Turnigy TGY i10-problém
- maliborec2002
- Kontaktovat uživatele:
Turnigy TGY i10-problém
Ahoj, mám problém se knipli, knipli se mi nevraci do původní polohy, vždy tam trošku třeba 1-3procent, nedá se to nějak nakalibrovat? Zkoušel jsem trimy ale vždy je pak kousek na obou stranách, dám vám jsem videjko pro pochopení a ukázku.
https://youtu.be/LneLVVDQHRQ
https://youtu.be/LneLVVDQHRQ
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz
www.ITReports.cz
Re: Turnigy TGY i10-problém
Tak to mě zaujalo natolik, že jsem rádio vyndal a taky zkusil. Mě to ale nedělá. Možná pomůže screen calibration nebo pak factory reset. A když už to mám venku, tak jsem zkusil prstem hýbat displejem nahoru dolů, opravdu se s tím dá tak 1-2 mm hýbat, jakoby to pruží. Za ten rok co rádio mám jsem si toho ale nevšiml, nejspíš proto, že jsem na displej prstem nebo tím ukazovátkem buď klikal nebo nastavoval hodnoty vodorovným tahem. Je tam vůbec nějaká obrazovka kde se něco nastavuje tahem svisle? To pružení mi neva, to nemá vliv na funkci.
- maliborec2002
- Kontaktovat uživatele:
Mě to pružení také nevadí, ale spíš nevím co s těma kniply, jestlli to reklamovat, nebo jestli to něčemu nevadí, Factory reset jsem zkoušel a nepomáhá to.
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz
www.ITReports.cz
prave som to skusal mam tgy i10 asi 5 dni este som ju moc nepouzival takze je viacmenej cisto nova mam ju v mode2 a pri potlaceni kridelka doprava a pusteni sa vrati do stredu ale ak to v tej polohe jemne polozim kym sa prestane hybat tiez mi zostane akoby pol milimetra potlacena podla toho ukazatela
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
Zdravím, přispěji s trochou postřehů, snad budou užitečné.
Jsou tam menu, kdy se využívá svislého tahu k zobrazení dalších položek které se již na jednu obrazovku nevejdou. např. při nastavování reversu.
Svislý pohyb displaye byl snad na každém vysílači této řady tgy/flysky který jsem měl v rukách.
Řešil jsem to vždy nalepením tenké oboustranné lepící pásky (šíře 2mm,tloušťka 0.1mm) na rámeček displaye a tento se následně přilepí do těla vysílače. Páska je pružná, takže nehrozí poškození displaye.
Mohu přidat v případe zájmu přidat odkaz na tuto pásku. (nechci dávat přímo odkaz aby to nevypadalo že dělám reklamu)
Stejná páska se používá při opravách mobilních telefonů, tabletů, notebooků...
V jednom případě jsem se setkal s mírnou vůlí okolo středové polohy kniplu, Projevovalo se to tak, že se páka v jednom směru, nevracela zpět do úplného středu. Bylo potřeba ji někdy potřeba zlehka "postrčit" do středu. Příčinou byla mírně uvolněná páka vahadla které vrací knipl zpět do středové polohy.
Zkusil bych tedy prověřit tuto variantu. pokud je rádio v záruce, zpět reklamovat prodejci.
Snad jsem alespoň trochu pomohl.
Jsou tam menu, kdy se využívá svislého tahu k zobrazení dalších položek které se již na jednu obrazovku nevejdou. např. při nastavování reversu.
Svislý pohyb displaye byl snad na každém vysílači této řady tgy/flysky který jsem měl v rukách.
Řešil jsem to vždy nalepením tenké oboustranné lepící pásky (šíře 2mm,tloušťka 0.1mm) na rámeček displaye a tento se následně přilepí do těla vysílače. Páska je pružná, takže nehrozí poškození displaye.
Mohu přidat v případe zájmu přidat odkaz na tuto pásku. (nechci dávat přímo odkaz aby to nevypadalo že dělám reklamu)
Stejná páska se používá při opravách mobilních telefonů, tabletů, notebooků...
V jednom případě jsem se setkal s mírnou vůlí okolo středové polohy kniplu, Projevovalo se to tak, že se páka v jednom směru, nevracela zpět do úplného středu. Bylo potřeba ji někdy potřeba zlehka "postrčit" do středu. Příčinou byla mírně uvolněná páka vahadla které vrací knipl zpět do středové polohy.
Zkusil bych tedy prověřit tuto variantu. pokud je rádio v záruce, zpět reklamovat prodejci.
