FPV_dotazy

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

FPV_dotazy

#301 Příspěvek od graup15 »

---------------------------------
dracekvo

Re: FPV_dotazy

#302 Příspěvek od dracekvo »

Zdravím,

potřeboval bych pomoct s doporučením komponent FPV setu. Nechci to na žádný model, tak doufám, že nevadí, že se ptám tu.
Potřeboval bych kamerku s HD rozlišením, úhlem záběru 45° a k tomu vysílač a přijímač schopné překlenout 300m. Jo a kamerka by měla být deštivzdorná.
Jako monitor bych chtěl použít TV Sencor SLE 1660M4.

Koukal jsem na hobbyking, ale moc se v tom nevyznám. Bojím se, abych nekoupil nekompatibilní komponenty.
Tak kdyby někdo byl tak hodný a něco doporučil.

Děkuji
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
qeex

#303 Příspěvek od qeex »

Analog neni HD, pokud chces hd prenos, tak pouzit raspberry pi, wifi sit a streamovat si mezi nimi video.
cita21

#304 Příspěvek od cita21 »

dracekvo píše:Zdravím,

potřeboval bych pomoct s doporučením komponent FPV setu. Nechci to na žádný model, tak doufám, že nevadí, že se ptám tu.
Potřeboval bych kamerku s HD rozlišením, úhlem záběru 45° a k tomu vysílač a přijímač schopné překlenout 300m. Jo a kamerka by měla být deštivzdorná.
Jako monitor bych chtěl použít TV Sencor SLE 1660M4.

Koukal jsem na hobbyking, ale moc se v tom nevyznám. Bojím se, abych nekoupil nekompatibilní komponenty.
Tak kdyby někdo byl tak hodný a něco doporučil.

Děkuji

Pokud chceš přenášet digitální obraz v HD rozlišení, tak je to hodně drahé např. http://www.jamcopters.cz/video-transmis ... o-downlink, ale to se ti asi nevyplatí. Pak je to lepší a lacinější přes wifi. Nevím na co to potřebuješ, jestli by třeba nastačil obyčejný analogový nepoměrně lacinější přenos a mít třeba kameru na SD kartu a v případě potřeby ty důležité záběry vzít pak přímo z karty v HD kvalitě.
dracekvo

#305 Příspěvek od dracekvo »

Já to potřebuju, nebo spíš bych chtěl na přenost obrazu terče při střelbě na větší vzdálenosti. 100 až 300 metrů. K tomu aby byl vidět zásah ve velikosti cca 7,5 milimetru je potřeba kvalitní pozorovací dalekohled a jejich cena je v desítkách tisíc a ani tak není zaručeno, že třeba v létě když se tetelí vzduch budou zásahy vidět. Proto bych to chtěl obejít touto cestou, že bych před terč píchnul kameru a pak se na postu v klídku díval na tv.
Koukám na wifi kamery a to snad bude schúdnější/levnější cesta. Že mě to nenapadlo hned.
cita21

#306 Příspěvek od cita21 »

dracekvo píše:Já to potřebuju, nebo spíš bych chtěl na přenost obrazu terče při střelbě na větší vzdálenosti. 100 až 300 metrů. K tomu aby byl vidět zásah ve velikosti cca 7,5 milimetru je potřeba kvalitní pozorovací dalekohled a jejich cena je v desítkách tisíc a ani tak není zaručeno, že třeba v létě když se tetelí vzduch budou zásahy vidět. Proto bych to chtěl obejít touto cestou, že bych před terč píchnul kameru a pak se na postu v klídku díval na tv.
Koukám na wifi kamery a to snad bude schúdnější/levnější cesta. Že mě to nenapadlo hned.

Zkus nejdříve wifi, i když si myslím, že analog by to také zvládnul. Chtělo by to vyzkoušet. Asi spíš vidím problém v kameře, dnes se dělají s co největším úhlem záběru a ty by jsi potřeboval s co nejmenším a pokud možno s optickým zoomem aby jsi ji nemusel dát těsně před terč a nepřišel tak o ni. :(
dracekvo

#307 Příspěvek od dracekvo »

Asi sem našel kamerku se zoom za dobrou cenu. Szsinocam 720P 2.8-12mm
Pak bude stačit jen směrová wifi anténe a bude pohoda.

