Magnetický spínač nejen pro F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: Magnetický spínač nejen pro F3K

#16 Příspěvek od RiMr »

Skorpion píše:...odkaz pro RiMra: http://lomcovak.cz/wp_cze/ostatni/2013/12/mag-2/

Super - to už je informace co má gule :)
Furt jsem si říkal kam dát ten magnet aby ho člověk nezapomněl a ten nápad ho prostě přilípnout zespodu na rádio je fajn.

Mě ta cena taky nepřijde tak děsivá... Když budu mít schéma, tak pojedu přes oběd do GMka, tam strávím mučivou hodinu ve frontě na šváby, pak to budu půl hodiny až hodinu (?) pájet, netuším jestli se to nemá nějak nastavit, neřeším výrobu tišťáčku - to mi za ty dvě tři kila fakt nestojí - kolik takových spínačů člověk potřebuje aby se mu vyplatilo si to dělat sám?
Navíc - vy to poznáte - není to náhodou osazené strojem?

c3cilka píše:...napětí z nabíječky by mělo odpovídat napětí při ukončení nabíjení, tj. maximálnímu napětí baterie a s tím snad autor počítal.

...a já budu nabíjet 1S tedy nějaké 4,2V a spínač je do 16V, tak by to předpoládám mělo být OK.

EDIT: Ještě k té váze - někde jsem tady viděl, jak řešili kucí úsporu hmotnosti použitím titanových šroubků... tož nevím, jestli to má takový efekt... Co jsem tak koukal na závodech, tak mi přišlo že spíš né :)
Ale respektuju, že to někdo chce mít prostě ultimátně vymazlené do bezvědomí.
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Skorpion »

Možná jsem pomalej, ale za hodinu jsem to nezapájel, je to dost malé a nejde to zase tak rychle. Nicméně pokud v tom neděláš denně, tak strávíš dost času jen tvorbou toho plošňáku, tvorbou programu pro uP a pak i testováním. Kdybych to nebral jako formu relaxace, tak bych to nikdy asi nedělal. Spíše mě k tomu donutilo to, že ten od Lomcováka je spíše určen na 4NiXx baterky a v F5B/F se létají jen 2S LiPol. A také tam nebylo zpoždění na zapnutí, to mi také trochu vadilo. Ale faktem je, že ty moje mě v nákladu vyšli určitě dráž než tech 750Kč včetně DPH :)

Nabíjení určitě řešit nemusíš, akorát je tam problém dost vysoký klidový proud, tuším 70uA. V sezóně to je asi jedno, když létáš. Ale po sezóně nesmíš zapomenout odpojit RX baterku, jinak jí to zlikviduje. Typická spotřeba by měla být do 10uA, normální je asi těch 5uA. Tam to baterku už nevybije.
JiVe

#18 Příspěvek od JiVe »

. Spíše mě k tomu donutilo to, že ten od Lomcováka je spíše určen na 4NiXx baterky a v F5B/F se létají jen 2S LiPol.

No ten od Lomcováka ma rozsah 3-13V....
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od maroslong »

V Káčku používam toto:
http://zepsus.com/product/magnetic-switch-nano/
a ešte jeden podobný, kúpený pred dvomi rokmi v ArmSoar.
Kedysi sme mali v pláne niečo podobné vyrábať, prototypy sú funkčné, ale vychádzalo to na podstatne viac peňazí ako stojí ten Zepsus (to len k tej vtipnej poznámke o "strašnej cene"). Aj keď to malo viac funkcií.
Skorpion
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Skorpion »

Myšleno tak, že ta signalizace nízkého napětí byla nastavena na 4NiXx články, rozsah napájení je samozřejmě OK
JiVe

#21 Příspěvek od JiVe »

Skorpion píše:Myšleno tak, že ta signalizace nízkého napětí byla nastavena na 4NiXx články, rozsah napájení je samozřejmě OK

signalizaci lze SW upravit - uděláno na počkání u ToMaSe - lze po domluvě zaslat. Nastaví cokoliv. Nejsem si jist zda to lze nastavit uživatelsky
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od lubo1 »

Čo sa týka cien F3K nieje niako lacný špás.....
Tiež som kúpil ten nano zo zepsus.com
download/file.php?id=60214&mode=view
Ak je pravdivá hodnota odberu vo vypnutom stave < 5 mikroamper...... potom je to slušná hodnota....
Signalizáciu napetia neriešim - do modelu pôjde príjma FrskyX4 s telemetriou - tá sa postará o sledovanie napetia.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
c3cilka

#23 Příspěvek od c3cilka »

c3cilka píše:Já bych taky osobně skromně tipoval, že těmi magnety, RiMre, míříš buď na procesor nebo na ten spínací FET a ve skutečnosti se hallova sonda skrývá na okraji "P, C, B"(promiň, já musel :lol: - není to výtka, ani posměch) kousek od LED.

Tak oprava, RiMre, pustil jsem si video ve větším rozlišení a jestli vidím správně, tak na levé straně je IC1, podle umístění, vývodů a dvou kondíků to bude stabilizátor pro řídící elektroniku, IC2 na pravé straně bude Hallova sonda a to velké IC3 bude procesor(tedy spínací prvek, pravděpodobně FET, je to na druhé straně DPS/PCB) :)
Cili ale

#24 Příspěvek od Cili ale »

Osazeno v házedle Alula Trek
Přílohy
DSC_0049.JPG
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“