Výběr nového auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
radim954

Re: Výběr nového auta

#646 Příspěvek od radim954 »

Ok díky moc za rady. Takže zatím asi vyhrává Twister..
Zdatný jezdec nejsem,pokud do toho tedy nemůžu započítat motocross :)
Auto to bude moje první takže se budu učit ale do nějakého menšího nebo méně výkonného auta jít určitě nechci,stejně bych za pár měsícu špekuloval jak to vylepšit aby to jelo lépe,tak je to přeci vždycky se vším... :)
scarabeus

#647 Příspěvek od scarabeus »

Dobry vyber. Hlavne zpocatku jezdi, jezdi, jezdi a to ti da nejvic. Tim myslim, nespekuluj okamzite, co tam vylepsi, hlavne ne vsechno do hliniku, to je zverstvo. Jakykoliv plast, ktery nahradis hlinikem, pak bude trpet, respektive ty okolni dily. Auto musi mit deformacni zony a plast krasne pruzi. V pripade problemu praskne. Hlinik se ohne a uz nikdy nema puvodni pevnost.

Takze narazniky, shock towery, skidplaty a ramena zasadne v plastu. C-bloky nekdy v kovu pomahaji, ale neni to spasa.

Kola nech original, dokud je nerozsvihas, byvaji dost bytelna.

Jako prvni, co ti doporucim k vymene, jsou kovove tlumice. Bacha ale, byva to palka, nezda se to :-) Ty plastove, co tam jsou, uz samozrejme olejove jsou, ale krouti se a nedrzi stopu na 100%. Cimz nerikam, ze pro zacatek to neni spatne, naopak, bohate to staci.

Je to ale jako u velkyho auta. Zaklad jizdnich vlastnosti jsou gumy a tlumice/podvozek. Pak teprve nejakej motor, brzdy...
radim954

#648 Příspěvek od radim954 »

Jasně,té poslední větě úplně rozumím a vím že máš pravdu!!
Auto budu kupovat na jaro,teda pokud to do jara vydržím.. :)
radim954

#649 Příspěvek od radim954 »

Ještě se zeptám, jaké jsou nejlepší baterie? Myslím tím když půjdu jezdit tak počítám s tím že budu muset mít alespoň další dvě nabité v kapse.. :) Chtěl bych samozřejmě nějaké co vydrží nejdéle.. Dík
scarabeus

#650 Příspěvek od scarabeus »

Definuj nejlepsi baterie. V cem? Kolik Amper dokazou dat? Kapacita? Pocet clanku?

Predpokladam, ze to myslis tak, aby to nebyl nejaky sunt.

Vzhledem k tomu, ze je to do auta, tak jsou dobre tzv. hardcase. Maji opravdu tvrdy obal a pri dobrem uchyceni nehrozi zadne riziko. Mekke, letecke, bych tam nedaval. Nikdy nevis, jaka ostra vetev ti to propichne. Pak muze nastat cmoud, vune jahod, ohnicek, velky ohnicek a pokud nebudes dost rychly, podivas se na docela drahy taborak :-)

To je samozrejme extremni scenar, ale nelze ho vyloucit. Jinak. Proc tomu nepredejit, kdyz muzes... :-)

Ad baterie vseobecne, musis si zmerit rozmery, pak si urcit, jestli dvou nebo triclanek no a pak kolik C budou davat. C jako kapacita. Priklad. Baterie ma kapacitu 5Ah. V popisu ma 20C. Cili 20x5 je 100 Amper. To je teoreticka hodnota a pokud se bavime o cinskych bateriich, je dobre tu hodnotu o neco snizit. Takze 70A daji urcite taky a 80A+ uz bych neveril, ze daji.

Proto zvol 20C, 30C, 40C, podle tvych potreb. Motor ma nejaky vykon, papa nejaky Ampery ve spicce a ty musis zarucit, aby baterky byly schopne dat vice. Pokud budou baterie slabsi, cili tzv. mekke, a ty je budes stavit motorem na plny vykon, baterie rychle odejdou a nebo opet muze dojit k problemu diky pretezovani.

