Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Wirda
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

#736 Příspěvek od Wirda »

Wifi ruší 2,4? Já nevím, jsem laik. Ale vyrábí se to hojně. 2,4 rádio a fpv posílaji na wifi. Třeba hnedle menší kolega chiňánek http://shop.ceskemodelarstvi.cz/rcvrtulniky-vicerotorove/11087-syma-x5csw-dron-s-fpv-online-prenosem-pres-wifi.html
Jak to tedy je? Víceméně bych to i oželel a točil jen bez fpv.
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
romanCM

#737 Příspěvek od romanCM »

Na prenos videa pres wifi z kamery radeji zapomen. Nevim jak u jinych, ale konkretne Xiaomi ma jen maly dosah interni wifi a navic video jde se zpozdenim, nizke fps a v malem rozliseni.
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk
xpertvis

#738 Příspěvek od xpertvis »

Wirda píše:Wifi ruší 2,4?

Wifi JE 2,4. ide o to, ze tebe z vysielacky leti 2,4GHz signal ku antene na koptere, a hned vedla tej anteny chces dat dalsi vysielac (xiaomi kamerku), ktory bude mat daleko silnejsi signal, kedze je hned vedla anteny.

Robi sa to tak, ze video signal sa vysiela na inych frekvenciach ako je pouzita RC zostava. Kedze dnes su rozsirene 2,4GHz RC supravy, tak na video sa pouziva 1,3 alebo 5,8GHz.
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#739 Příspěvek od Wirda »

Jasný, díky. Tudíž bych musel kamerku co vysílá v jiném spektru a nějaký přijímač co se píchne do mobilu? Existuje něco tekého? Nebo by bylo třeba specielní obrazovku co přijímá daný signál? Asi by to vyšlo dráž, než celý můj v hlavě uložený projekt :D To budu točit bez fpv :D
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
rc_wolf

#740 Příspěvek od rc_wolf »

Použitelné FPV se dneska dá postavit velmi levně. Nějaký nástřel komponentů na ultralehkou FPV sadu jsem psal ve vedlejším vláknu http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=136&t=76262&start=15
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#741 Příspěvek od Wirda »

A jak tak tak hledám, narazil jsem na tohle http://www.ebay.com/itm/Reptile-500-Quadcopter-Frame-Kit-KK2-15-Flight-Control-2212-Motor-30A-Simonk-ESC-/121566793195?hash=item1c4df20deb:g:IJIAAOSwhkRWdmW3
Myslít, že je to letuschopné a pro začátečníka vhodné? Jako rád bych si s tím i vyhrál. Jen netuším jak to naladit. To bych se vás doptal aktuálně. Kdyby to uvezlo gimbal s kamerkou, tak by to bylo pecka. Navíc by se to v budoucnu mohlo použít i na pokus s fpv brýlemi, kdyby mě to třeba chytlo. Ale prvotní plán je natočit video a toho se dřzím. Líbí se mi to víc než ta Syma, už jen pro ten střídavý pohon a možnosti dosazování vlastních komponentů.
Dík za názor a případnou radu.
Albeda

Re: Pomoc s výběrem dronu/modelu/kvadrokoptéry (do 3.500,-)

#742 Příspěvek od Albeda »

Zdravím,
tak vám děkuji za rady. Nakonec jsme vybrali tuto hexakoptéru http://www.rc-rc.cz/produkty/mjx-hexa-s-online-prenosem-fpv-pres-wifi-P16991.html?kategorie=6207. Nejsem z toho moc nadšený z hlediska kvality, ale snad to nějak dopadne.

Hlavní důvod byla nízká cena s obrazem...
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#743 Příspěvek od Wirda »

To sem musím napsat. Včera jsem byl v jednom nejmenovaném obchoďáku Tesco a tam prodávají Symu X8G ještě s 5MPX kamerou za neuvěřitelných 8299,- !!! To jsem se nasmál. Na netu je za bůra a Ali, Bgood aj. +/- 3000,- . Alespoň jsem si to prohlédl a nyní už vím, že jsem udělal dobře, když sestavím nějakýho toho Aleina.
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#744 Příspěvek od Kuba5 »

Ahoj,
poslední dobou pokukuju po koptérách a chci si nějakou pro zábavu pořídit. Vždycky jsem měl jen letadla, převážně větroně, ale už jsem si nechal jenom samokřídlo, které mi stačí.
Jako první jsem se díval po těch nejprodávanějších, jako je třeba Syma a docela se mi líbí, beru to samozřejmě jako hračku, ale za tu cenu v tom nevidím problém a lítá to pěkně.
Na druhou stranu si ale říkám, jestli má smysl kupovat hračku, když mám doma Turnigy9X (pořád lepší než ty v RTF setu) a zkušenosti s osazováním elektroniky.. navíc mám doma 3D tiskárnu, takže už proběhla i myšlenka si koptéru vytisknout a hrát si s Arduinem, to je ale už moc komplikované a když tak si to nechám na pozdější dobu.

