létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JM

#331 Příspěvek od JM »

Filip WH píše:čau, nenapsali byste mi nejakej navodek jak vystužit křídla? docela mi vadí jak se pořát prohýbá ve větších rychlostech. tu trubku bych si vyměřil ale potřebuju vědet jak udelat díru do křídla a jak daleko. rači se nejdřív zeptám abych to nedodrbal :roll:

Stačí nalepit na spodní stranu křídel uhlíkové tyčky. Žádnou jinou díru do křídel bych rozhodně nedělal. Ale já bych to prohejbání nijak neřešil, připadá mi, že ta původní trubka tam stačí.
Filip WH

#332 Příspěvek od Filip WH »

no mě to tak nepřipadá. s 480 a 6,5x4 vrtulou s větrem to nevipadá dobře a když ježtě klesnu tak se fakt divim že mi to nepraskne. ale podívej se sem: http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=1&id=820

jestli nechcu pořát litat na pul plynu a jen tak si pomalu plachtit tak to asi budu muset vystužit :roll:

jinak dik za radu . myslel sem že budu muset vyměnit trupku vevnitř křídla.
JM

#333 Příspěvek od JM »

Filip WH píše:no mě to tak nepřipadá. s 480 a 6,5x4 vrtulou s větrem to nevipadá dobře a když ježtě klesnu tak se fakt divim že mi to nepraskne. ale podívej se sem: http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=1&id=820

jestli nechcu pořát litat na pul plynu a jen tak si pomalu plachtit tak to asi budu muset vystužit :roll:

jinak dik za radu . myslel sem že budu muset vyměnit trupku vevnitř křídla.

Jo ty už to máš trochu "vytuněný" :wink: Tak to potom jo, já myslel že to je v základu. To nedosahuje takových rychlostí, aby se křídlo zlomilo(teda pokud není "načatý" havárkama...)-a taky není křídlo zelsabený montáží křidélek...
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#334 Příspěvek od Marcos »

To vybouraný letadlo je mi povědomý :lol:
Nj, kridylkama se to zeslabilo a pri vybirani stremhlavyho letu...prask a po chvilce jeste vetsi prask o zem. Podle me by stacilo vystuzeni sklenenou paskou.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#335 Příspěvek od Marcos »

To vybouraný letadlo je mi povědomý :lol:
Nj, kridylkama se to zeslabilo a pri vybirani stremhlavyho letu...prask a po chvilce jeste vetsi prask o zem. Podle me by stacilo vystuzeni sklenenou paskou zespodku kridla.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
JM

#336 Příspěvek od JM »

Marcos píše:To vybouraný letadlo je mi povědomý :lol:
Nj, kridylkama se to zeslabilo a pri vybirani stremhlavyho letu...prask a po chvilce jeste vetsi prask o zem. Podle me by stacilo vystuzeni sklenenou paskou zespodku kridla.

Skelná páska sice zabrání prasknutí křídla-neprohne se tolik, ale úpně prohnutí nezabrání-já bych právě pod tu skelnou pásku plácnul tu tyčku.
To prasknutí křídla za letu musel bejt celkem adrenalin :)
Filip WH

#337 Příspěvek od Filip WH »

ono stačí nálet na loping a hnet je zvohlej. no a ty křidýlka mám taky takže tam dám tu tyčku
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#338 Příspěvek od Marcos »

To prasknutí křídla byl určitě zajímavej zážitek, mohu doporučit :)
U WH se to kridlo ohyba pri kazdy prudsi praci s vyskovkou... Uz v zakladu to bylo obcas na hranici
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Filip WH

#339 Příspěvek od Filip WH »

nevím ale proč ji neudelaly delší do 3čtvtě křídla. ničemu by nevadila
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#340 Příspěvek od Marcos »

Filip WH píše:nevím ale proč ji neudelaly delší do 3čtvtě křídla. ničemu by nevadila

Asi ze stejnýho důvodu proč udělali těžiště moc vzadu či tam nelepili ty hrozný nálepky na křídla.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#341 Příspěvek od Nakadah »

Tak aby WH zatleskal kridly to bych rad videl :D

Zkousel uz sem poradne rozbehy na premet, kridla se prohla do luku ale porad drzi...Nak
Filip WH

#342 Příspěvek od Filip WH »

Nakadah píše:Tak aby WH zatleskal kridly to bych rad videl :D

Zkousel uz sem poradne rozbehy na premet, kridla se prohla do luku ale porad drzi...Nak

jenže ty tam myslim nemáš křidýlka
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#343 Příspěvek od CyCo »

Taky mám názor, že aby praskly křídla za letu, musely by být narušeny špatným zásahem do konstrukce, nebo načnutý po drsnym pádu.
Asi bych to vůbec neřešil.
Filip WH

#344 Příspěvek od Filip WH »

dej tam 8článek 480ku 6,5x4 vrtuli a let mírně dolů potom nalet dolů na loping a uvidíš.
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#345 Příspěvek od CyCo »

Já tam donedávna měl Li-pol 3s, AC motor Himodel A2217/7 s třílistou vrtulí, loopingy jsem dělal i 3 za sebou a křídla vydrželi a ,že by se nějak moc ohejbali - to nemohu říct.Pravda - křidýlka jsem dodělal až po zdrcujícím pádu.
Tak tam zalep uhlíkovou pásku a máš po problémech, budeš se cítit lépe.
Já jsem se po tom pádu vrátil k ss motoru 480 s 6x4" vrtulí a orig. baterii a taktéž ke klidnýmu lítání.Teď stavim jaka od lm-model a ten bude na blbnutí.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“