Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
equilibrium

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#871 Příspěvek od equilibrium »

Pánové mám dotaz, mám pixhawk orginál ale nejde mi v mission planneru nainstalovat nový firmware viz foto.... předpokládám že to je něco v nastavení pc :( poradí někdo? nebo nenajde se tu někdo kdo by za úplatu byl ochoten ukázat a nainstalovat firmware a vše potřebné (brno a okolí)
Děkuji
Přílohy
Snímek obrazovky (5).png
kraro

#872 Příspěvek od kraro »

equilibrium píše:Pánové mám dotaz, mám pixhawk orginál ale nejde mi v mission planneru nainstalovat nový firmware viz foto.... předpokládám že to je něco v nastavení pc :( poradí někdo? nebo nenajde se tu někdo kdo by za úplatu byl ochoten ukázat a nainstalovat firmware a vše potřebné (brno a okolí)
Děkuji

Zvol si správný správný port, místo AUTO. Ale to problém asi nevyřeší.
Amper

#873 Příspěvek od Amper »

Mate nekdo zkusenost s otocnym volicem letovych modu ? Dneska jsem koupil az 12ti polohovy s moznosti zamceni na 6 pozic. Akorat to ma hnusnej plastovej cudl (plastova oska takze klestina a na tu meli v GESu jen plastove cudle.

Jde me o "usability"/pouzitelnost pro volbu na slepo behem letu. Potvrzeni modu me muze Taranis rict
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
equilibrium

#874 Příspěvek od equilibrium »

kraro píše:Zvol si správný správný port, místo AUTO. Ale to problém asi nevyřeší.

Bohužel nepomohlo to ani všechny další návody na internetu.... proč za tento shit vůbec chtějí peníze :/
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#875 Příspěvek od jamesgsf »

Chyba bude v tvém pc. Zřejmě ti chybí ovladače. Vůbec ti to desku ne nenašlo. To je to 3okýnko.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
sobi

#876 Příspěvek od sobi »

Amper píše:Mate nekdo zkusenost s otocnym volicem letovych modu ? Dneska jsem koupil az 12ti polohovy s moznosti zamceni na 6 pozic. Akorat to ma hnusnej plastovej cudl (plastova oska takze klestina a na tu meli v GESu jen plastove cudle.

Jde me o "usability"/pouzitelnost pro volbu na slepo behem letu. Potvrzeni modu me muze Taranis rict

Môj osobný názor je, že používať otočný prepínač na prepínanie viac ako 3-4 módov nie je príliš ergonomické - tažko okamžite trafíš potrebný mód.

Ja som si to u seba vyriešil konfiguráciou nastavení v er9x pre:
1x trojpolohový prepínač + 2x dvojpolohový prepínač + 1x potenciometer (pre tri príbuzné módy POS_HOLD, LOITER, BRAKE)
s ktorými prepínam 8 módov. Plus používam jeden zvlášť kanál mám pre RTL (1x dvojpolohový prepínač).
Priority prepínačov u mňa zodpovedajú "bezpečnosti" jednotlivých módov....
Amper

#877 Příspěvek od Amper »

prave ze bych se rad vyhnul kombinaci modu (to pouzivam do ted), asi to zkusim
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
troiac

#878 Příspěvek od troiac »

Na prepinanie modov v Taranise som pouzil toto:
http://rcstudio.cz/cs/nahradni-dily/32- ... pozic.html
Bol vadny hned od vyroby tak som kupil na ebay dalsi z ciny a ten funguje bez problemov doteraz....
Taranis mi hlasi prepnutie modu prostrednictvom scriptu.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Amper

#879 Příspěvek od Amper »

No a jak se ti s tim lita ? Ja na to narazil nahodou v GESu tak jsem to vzal. Ma to az 12 poloh takze mam slusnou rezervu :-D
equilibrium

#880 Příspěvek od equilibrium »

jamesgsf píše:Chyba bude v tvém pc. Zřejmě ti chybí ovladače. Vůbec ti to desku ne nenašlo. To je to 3okýnko.

Ano asi je to tím že mám win 8 nebo už fakt nevím, měl jsem slušný problém nainstalovat software na Nazu a tohle je ještě horší nedá se s tím hnout.... nechápu že to nemají vyladěné aby to fungovalo.... alespoň mě může hřát pocit že mám orginál desku z 3DR
Amper

#881 Příspěvek od Amper »

Zkus stahnout a pouzit tydle drivery http://ardupilot.com/downloads/?did=54
OK2BUH

#882 Příspěvek od OK2BUH »

equilibrium píše:.... nechápu že to nemají vyladěné aby to fungovalo....

Ty jsi někomu platil nějaký software? V případě Nazy ho platíš a máš právo nadávat ale tady ho máš zdarma. Navíc to není problém sw ale toho, že nemáš v PC drivery.
equilibrium

#883 Příspěvek od equilibrium »

OK2BUH píše:Ty jsi někomu platil nějaký software? V případě Nazy ho platíš a máš právo nadávat ale tady ho máš zdarma. Navíc to není problém sw ale toho, že nemáš v PC drivery.

To ne ale myslel jsem že výrobci těchto desek platí vývojářům.... protože proč by to někdo jinak dělal..... každopádně jsem se dozvěděl že v modulu nebyla SD karta a údajně to mohlo být tím.... tak si desku opět vyzvednu a uvidím.....
OK2BUH

#884 Příspěvek od OK2BUH »

Je pravda, že firma 3DR vývojáře finančně podporovala (nevím jak moc). V poslední době se ale nedohodli a 18 vývojářů z 20 odešlo. Problém vznikl kvůli Pixhawku 2 a koptéře Solo. Vývojáři to dělali jako open source a 3DR si to chtěli přivlastnit. Další podrobnosti neznám.
equilibrium

#885 Příspěvek od equilibrium »

Pánové jenom pro informaci, skutečně to bylo chybějící SD kartou, to znamená že bez zasunuté sd karty nebude deska vůbec fungovat a nijak na chybějící kartu neupozorní.... Dále musí být (jak jste uváděli) přesně udán port a rychlost..... Poslední věc MP funguje bez problémů ale pro aktivaci telemetrie jsem musel potlačit vyžadování podepsaných ovladačů (od win 8 ) klasicky shift při restartu a povolit nepodepsané ovladače a konečně deska funguje... škoda jen že jsem objednal dvě jiné z hobbykingu ale alespoň budu moci porovnávat
Naposledy upravil(a) equilibrium dne čtv 24.03.2016 22:33, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“