Znacka - mrkni se na Hobbyking a neboj se to objednat i tady v Evrope, pokud jsou skladem. Turnigy nejsou uplne blby.
Honza27

#651 Příspěvek od Honza27 »

Ahoj, chci se zeptat ohledně nového auta. Ted vlastním himoto 1/16 a asi Vás nepřekvapí, že řeknu, že to je bída. A jak mi došlo, že trávím víc času pří opravování než pří ježdění tak jsem si řekl, že už by to chtělo něco lepšího. Před nějakou dobou jsem vlastnil himoto 1/8 monstra a to za 2 roky žádnou závadu nemělo až na ramena, ale to byla moje šikovnost Začnu nad tím co jsem přemýšlel. Zatím jsem se orientoval hlavně na traxxasy. Hodně lidí si to chválí, ale jak dlouho si to chvalí... Já bych byl totiž docela rád, aby to něco vydrželo ne až tak po stránce výdrží při nárazu (jako neříkám aby to bylo ze skla, ale hodně lidí nadává že auto nic nevydrží, ale jak to někdo napálí v padesátce do sloupu, tak se není čemu divit, že něco upadne), ale hlavně po stránce diferáků, elektronice atd. Další důležitá věc je měřítko. Já jezdím trošku na silnici trošku na poli a trošku na dráze, která je víc dimenzovaná na 1:16 takže spíš tu 1:16, ale zas to není až tak důležité. Díky moc za nějaké odpovědi. Zdar
Wormsnake

#652 Příspěvek od Wormsnake »

Nenapsal jsi meritko ale predpokladam (a doporucuju) ze pujde o 8minu. Za sebe bych doporucil HB D8T umi asfalt travu i polni cestu. Sam ji vlastnim bazarovou do znacne miry upravenou na mene setrne zachazeni a je to celkem nezmar je velmi odolna ale je to dost drahej model i za bazarovku jsmem dal 10 000 a jeste dal investoval ale stoji to za to. S klasickymi koly nebo slajky neni problem jet na asfaltu i ke 100kmh i vic, s monster koly lita v terenu jak drak.

Jak sem ji koupil
http://wormsnake.rajce.idnes.cz/Moje_D8Te_Monster/

Po upravach
http://wormsnake.rajce.idnes.cz/Truggy_pohonne_rozvody/

Takhle to jezdi :D nejaky kotrmelce tomu neubizi
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=otijADCZb5g[/youtube]

Ps: kdyz ji posles v 50ti do stoupu poneses ji domu v igelitce.
Kdyz se v 50ti trefis do vlastni nohy asi to auto prezije a ty pujdes marodit, rozjeta je dost nebezpecna.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Honza27

#653 Příspěvek od Honza27 »

Ahoj, psal jsem 1:10 až 1:16. 1:8 je velká, ale to cos poslal je paráda :D
Wormsnake

#654 Příspěvek od Wormsnake »

Vazne si psal 16tinu... Ja to prehledl, asi to bylo tim ze sem se chtel trochu pochlubit svym autem. Ale jinak bych vazne doporucil neco 8minoveho typu truggy nebo monster protoze tahle katedorie uz zvladne skoro jakykoliv venkovni teren. 16ky a 10tiny jsou omezeny prostupnosti. Koukni na neco od HPI myslim ze jsou kvalitou lepsi nez Traxxas ale traxxas bych se taky nebal. Doporucil bych klidne bazar ale chce si to dat pozor abys nekoupil neco moc rozbiteho nebo ojezdeneho. Ja koupil D8T od borca co s tim zavodil po republice, takze sem mel auto a tomu skoro jeste jeden a pul auta v nahradnich a tunningovych dilech takze pak muzes porad jezdit povecerech servisovat cele casti auta nenit cele funkci bloky a auto mit porad v provozu. Bazar neni spatnej, ted sem se vrhnul na letadla a zistuju ze stavet letadlo se me moc nevyplati kdyz na model bazaru najdu to sami sestaveny a zalitany od borca co lita roky a jeste levnej.
HB-D8T Brushless
Honza27

