Alpha 1500 od Pelikána

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: Alpha 1500 od Pelikána

#601 Příspěvek od JosefSvejk »

Potom by bylo lepší poradit " až tě to chytne, kup éro s klapkami". Takhle mi to fakt nedávalo smysl.
toty

#602 Příspěvek od toty »

Posledni slovo melo byt s klapkami...to je prece jasne lozeny :D
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Tlapa

#603 Příspěvek od Tlapa »

Nojo, nechám si poradit :-)
To jen tak přemýšlím nad tím Opticem 5, jestli když ho koupím tak jestli by s ním šly třeba udělat alespoň ty klapky. Zkrátka aby ta koupě měla oproti tomu setovýmu Tx smysl...
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7
BoBik_CZ

#604 Příspěvek od BoBik_CZ »

U toho Opticu 5 za chvíli narazíš na limity. Pokud je cena jedním z hlavních kritérií, tak bych šel spíše do Spektrum DX6i. Má to o kanál více, display a zřejmě i větší možnosti konfigurace. Ale to si zjisti sám, popisů je na netu spousta.
Tlapa

#605 Příspěvek od Tlapa »

Ok, díky :-)
tomasCR

#606 Příspěvek od tomasCR »

Souhlasím s TOTY, u Alfy je to zbytečné řešit - je pomalá. Kdysi jsem zkoušel jak křidýlka dolu jako klapky, tak i nahoru jako brzdící štíty, ale vždy to bylo na úkor řiditelnosti a změnu rychlosti jsem nepozoroval.
Alpha 1500, AT-6 Texan, FunCub, T9x(Open9x)
Tlapa

#607 Příspěvek od Tlapa »

Tak nám po celkem malé čenichovce drhne motor. Zkusil jsem ho rozdělat, nakonec se mi povedlo ty dvě části oddělit od sebe. Je hnutá osička, ale nevím jak ji dostat z té druhé části motoru ven...
toty

#608 Příspěvek od toty »

Je tam z boku cervik a pak prubojnikem vymlatit...
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Tlapa

#609 Příspěvek od Tlapa »

Jsem slepej :-)
No jasně že tam je. Dělal jsem to až do půlnoci a už jsem na to neviděl... Má smysl se snažit to nějak na kovadlině vyrovnat anebo rovnou koupit novou. Moc hnutá není, není to ani vidět, ale při spuštění motoru trochu dře rotor...
toty

#610 Příspěvek od toty »

Nerovnat, nema to cenu, nepodari se ti to
Tlapa

#611 Příspěvek od Tlapa »

Ok, díky za radu
Vaccc

#612 Příspěvek od Vaccc »

Případně pokud do toho nechceš bušit, tak já jsem si udělal takový vytlačovák - tak 5 mm silná kovová destička se třemi otvory. Krajními je přišroubovaná k motoru a prostřední je závit, do kterého se šroubuje šroub, který vytlačí osku.Nechtěl jsem do toho bušit, ať mi nevypadnou magnety. A zpátky jsem ju zalisoval svěrákem. V kovové trubičce, kterou tak akorát těsně projde a brání ohnutí osky. :)
toty

#613 Příspěvek od toty »

To udelatko zni pekne a odborne ...ale ja uz menil 3x osicku a poprve jsem zkousel dulcik,hrebik atd...pak jsem koupil prubojnik a staci na sveraku klepnout, oska vyleze a zpet je opatrne klepnu kladivkem...nikdy se neohla ani magnet nevypadl
Nerikam ze tvuj postup je spatny...to vubec, naopak se mi libi, ale spis to pisu pro tlapu, aby se zbytecne nezalekl...
Tlapa

#614 Příspěvek od Tlapa »

No, to jsem si měl přečíst než jsem do toho začal bušit :-) To mě vůbec nenapadlo že by se mohly vysypat magnety. Vůbec to nešlo, ale nakonec zapůsobil hřebík a oska je venku. Byla jen maličko hnutá, jen tak z hecu jsem jí zkusil narovnat kombinačkama, vypadá dobře, na železném pravítku už neposkakuje, schválně jí zkusím ještě osadit, předtím to docela fest drhlo.
Jinak mi taky na nově pořízené létané Alphě (kterou jsem si pořídil pro sebe, když se klukovi nelíbí že lítám s jeho) poskakuje servo na výškovku, bez ohledu na to jak natáčím Tx, ale když ho schválně vyměním za směrovku tak dobrý. Tak to asi bohužel bude Rx, kterej při nějaké té ráně asi ulít a rozpadnul se... Nebo máte jiné zkušenosti?
Ještě se chci zeptat na postup při laminaci. Alpha je trochu hnutá doleva, je tam zborcený EPP, tak to chci dát do pořádku. Chápu, že tu laminovací síťku (omlouvám se za termíny, jsem tu nový :-) ) koupím, ale čím se to přetírá? Všude jsem četl o laminaci, ale nikde jsem nenašel jak vlastně na to?
Tlapa

#615 Příspěvek od Tlapa »

Tak jsem se vyprdnul na tu laminaci a zkusil se pustit do obalsování přední části trupu podle návodu na stránkách ivok. Nejdříve jsem samozřejmě sundal všechnu montážní pásku kterou byla Alpha olepená aby to drželo a zkusil to zborcení vyrovnat vařící vodou, jak jsem se tady dočetl. Šlo to docela dobře, trochu jsem tomu musel pomoci, ale výsledek byl uspokojivý. Následovalo vylepení Purexem, abych doplnil prázdná místa bez EPP a už to vypadalo čím dál tím víc k světu - začínal jsem věřit že se mi to povede :-)
Na naší první Alphě jsem celý večer, pod přísným dohledem syna, vytvářel mustry že čtvrtky pro balsové části, ty jsem pak vyřezal a začal lepit. Ivok lepil Soudalem 66A, já měl purex a po prostudování složení a určení jsem to vzal tím, zdálo se mi to stejné. Kraje jsem stejně jako Ivok fixoval sekunďákem. Potom už vytmelit a zítra už půjdu do laku! Mám radost, docela se mi to podařilo srovnat a hlavně perfektně zpevnit. Navíc jsem pod tu balsu ještě zalepil do trupu uhlíkové tyčky podle návodu Petra64.
A ještě dotaz ohledně barvení, snad mě místní modelářská obec nevynese v zubech, když se zeptám, jestli by to šlo barvit vodovkama anebo temperama. Ivok barvil lihovou barvou, tu nemám, tak se snažím improvizovat :-)
Přílohy
DSC_4413.JPG
DSC_4426.JPG
DSC_4424.JPG
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“