Díky za prostor.
JosefSvejk

#308 Příspěvek od JosefSvejk »

Na terč stačí v pohodě analog PAL. Dělalo se to tak už před padesáti lety. Analogovou kameru s varifokálním objektivem 2,8-12mm a vysokým rozlišením dnes koupíš za pár korun.
sir_arasid

#309 Příspěvek od sir_arasid »

Zdravíčko vespolek,myslíte že má smysl koupit FPV z číny?Konkrétně pokukuju po tomhle

http://www.aliexpress.com/item/New-5-8G ... d173657a15

Můj plán je přidělat vysílač na lodičku a kamerku spouštět po drátu pod vodu :) Myslíte že je to reálné?A bude ten vysílač a přijímač fungovat třeba 300m daleko od sebe když to bude těsně nad hladinou?A když mezi kamerkou a vysílačem bude třeba 6m dlouhý kabel bude to problém?Popřípadě neprodal by někdo odzkoušenou sadu FPV?Monitor bych asi uplně nepotřeboval chtěl bych to sledovat na pc jestli to půjde....Předem děkuji za rady :) Ať se daří
rc_wolf

#310 Příspěvek od rc_wolf »

Spustit kameru v nějaké vodotěsné schránce na 6m dlouhém koaxu nebude problém, ale pod vodou hlavně budeš potřebovat hodně silné osvětlení, aby ta kamera vůbec něco viděla :)
sir_arasid

#311 Příspěvek od sir_arasid »

JJ s osvětlením počítám jde mi spíš teď o to jestli je to vůbec možný.Jestli teda spouštět kamerku s vysílačem a zdrojem po koaxiálu a anténu mít nad vodou nebo mít nad vodou zdroj,vysílač a anténu a jen spouštět kameru po těch slabých drátkách dolu do hlubin :) A bude stačit ta sada z čajny?Nebo jsou to vyhozený peníze?Koukal jsem na aukru a připadá mi to uplně stejný ale moc tomu nerozumím tak budu vděčný za každou reakci
JosefSvejk

#312 Příspěvek od JosefSvejk »

Spouštět pod vodu jenom kameru (na 6m nemusíš mít ani koaxiál, stačí kroucený pár), vysílač i s anténou bude na loďce nad hladinou co nejvýš.
sir_arasid

#313 Příspěvek od sir_arasid »

Super to jsem chtel slyset :) pujde to...a ted druha vec-sada fpvv.Staci ta cina?Obcasny vypadek by me nevadil ale abych zbytecne nevyhodil penize za neco co fungovat nebude.A da se to pripojit na notebook a v to to to nahravat?Jde mi ciste o to abych se mrknul co se deje pod vodou.Lodka uveze tak 3kg zatez tak to by melo byt v pohode a vsechno by se tam melo vejit...
rc_wolf

#314 Příspěvek od rc_wolf »

Používám podobnou sadu, za ty peníze to není špatné, ale je potřeba koupit pořádné antény. Ty dodávané pendreky jsou totálně na nic, ty ještě ke všemu musíš počítat s multipath odrazy o vodní hladinu, takže kruhovou polarizaci bych viděl jako nutnost. Na 300m by mělo stačit kombo cloverleaf + SPW.

Na notebooku můžeš přijímat a nahrávat třeba přes levný USB grabber EasyCap.

PS: Máš už mechanicky vyřešené navíjení kabelu? (zajímá mě to)
sir_arasid

#315 Příspěvek od sir_arasid »

Já se teď peru s lodičkou.Mám ji postavenou ale potřebuju ji nějak inteligentně vyvážit a doladit elektroniku.Já jsem totiž rybář,né modelář :) ale poperu se s tím se ctí ať to dopadne jak chce...To fpv mě hrozně zajímá musí to být dobrá hračka koupím si to i kdybych to na loďku nakonec nepoužil.Hrozně mě to totiž zajímá.Jinak naviják ještě moc pořešenej nemam-spíš vubec
Zamčeno

Zpět na „FPV, točení videa a focení“