi wh padal?
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#326 Příspěvek od Marcos »

JJ, pravdepodobne ano. Me kdyz se jedno kridlo trochu vic narovnalo, tak to padalo na stranu toho nenarovnanyho.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
woro
Kontaktovat uživatele:

#327 Příspěvek od woro »

Marcos píše:JJ, pravdepodobne ano. Me kdyz se jedno kridlo trochu vic narovnalo, tak to padalo na stranu toho nenarovnanyho.
Blbost. To, že má jedno křídlo větší vzepětí, nemůže ovlivnit pádové vlastnosti. Ovlivnit to může překroucení a k tomu pravděpodobně při ohnutí došlo.
Přetáčení na stranu bude způsobeno také zkroucením, ne prohnutím - prosím vysvětli mi, jak může nesymetrické vzepětí v normálním letu způsobit zatáčení?
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#328 Příspěvek od Marcos »

Mě se zdálo, že to rovnější křídlo mělo větší vztlak. Ale možná to bylo tim, že se jedno z nich bylo nějak divně zkroucený...každopádně po srovnání to letělo zase rovně.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Filip WH

#329 Příspěvek od Filip WH »

Brabouk píše::-D:-D:-D tahle debata je nekonečná, jen by mě zajímalo, jestli vůbec někdo tuší, co je třeba na 2hý stráně. :-D:-D Pač to pochybuju. :-D To je neuvěřitelný, jak ste vytrvalí :-D

čau, chodíš lítat jen na letište v ivančicích nebo aji na naky louky a pole? já lítám na polích kolem babic a když to mám po ceste tak i u ivančic.
Filip WH

#330 Příspěvek od Filip WH »

čau, nenapsali byste mi nejakej navodek jak vystužit křídla? docela mi vadí jak se pořát prohýbá ve větších rychlostech. tu trubku bych si vyměřil ale potřebuju vědet jak udelat díru do křídla a jak daleko. rači se nejdřív zeptám abych to nedodrbal :roll:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“