Ještě je ale možnost si prostě na Hobbykingu koupit rám, veškerou elektroniku a koptéru si sám postavit. Nevýhoda ale je, že jsem nikdy předtím s koptérou nelítal, takže nevím, jak by to dopadlo, protože se mnou postavená koptéra ve vzduchu před kalibrací určitě nebude chovat stejně jako koupená v RTF setu.

Nechci do toho moc investovat, předpoklad je kolem dvou tisíc. Dá se něco postavit a má to smysl nebo je lepší pro začátek koupit set?

Díky :)
Swift II | T9X(OpenTX)
Amper

#745 Příspěvek od Amper »

Poud mas vysilac , 3D tiskarnu a schopnost neco zapojit tak je blbost kupovat RTF set.

Mel jsem prednasku na podobne tema zrovna v sobotu a mam tudiz dotaz :

- chces litat zavodu/kravnout akrobacku nebo spis pomale courani s podvesenou kamerou ?
- jaky aku mas bezne doma ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#746 Příspěvek od Amper »

a ještě dotaz - do 2k pocitas i prijimac a aku ? Pokud ano tak si kup co chces protože jen motory a ESC na 250tku jsou za $10 kus tj.$80 pokud nemas stesti na akci (pak $60) a jsi na limitu.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#747 Příspěvek od Kuba5 »

Díky za odpověď.
Chci lítat spíš pomalu na relax, později na to když tak zavěsit Gopro a točit. To ale asi až na nějakou další, větší koptéru.
Doma mám 6 kanálový přijímač a 3S 1300mAh baterie, takže na koptéru asi k ničemu.
Ty 2 tisíce nejsou úplný strop, záleží co by se dalo postavit a hlavně z čeho. Víc než 2k bych asi nechtěl dát za hračku, protože za pár dní odejde určitě to ozubení a spoustu dalších věcí, navíc mi příjde dosah 50 m fakt málo, vzhledem k tomu, že jsem zvyklý lítat s letadlama podstatně dál. Proto bych asi radši šel cestou stavby vlastní koptéry, ale přece jenom nevím, jestli pro začátek není jednodušší koupit hračku, než hned rozbít lepší model. Nebo to nerozbiju? :lol:
Swift II | T9X(OpenTX)
Amper

#748 Příspěvek od Amper »

Osobne bych pro zacatek mrknul na toto : http://www.thingiverse.com/thing:1038700

Je to 250tka takze levne motory a vrtule plus to v pohode lita na ty 1300vky. Ridici jednotka Naze F3 , regulatory podle toho kde budes kupovat motory - neco levneho se SimonK/BLHeli.

Neni to moc na letani s GoPro (je to maly ale v pripade pozadavku to kameru uveze) ale pomalu to lita. Navic kdyz s tim prasknes tak to desne moc vydrzi (je to kompaktni) a pripadne poskozeni vetsinou vyresi vytisknuti noveho dilu nebo vrtule za dolar.

Ceny motoru/esc jsem ti psal, ridici jednotka je do $30 a pro zacatek vcelku nic dalsiho nepotrebujes (maximalne bec). Pak se muzes rozmyslet zda jit do vetsi, do FPV atd.....

Akorat to nedela veci ala "drzim ve vzduchu na fleku", to je jina cenova kategoie. Ta jednotk by to zvladla ale neni to moc odladene (ale mozna to bude casem, pak ti staci pridat GPSku)
Amper

#749 Příspěvek od Amper »

jo a k tomu rozbiju/nerozbiju - rozbijes to ale prijde me lepsi rozbit neco co se da opravit nez neco co je do kose komplet (jako vetsina cinskych smejdu)

S Peonem jsem loni vlete mlatil dost kvalitne a odnesla to jen jedna vrtule, utrzena kamera (sla nasadit), strzene servo od kamery (vymena prevodu) a to je vse.

Takze skody cca za 100vku
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#750 Příspěvek od Kuba5 »

Díky za radu. Koukal jsem na jednotlivé díly a je to poměrně jednoduché na vytisknutí, takže v tom nevidím problém. Akorát mi trošku vadí vzhled, je to prostě hnusný oproti hračkám. :D Ale pokud to bude dobře lítat, tak je to asi jedno. Hlavně to má výhodu, že když se něco zlomí, můžu si kdykoliv vytisknout celý díl znovu, případně si vytisknout úplně jinou koptéru a jen přehodit elektroniku. :)

Takže zatím si asi začnu tisknout díly a koukat po motorech, réglech atd. :)
Mimochodem, přijímač mám tenhle:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Ch_V2.html

Bude pro koptéru stačit?
Swift II | T9X(OpenTX)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“