#655 Příspěvek od Honza27 »

No já bych chtěl, ale nedal jsem tam velice důležitou poznámku, cena, která je max. 10 klacků, a v té ceně tam toho moc není (se střídákem). Jo vlastně jsou tam aspon ty 1:10 pod 10 tisíc, ale pohon 2wd a já jsem ho nikdy ne vlastnil a nikdy jsem ho neřídil a nevím jestli by mě to nezklamalo ... :( A podle mě ta 1:8 pro mně není dobrý výběr, protože nevím kde bych s tím jezdil, ale díky :D
Wormsnake

#656 Příspěvek od Wormsnake »

Jaky typ auta se ti liby buggy SCT truggy mostertruck? Budes jezdit spis po upravene draze satolinovem hristi nebo polni ceste?

Edit:
Na bazaru sem nic peknyho 10tinovyho zatim nenasel. Skoda ze 8minu nechces je tam pekna D8T za 8500 cena hodne slusna...
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Tr ... 8T/680597/
HB-D8T Brushless
Honza27

#657 Příspěvek od Honza27 »

No chci truggy nebo short course. D8t je fakt maras, ale prostě nemůžu (je to obr :D ).
No a jezdit budu na polni cestě, silnici a trošku na dráze, která je právě na 1:16, ale 1:10 by tam taky šlo.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#658 Příspěvek od Hoki »

Honza27 píše:No chci truggy nebo short course. D8t je fakt maras, ale prostě nemůžu (je to obr :D ).
No a jezdit budu na polni cestě, silnici a trošku na dráze, která je právě na 1:16, ale 1:10 by tam taky šlo.

Dávám pryč Ravena ST 1:10 2WD, kdyby byl zájem.
Výhodu 2WD na obyč ježdění vidím v tom, menší šance poruch mezi nápravama, jednodušší údržba a prej i menší odběry. Jezdím 2S LiFe-2500mAh a to 15-17min. Mám ale lehký prst na plynu už z letadel. A to tam mám kvalitní combo Robitronic. Taky ber, zdali se daj k auto dobře dokupovat náhradní díly a tak ...
jimi-m

Vhodný KIT auta

#659 Příspěvek od jimi-m »

Ahoj lidi, spíše mám letadla, ale přes zimu je holt pauza. Rád bych nějaké autíčko na zahnání nudy :mrgreen: Moje požadavky nejsou nijak extrémní. Ale rád bych používal moje stávající vybavení. Rádio pákové, baterie lipol 3S s kapacitou 2,2 až 4 Ah. Předpokládám, že na rychlá auta je pákové rádio vyloženě nevhodné, tak by to měl být pomalý expediční nebo trialový model. Ideálně jako kit, podvozek s motorem a elektronikou bez RX a TX. Může být i bez kastle, předpokládám, že kastle se dá sehnat za pár stovek.

Kit s elektronikou by měl být tak do 3000.

Máte prosím někdo nějaký tip?
Díky moc!
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra
Hoki
Kontaktovat uživatele:

Re: Vhodný KIT auta

#660 Příspěvek od Hoki »

jimi-m píše:Ahoj lidi, Rádio pákové, baterie lipol 3S s kapacitou 2,2 až 4 Ah. Předpokládám, že na rychlá auta je pákové rádio vyloženě nevhodné, tak by to měl být pomalý expediční nebo trialový model.
Díky moc!

No, já s pákovkou Acoms-II jezdil závody on road a párkrát stál i na bedně ... S volantovkou jsem se zžíval dýl.
Odpovědět

Zpět na „Auta“