Snad jsem alespoň trochu pomohl.
Pravda, svislý pohyb v menu je zcela běžný, je vidět, že jsem od října nelítal.
Davajte to prosim do temy o tyrnigy i10, sam tam idem teraz pisat nejake postrehy...
- maliborec2002
- Kontaktovat uživatele:
Reklamovat se mi moc nechce, mám ji teprve 2. Den a posílat ji znovu do HK je hrozný oprus. Myslíte že to má nějaký vliv na funkčnost, jestli to nebude třeba trošku litat dopředu a dozadu, pak mě taky napadlo, jestli by to nevyřešil subtrime?
www.ITReports.cz
www.ITReports.cz
Subtrimy tuto závadu nevyřeší, protože ta výchylka ve které knipl zůstává se mění, resp. je závislá na vůli která se mění dle síly jakou knipl do středové polohy vracíme.
Otázkou tedy zůstává: pokud se tato závada ponechá, na kolik se bude vůle zvětšovat a na kolik příjmu toto riziko.
Jsem technik a ze zkušenosti vím, že každá drobná neřešená závada časem "dospěje" do něčeho většího.
Ale říká se o mne že jsem pesimista, ja se považuji spíše za realistu který bere v úvahu nejhorší možnost
Otázkou tedy zůstává: pokud se tato závada ponechá, na kolik se bude vůle zvětšovat a na kolik příjmu toto riziko.
Jsem technik a ze zkušenosti vím, že každá drobná neřešená závada časem "dospěje" do něčeho většího.
Ale říká se o mne že jsem pesimista, ja se považuji spíše za realistu který bere v úvahu nejhorší možnost
Naposledy upravil(a) rob951 dne sob 19.03.2016 20:59, celkem upraveno 1 x.
poslal som moju vychylku do vlakna o tgy i10 ale dam to teda aj sem je to fakt minimum . bude to problem? dakujem
http://www.fastimages.eu/?v=dsc0990.jpg
http://www.fastimages.eu/?v=dsc0990.jpg
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
Ta zavada sa musi riesit mechanicky. Softverovo sa to vyriesit neda.
Je to presne rovnake, ako keby ti drhol bowden, napr. na T- ckovej vyskovke /ako na mojom asw-cku.
Po potlaceni zostava tak 1-2 mm potlacena, po pritiahnuti zostava tak 1-2 mm pritiahnuta. Takze furt musis kontrovat a korigovat pakami.
Navrhujem to riesit reklamaciou, alebo pozriet odbornemu kutilovi s neistym vysledkom...
Je to presne rovnake, ako keby ti drhol bowden, napr. na T- ckovej vyskovke /ako na mojom asw-cku.
Po potlaceni zostava tak 1-2 mm potlacena, po pritiahnuti zostava tak 1-2 mm pritiahnuta. Takze furt musis kontrovat a korigovat pakami.
Navrhujem to riesit reklamaciou, alebo pozriet odbornemu kutilovi s neistym vysledkom...
ale ono to v tej polohe nezostane beznym pouzivanim iba ked to opatrne pustim tesne pred stredom. beznym pouzivanim sa vracia do presneho stredu aj ked napr z plneho praveho pustim packu.pripadne kolko vychadzaju naklady na reklamaciu v HK ? dakujem
Potom tazko povedat. Packy naraz nepustas, ale na druhej strane to mas v ruke, teda dychas, vibracie a tak. Treba to vyskusat v praxi.
- JosefSvejk
Ger1 píše:ale ono to v tej polohe nezostane beznym pouzivanim iba ked to opatrne pustim tesne pred stredom. beznym pouzivanim sa vracia do presneho stredu aj ked napr z plneho praveho pustim packu.pripadne kolko vychadzaju naklady na reklamaciu v HK ? dakujem
Kolik už jsi s tím rádiem nalétal? Třeba si to ještě sedne, pokud je rádio nové. A taky je otázkou, jestli se vůbec tak malá odchylka při řízení projeví.
Pokud je ta odchylka skutečně minimální, pak by se dala chyba středu korigovat zavedením exponenciál. Měl jsem podobný problém na jedné TGY - drhla kulisa vracející knipl do neutrálu, příčina byla zajímavá -nerovnoměrně utažené šroubky držící celý knipl - došlo k minimálnímu zkřížení - po rovnoměrném dotažení bylo po problému. Nevím jak u i10 - je možno regulovat tuhost návtatové síly? - pokud ano tak její zvýšení by mohlo pomoci.