TBS Discovery a jeho klony
Re: TBS Discovery a jeho klony
"Takove proudy"? Mozna mi neco unika, ale 14C (24C burst) jsou docela podprumerne hodnoty...
Zatím jsem u Life zaznamenal tak max 2c. Jako baterky do vysílače.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
tohle jsou prumyslove LiFe
ted nevim nazev pak se podivam...
pokud by takove nekdo chtel neni problem vyrobit... jakekoliv S s minimalni kapacitou 2500 mAh...
vyrobil jsem si z toho i polni nabijecku... v rele doborucuji... ma 45 Ah
na 12V pro klasickou nabijecku
a ted na puvodni otazku... mate nekdo zkusenosti s takovym napetim ? zvladne to nebo ne ?
pokud by takove nekdo chtel neni problem vyrobit... jakekoliv S s minimalni kapacitou 2500 mAh...
vyrobil jsem si z toho i polni nabijecku... v rele doborucuji... ma 45 Ah
a ted na puvodni otazku... mate nekdo zkusenosti s takovym napetim ? zvladne to nebo ne ?
Domnívám se že by mělo když plně nabitá Life 5s má stejně jako +- 4s lipo.
Jaké rozměry má ta 5s 5000 mah?
baterka je to A123SYSTEMS ANR26650M1-B
parametry 5S
š: 6,8 cm
d: 13,5 cm
v: 5,5 cm
a vazi cca 760g
parametry 5S
š: 6,8 cm
d: 13,5 cm
v: 5,5 cm
a vazi cca 760g
-
Ing.Robinsson
Ty v Discu vozíš baterku, která má 760g
Kolik ti to váží celkem?
prave jeset nevozim
chci to vyzkouset 
baterku davam na stred/vrsek TBS
celkovou vahu diska jeste nevim ted to mam rozebrane pac tam pridavam OSD... vubec neni cas je to bida
jinak litam s baterkou lipo 4S 5200 mAh 10C cca 500g ale 10C je fakt malo baterka se celkem hreje :-/
ty jo... ale ted jsem meril kolik ma baterka napeti pri plnem nabiti a ukazuje mi to 18V :-/ coz je teda divny kdyz kazdy clanek ma 3.3V
melo by to mit 16,5V
nezbyva nez ubrat jeden clanek... kapacita se snizi o 140g takze to bude zajimave uvidime jaky bude pak napeti... mno az se k tomu dostanu tak hodim foto a nejaky vysledny test
baterku davam na stred/vrsek TBS
celkovou vahu diska jeste nevim ted to mam rozebrane pac tam pridavam OSD... vubec neni cas je to bida
jinak litam s baterkou lipo 4S 5200 mAh 10C cca 500g ale 10C je fakt malo baterka se celkem hreje :-/
ty jo... ale ted jsem meril kolik ma baterka napeti pri plnem nabiti a ukazuje mi to 18V :-/ coz je teda divny kdyz kazdy clanek ma 3.3V
nezbyva nez ubrat jeden clanek... kapacita se snizi o 140g takze to bude zajimave uvidime jaky bude pak napeti... mno az se k tomu dostanu tak hodim foto a nejaky vysledny test
Plně nabitá LiFe má 3.6V - což při 5S dává tak akorát těch 18V
Jinak na tvůj test jsem zvědavý, v případě úspěchu bych možná měl zájem o 4článek...
Dle toho co jsi poslal, tak se nejdná o Life ale li-ion !!! Jen tak pro upřesnění, jaká je cena jednoho článku?
http://www.a123systems.com/Collateral/Documents/English-US/A123%20Systems%20ANR26650%20Data%20Sheet.pdf
http://www.a123systems.com/Collateral/Documents/English-US/A123%20Systems%20ANR26650%20Data%20Sheet.pdf
Oni to v datasheetu sice označují jako Li-Ion, ale ty články na 100% používají chemii LiFePO4 (z fyzikálního hlediska je totiž LiFePO4 podskupina Li-Ion
). Navíc články A123 velikosti 26650 jsou myslím docela známé, před pár lety se používaly běžně, dneska se už špatně shání...
jamesgsf píše:Dle toho co jsi poslal, tak se nejdná o Life ale li-ion !!! Jen tak pro upřesnění, jaká je cena jednoho článku?
jak rika rc_wolf takze jsou to opravdu LiFe
kazdopadne snad uz pristi vikend hodim info o testu jaka byla doba letu a jaky byl pomer vykon/hmotnost
samotnyho me to strasne zajima
-
Ing.Robinsson
MarkAurel píše:http://www.feiyu-tech.com/products/10/
Zatial mam vlozenu 4s 5000mAh tazisko ok tak uvidime cakam este na motor, ale znami s timto gimbalom lieta fpv.
Tak jak to dopadlo? Já už si s tím mým gimbalem přestávam vědet rady tak přemýšlim že bych do toho Feiyu šel. Počkám si na video. Jakou mají ty motory sílu? Nezdají se moc velký. Aby se s tím dalo lítat taky trochu rychle. Běžně lítám i ve větru a rychlost kolem 60 - 70km/h ten můj čínský gimbal to jaksi nedává.
Feyiutech nemá problém ani ve 100km. Mám sice jen 2osy ale spokojenost.
tak už tu mám výsledek 
TBS discovery PRO váží s baterkama 2.2 Kg.
Proti LiPo 4S 5000 mAh 10c 10sec 20c je výkon nesrovnatelný, je o dost svyžnější i když je o trošku těžší. Použito LiFe 5S 5000 mAh 70c 10sec 120C.
Zkoušel sem i LiFe 4S 5000 mAh 70c 10sec 120C, ale při týhle sestavě bylo disko velmi líné takže jsem to zavrhnul
LiPo baterie vydržela cca o 1-2 minuty déle... ale u LiFe můžu zase nabíjet třeba 10c
LiFe váží o 350g víc než LiPo (450g)
líbí se mi u LiFe jak drží stabilní proud až do konce jeho kapacity... kolem 15V, což u LiPo neudržíte...
takže myslim že test je pro mě velmi uspěšný
v budoucnu chci Disko rozšířit z 4x na 8x (octocopter)
sice baterka na DISCU vypadá obří
ale do budoucna mam v planu ještě vytvořit na 3D tiskarně kryt
takže to bude v cajku.... snad to všechno do konce roku stihnu 
btw toho OSD menu si moc nevšímejte... mam to nějaké pojebané.. právě to řešim :-/
TBS discovery PRO váží s baterkama 2.2 Kg.
Proti LiPo 4S 5000 mAh 10c 10sec 20c je výkon nesrovnatelný, je o dost svyžnější i když je o trošku těžší. Použito LiFe 5S 5000 mAh 70c 10sec 120C.
Zkoušel sem i LiFe 4S 5000 mAh 70c 10sec 120C, ale při týhle sestavě bylo disko velmi líné takže jsem to zavrhnul
LiPo baterie vydržela cca o 1-2 minuty déle... ale u LiFe můžu zase nabíjet třeba 10c
LiFe váží o 350g víc než LiPo (450g)
líbí se mi u LiFe jak drží stabilní proud až do konce jeho kapacity... kolem 15V, což u LiPo neudržíte...
takže myslim že test je pro mě velmi uspěšný
sice baterka na DISCU vypadá obří
btw toho OSD menu si moc nevšímejte... mam to nějaké pojebané.. právě to řešim :-/