Zkušenosti se Spektrum DX6

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od honzajs »

Já mám DX6 a v poho, až bude víc času, tak vyzkouším dosah, zatím stačí.
Ohledně dosahu se tady objevují pouze doměnky, žádné seirózní měření.
Já jsem se zatím dostal s EasyStar na vzdálenost 300 -350m, při výšce 50m a nic nevypadlo. Kolega si ani neškrt, jak ho tam COSi na 35 rušilo..
Do velkého modelu bych ho nedal, proč? protože těch 6 kanálů asi nebude stačit...a taky asi bude problém s přijímačem, kolik utáhne serv, to jsem ještě nezkoušel
Pokud si budu kupovat další vysílač, tak zase na 2,4GHz, asi tu 6Dxi, hlavně kvůli kódování DSM2 a tím pádem většímu počtu využitelných přijímačů. Asi tak...
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
arda1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od arda1 »

honzajs píše:..a taky asi bude problém s přijímačem, kolik utáhne serv.
Wo co go? :wink:
ICQ 638556901
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od honzajs »

obecně mám pocit, že u serv s velkým odběrem to asi přijímač neutáhne a je jedno jestli to jde z reglu nebo z přijímačové baterky a musí se to spínat zvlášť.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od arda1 »

Spínat?Jak?
ICQ 638556901
kmarty

#35 Příspěvek od kmarty »

Omlouvam se ze se vam do toho pletu, ale vzhledem k tomu ze ohledne napajeni serv v tom prijimac figuruje jen jako rozvodna deska kde jsou piny spojeny na tistaku dohromady (t.j. naprosto mimo elektroniku prijimace) tak jediny co by to mohlo ovlivnit jsou maximalne prilis tenke spoje na tistaku. Ale to je vec do ktery nepujde dobrovolne zadny vyrobce (neplyne z toho pro nej zadna vyhoda).
blesk
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od blesk »

sedmička jede bez problémů
macpro
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od macpro »

http://www.webany.wz.cz/letadla/soft_rc.zip zde je soft a popis jak na pripojeni vysilacky pomoci mikrofonniho vstupu
miro-kawa

#38 Příspěvek od miro-kawa »

pánové, neví někdo o anglických stránkách kde se dá objednat DX6i nebo DX7 a poslali by to i do čech? Potřebuji mod1 a na jedněch nebyla možnost výběru. Díky.
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Marcos »

Panove, prosim, jake napeti a proud ma mit zdroj pro pripojeni k DX6?
Chtel bych pres nej nabijet vysilacovou bateri (asi 1600mAh) a pouzivaat ho pri hrani simulatoru. Take bych se chtel zeptat, zda se da pouzit stereo kabel pro pripojeni k PC pres zvukovku. V navodu tady na foru nekdo psal, ze je treba mono kabel a jeden jack ma byt do L 8O
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
scarabeus

#40 Příspěvek od scarabeus »

miro-kawa píše:pánové, neví někdo o anglických stránkách kde se dá objednat DX6i nebo DX7 a poslali by to i do čech? Potřebuji mod1 a na jedněch nebyla možnost výběru. Díky.

Co tohle, tam jsem kupoval ja:

http://thebarnfloor.com/
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od honzajs »

Já jsem objednával na INWOODMODELS.co.uk
Musíš si to ale vyhledat na těch stránkách přes search Smějící
a napsat jim, že to chceš poslat přes službu EUROBAGS, jinak zacáluješ 50ł poštovný. HA, TAK MI HO TI PARCHANTI NECHALI ZACÁLOVAT TAKY, TO BYLO ŘEČÍ, ŽE TO UDĚLAJÍ LEVNĚJI, BERU MEDVĚDOBIJKU A JEDU DO UK !!
Eurobags je plastový pytel, ale oni kuchnou polystyrénový obal vysílačky a pošou to v něm.krabici si nechají v UK, tak není nutné se obávat o možné poškození.
Platil jsem normálně kartou, nejde to přes paypal, ale bez problému, byli komunikativní a vstřícní
Největší sranda byla ale komunikace, protože se anglicky moc nechytám, tak jsem si to přes google přeložil do němčiny a zpátky opačně 8)
Návod na připojení DX6 jsem psal já a opravdu má být (rep.může ) jeden konektor do L. Proč, protože ten se šupne do vysílačky a když je položená na stoje neláme se kabel jako v případě přímého JACKA
Takže to funguje i s DX6i, akorát ten konektor je ještě blběji umístěný :x
Naposledy upravil(a) honzajs dne ned 20.04.2008 21:50, celkem upraveno 1 x.
macpro
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od macpro »

Marcos píše:Panove, prosim, jake napeti a proud ma mit zdroj pro pripojeni k DX6?
Chtel bych pres nej nabijet vysilacovou bateri (asi 1600mAh) a pouzivaat ho pri hrani simulatoru. Take bych se chtel zeptat, zda se da pouzit stereo kabel pro pripojeni k PC pres zvukovku. V navodu tady na foru nekdo psal, ze je treba mono kabel a jeden jack ma byt do L 8O
nabijeci proud je asi okolo 150mA, podle typu baterie, ja nabijim 120mA a nechavam to zapnute asi 14 hodin, mam tam 1,6Ah minh. Stereo kablik mam k vysilacce - PC pripojenej a normalne to chodi.
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Marcos »

Diky, bal jsem se, aby mi to neodpalilo zakladni desku. A kvuli ztratam pri nabijeni bych nabijel aspon tech 15 hodin.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
honzajs
Kontaktovat uživatele:

Veřejná omluva INWOODMODELS

#44 Příspěvek od honzajs »

Jak jsem psal výše, že mi naúčtovali z INWOODMODELS vysokou cenu za dopravu, tak jsem jim napsal, že by cena měla být jiná a oni uznali chybu a vrátí mi 39ł zpět 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Takže tímto se kritiku omlouvám a mohu jemon říci, že zkušenosti s INWOODMODELS jsou jenom ty nejlepší.
Takže dva vysílače DX6i + 1 přijímač AR6200 + doprava mě vyšly na 156ł. Z toho doprava EUROBAGS 12ł :lol:
To Arda1: 4991,- CZK
Naposledy upravil(a) honzajs dne pon 21.04.2008 15:20, celkem upraveno 1 x.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od arda1 »

Napiš na kolik tě to vše vyšlo v Kč-bude to tak jednodušší. :wink:
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“