Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
OK2BUH

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#811 Příspěvek od OK2BUH »

To teda nevím co to máš za "parní" GPS. Moje M8N se svými několika miliony tranzistorů bere max. 0,05 A. Pojistku ať si tam dá každý podle svého uvážení, nejlépe podle změření kolik to skutečně bere. Ale já nejsem oprávněn radit, nemám tam ani pojistku ani zenerku. Podle Murphyho zákona se to co se může pokazit stejně pokazí a nezáleží na tom kolik ochran tam je. :)
bzukyn

#812 Příspěvek od bzukyn »

Graupner hott s variem.
kraro

#813 Příspěvek od kraro »

Tak snad letos se už objeví Pixhawk2 na trhu. Bude mít nové bezpečnější konektory ....
Přílohy
pix.jpg
logout
Kontaktovat uživatele:

#814 Příspěvek od logout »

logout píše:Tak som to rozchodil.... Teda až do momentu, kedy odarmujem motory. Vtedy OSD vytuhne a ostanú posledné hodnoty. Keď znova zaarmujem, tak sa OSD rozbehne. :?: OSD je napájané z PixHawku a Pixhawk je napájaný z toho originál powermodulu.

Tak sa mi to stále nepodarilo rozbehať. Pokiaľ je OSD v TELEM1, tak funguje OK. Akonáhle ho dám do TELEM2, tak sa začnú diať "vjeci". Píše Battery Low a všetky hodnoty sú na 0. 3DRadio v TELEM1 ukazuje správne hodnoty. Keď odarmujem, tak v OSD nabehne napätie a prúd, ale hodnoty ostanú fixné. Jediné, čo beží ďalej je čas. Už ma napadá len problém so slabým napájaním v TELEM2(OSD mám celé napájané z PX t.j. 12V nepripojených a prepojky premostené). Tu píšu Use TELEM 1 for higher power devices (up to 1A)
V najhoršom urobím Y-kábel do TELEM1, ale tomu som sa chcel vyhnúť. 3DRadio nebudem na palube voziť stále a na druhú stranu som chcel mať možnosť zapojenia OSD aj 3DRadio.
sobi

#815 Příspěvek od sobi »

kraro píše:Tak snad letos se už objeví Pixhawk2 na trhu. Bude mít nové bezpečnější konektory ....

tieto má aj PFXmini shield na Pi, ktorý mi včera prišiel. neviete, kde sa dajú na tie kontektory zohnať káble (nepredražené...)?
Amper

#816 Příspěvek od Amper »

logout píše:Tak sa mi to stále nepodarilo rozbehať. Pokiaľ je OSD v TELEM1, tak funguje OK. Akonáhle ho dám do TELEM2, tak sa začnú diať "vjeci".

A mas nastavene ze se ty hodnoty na TELEM2 posilaj ? Tj. sada parametru SR2_* ktere rikaji co a jak casto se odesila na port.

U Telem1 to nastavuje tlacitko "Mam OSD" v Mission Planneru ale pro jiny port to musis nastavit sam. Treba kopii stejnych hodnot z SR1_ sady
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
logout
Kontaktovat uživatele:

#817 Příspěvek od logout »

To som si práve myslel, že na to je to tlačítko "MámOSD". Už som to medzičasom poriešil tak, že som OSD a 3DRadio poprepájal cez I2C splitter do TELEM1. Funguje to a je to rozoberateľné.
Amper

#818 Příspěvek od Amper »

jen pro jistotu - u OSD mas zapojeno jen Rx na OSD (Tx na pixu) ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
logout
Kontaktovat uživatele:

#819 Příspěvek od logout »

Amper píše:jen pro jistotu - u OSD mas zapojeno jen Rx na OSD (Tx na pixu) ?

Ano, to už som si zistil.
OK2BUH

#820 Příspěvek od OK2BUH »

Já mám OSD taky v TELEM 2 a musel jsem zapojit RX i TX jinak se OSD nechtělo nabudit. Když jsou dvě zařízení na stejném portu tak se musí TX na OSD odpojit. Je potřeba nastavit parametry SR2 jak píše Ampér. Sw v OSD mám Extra R800.
logout
Kontaktovat uživatele:

#821 Příspěvek od logout »

Aha, tak sa s tým ešte pohrám.
logout
Kontaktovat uživatele:

#822 Příspěvek od logout »

Ktoré konkrétne parametre SR2 mám ešte hľadať? SERIAL2_BAUD som mal nastavené na 57(57600) a SERIAL2_PROTOCOL na 1(GCS Mavlink).
logout
Kontaktovat uživatele:

#823 Příspěvek od logout »

Už som vygooglil toto:

This should be set to GCS Mavlink as that is what the OSD uses.

Firmware should have already been load on your board but if you want to make changes then you need the programming cable and the software.

The Extra version needs some additional things set as APM supports setting what values are sent to the Telem port. The original OSD firmware has code in it that will tell the APM software what to send down the Telem port so you don't have to set those items. Otherwise they would be as follows:
SR2_RAW_SENS=02
SR2_EXT_STAT=02
SR2_RC_CHAN=05
SR2_POSITION=02
SR2_EXTRA1=05
SR2_EXTRA2=02

The numbers correspond to how many times per second to send the information.

Also note that sometimes the Telem port does not startup when powered on.

Do not change any other values for other ports as they are used and could render them useless.
OK2BUH

#824 Příspěvek od OK2BUH »

kraro píše:Tak snad letos se už objeví Pixhawk2 na trhu. Bude mít nové bezpečnější konektory ....

Já jsem zvědav jak to dopadne. Pixhawk2 už není produkt firmy 3DR a ta nebude vývojáře podporovat. Někteří odejdou, někteří zůstanou. Budou spolupracovat? Zůstane to kompatibilní? Jak se k tomu postaví tvůrci Mission Planneru? Ty vzájemné vztahy jsou složité.
vasylp

#825 Příspěvek od vasylp »

muže mi prosím někdo poradit jak mužů přiřadit 6kanal mam spektrum zapojen přez dekoder a je aktivní 5,7,8 kanál a ja potřebuji 6 :x
děkuji
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“