Vím o čem mluvím, také jsem na první Betě laminoval přední část trupu a radoval se z toho, že to mám super pevné.
Alpha 1500 od Pelikána
Re: Alpha 1500 od Pelikána
Z toho zpevnění se moc neraduj. Jakékoliv zpevnění přední části trupu způsobí, že při příští havárii dojde k poškození přesně v místě, kde toto zpevnění končí.
Vím o čem mluvím, také jsem na první Betě laminoval přední část trupu a radoval se z toho, že to mám super pevné.
Nekaž mi radost!
Aspoň do toho prvního většího nárazu chci mít pocit že to je super!
Já tuším že to i tak rozbiju, ale aspoň něco
Aspoň do toho prvního většího nárazu chci mít pocit že to je super!
Já tuším že to i tak rozbiju, ale aspoň něco
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7
Nech to kluka pomalovat fixama, stejne s tim prastite a budou litat trisky 
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Jo, už mi říkal že by tam něco namaloval 
Takhle dopadl muj zpevneny cumak. Je pravda,ze to bylo jen z balzy a smrku, epp jsem cele urizl a tahle havarie byla po nejake chybe v reglu nebo v prijimaci. Fotka je jak jsem alfu nasel na poli. Smerovka byla uplne vepredu, urvaly se obe kridelka z pantu...proste masakr bez motorovy pily 
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160304/3e95df6587f4c49ec056c6212846b4fa.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160304/5e0c3c722d97904e6dab34b51a5d5248.jpg
Tak doufam, ze jsem trochu pobavil modelarskou obec, fotka je rok stara. Od te doby litam celkem v pohode...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160304/3e95df6587f4c49ec056c6212846b4fa.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160304/5e0c3c722d97904e6dab34b51a5d5248.jpg
Tak doufam, ze jsem trochu pobavil modelarskou obec, fotka je rok stara. Od te doby litam celkem v pohode...
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Může mi tu někdo vysvětlit, proč je Alfa tak tupá na směrovku ? Zkoušel jsem lítat betou (která pocitově má směrovku oproti Alfe maličkou) a rozdíl je obrovský, u bety lze lítat pouze na směrovku a alfu směrovkou nemám šanci jakkoliv řídit.
Napadá mě, že Beta má blíž vrtuli směrovce -> ofuk
nebo je Alfa díky vzepětí křídel prostě stabilnější, možná od všeho kousek
nebo je Alfa díky vzepětí křídel prostě stabilnější, možná od všeho kousek
Alpha 1500, AT-6 Texan, FunCub, T9x(Open9x)
No já teď zkusil srovnat spojku abych se vzepětí zbavil, jen jsem poloviny drátu trochu prohnul ať líp drží v křídlech a letový projev se mi zdál příjemnější. Ztratilo to něco málo z letového módu "můžeš pustit kniply a točit mlýnek", ale stále je to relativně klidné a do směrovky si to enchá kecat zdá se více. A logicky i na zádech je to lepčí.
Už od podzimu se dokopávám k tomu, abych vysochal větší směrovku. Zatím mám koupené pantíky
Už od podzimu se dokopávám k tomu, abych vysochal větší směrovku. Zatím mám koupené pantíky
Vaccc píše:Už od podzimu se dokopávám k tomu, abych vysochal větší směrovku.
Ja si myslim,ze vetsi smerovka nepomuze, napr ta beta ma smerovku o hodne mensi a zataci. Asi to bude tim vzepetim...srovnat kridla zkusim, neda mi to spat a rad bych se naucil litat na smerovku. Na magnumu,kde je jen smerovka musim mit mix na paku kridylek...
Já vím že žádný větroň s nějakým větším rozpětím ti na směrovku tak jako Beta nikdy zatáčet nebude, nýbrž bude se snažit otáčet pouze ve vodorovné rovině bez náklonu, to je prostě vlastnost větroňů, aspoň tedy co já mám a znám. Tam se směrovka používá jen ke správnému průletu zatáčkou...koordinaci její roviny, nikoliv k úvodnímu náklonu, na to máme křidélka, které dřív všude nebyly, tak proč je nepoužívat?????
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Zajímalo by mě proč pípání o ztrátě signálu jde z letadla a ne z vysílače, tam mi to přijde logické. Přece když mám letadlo 300m od sebe tak mi je k prdu že tam někde v dálce začíná pípat zatímco vysílačka v klidu nic. Proč tedy nepípá vysílačka? Vždyť jestli jsem správně pochopil princip 2,4GHz tak spolu Tx a Rx pořád mluví, tak by to ani neměl být problém...
Vysilacka mluvi, prijimac posloucha...pouze tedy jeden smer...musel by sis poridit telemetrii, ale o tom zde v tomto vlaknu ne...
Ok, díky..
jirakus: ono nejde o to že bychom se chtěli vyprdnout na křidélka, však by to bez nich ani nebyla taková švanda. Ale spíš že zrovna Alpha je na to poměrně tupá i v té zatáčce, do které se uvede křidélky. Na druhou stranu jsou i horší a pokud není kór pomalý, i výkrut se dá udržet v ose.
toty píše:Nerovnat, nema to cenu, nepodari se ti to
Nová osička je v motoru, šla tam krásně, i ta druhá část motoru šla nandat na osičku lehce oproti té původní. Takže v tomhle ohledu v pořádku. Ale motor pořád trochu drhne, jako by byl krokový. Mám ho lehce máznout? Neovlivní to chod magnetů, tedy motoru samotného?