Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: Video brýle na FPV

#826 Příspěvek od gardenroute »

Jameson píše:Máte niekto Dominator HDv2? Nejaké postrehy/skúsenosti? V1 som mal na nose a bola to hrôza, tak by ma zaujímalo, či to už vychytali...
Hmm...verzi 1 jsem pouzival dost dlouho (doslova se mnou objely pul světa), a zadnou zasadni "...hrôzu..." jsem neregistroval. V době jejich slavy jsem o lepších nevedel... Ale muj rypak je celkem standardnich rozmeru a proporci :mrgreen:
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
equilibrium

FPV do coptéry

#827 Příspěvek od equilibrium »

už nějakou dobu stavím koptérky a začínám uvažovat že bych postoupil o level výše, zabudovat fpv zařízení možná i s OSD... Snažil jsem se tu najít nějaké informace a ačkoliv toho o fpv tu je napsáno hodně většinou jsou to dohady a řešení co je povolené a v podstatě žádné věcné informace pro začátečníka.
Zvažuji že bych pro začátek zakoupil toto:
http://emotors.cz/fpv-osd/2514-fat-shar ... 28342.html
mají poslední kus jenže mám obavu že pokud by se mě kamera poškodila neseženu novou, nebo se to dá univerzálně spojit?
jakým způsobem bych měl při sestavování začít? taky mi není jasné v čem je lepší kruhová anténa nebo jakou frekvenci využívat? pokud tu je nějaké vlákno které je "přínosné" budu rád za odkaz i za rady a postřehy popřípadě ozkoušené sety.
Díky :)
jakun

Re: FPV do coptéry

#828 Příspěvek od jakun »

Ahoj, po pravdě většina článku tu i jinde jsou tak trochu dohady. Jde o to si vycucnou ty pravé informace co hledáš. Pročetl si vlákna o fpv? To co zvažuješ je dobrá volba a kamerku tam připojíš jakoukoliv co má PAL,NTSC výstup např. 600řádků na ebay jí maj do 200kč i s poštou. Neboj se toho. Ta originální fatshark chodí výborně. Anténky polarizační (kruhové) vypadaj líp a dosah se zlepší cca o 10 až 20% (eliminujou se hlavně odrazy). Za sebe bych šel do 5.8Ghz a Fatshark je jistota. OSD určitě minimosd (ebay do 200kč) a napráskat tam soft co máš za jednotku na kvadře. Vše potřebné se tu dočteš a je to tu na fóru.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#829 Příspěvek od Jameson »

gardenroute píše:Hmm...verzi 1 jsem pouzival dost dlouho (doslova se mnou objely pul světa), a zadnou zasadni "...hrôzu..." jsem neregistroval. V době jejich slavy jsem o lepších nevedel... Ale muj rypak je celkem standardnich rozmeru a proporci :mrgreen:

Myslíš Dominator (v1) alebo Dominator HDv1? Dominator v1 stále mám a stále používam, ale už by to chcelo upgrade. HDv1 som mal na frňáku, ale ani po pol hodine zápasenia, ani s 3D vytlačeným kukučom a ani s 2-dioptrovým insertom som z toho ostrý obraz nijako nedostal. Mal ich kamarát, ktorý skončil s veľmi podobným výsledkom. Nakoniec ich predal a kúpil Dominator V2, ktoré má doteraz... Ale tie HDv2 ma celkom zaujali, žiaľ, nepoznám nikoho, kto by ich mal a kto by vedel podať objektívny popis.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
gardenroute

#830 Příspěvek od gardenroute »

Jojo, prehledl jsem to HD, ja mel V1 :D
Marek_Km

#831 Příspěvek od Marek_Km »

Přemýšlím nad nákupem videobrýlí. Skoro jsem byl rozhodnutý, že bych šel časem do FS Attitude V3, nicméně dnes jsem si všimnul FPV akce na HK, kde mají dočasně o 1/4 levnější Skyzone.
Myslíte si, že je to výhodná koupě, a nebo je nejlepší jen Fatshark?
malé zvíře

#832 Příspěvek od malé zvíře »

Já jsem si dva týdny zpátky dovezl u USA FS Attitude v3 a jsem s nimi nadmíru spokojený. V USA je má HK skladem a protože jsem si je přivezl v batohu tak jsem nemusel platit clo a dph, takže mě vyšly v porovnání s jinými eu obchody velmi levně.
Last one alive, lock the door!
tomashr

#834 Příspěvek od tomashr »

Dělej si prdel, ale tohle je trochu o stylu jako mají v piloti AH64 Apache - víceméně jedním okem koukají a před druhým mají dost divokou projekci bojového HUD. Na naučení je to prý fuška a ne každý tím projde, ale špičkoví piloti tu synchronizaci různých obrazů zvládají perfektně.
V modelařině by to mohla být docela bomba na focení, kdy letíš poctivě "na oči" a jen pokukuješ na hledáček. Budu docela se zájmem sledovat případné zkušenosti, tohle by náhodou mohlo mít použití docela zajímavé (i když zrovna na plné FPV spíš ne).
holmer83

#835 Příspěvek od holmer83 »

Mám osobní zkušenost s Dominátory V2, HD V1 a HD V2. Ty Doms V2 vlastním, ostatní jsem měl vždy na 1/2 dne půjčené na vyzkoušení. Jako první jsem měl na očích HD V1 chvíli po tom co je vydali a na nich jsem měl neostré okraje, bohužel dioptrické vložky jsem tehdy neměl k dispozici. Potom jsem si koupil Dominátory V2 a jsem plně spokojený, pěkný obraz ostrý v celé ploše, bez dioptrických vložek, brýle nenosím. Zhruba měsíc zpátky jsem měl na očích Doms HD V2 a pro mě lepší než HD V1, obraz ostrý prakticky v celé ploše, když jsem si do nich dal vložky -2 tak obraz ostrý na 100%, širšího FOV oproti HD V1 jsem si ani moc nevšiml. Ještě jedna důležitá informace, u HD V1 jsem měl pouze gumové očnice, faceplate ještě nebyl, takže mi tam pořád prosvítalo nepatrné množství světla, u HD V2 už byl faceplate a i u Doms V2 je mám a to je velké vylepšení.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
tomashr

#836 Příspěvek od tomashr »

Je avizovaná zajímavá novinka pro Domninatory a Attitude V3 - přijímačový modul 5.8GHz v diverzitním provedení: http://fatshark.wpengine.com/product/fs ... er-module/

Za mě jasné plus, diverzita se občas hodí a tak či onak to jistý argument třeba pro Skyzone byl, tímto ale padá.
tomashr

#837 Příspěvek od tomashr »

Jeden dotaz - netušíte někdo, zda se FatShark FacePlate FSV2617 Black pro Attitude V3 liší od FSV2618 White pro Doms liší i rozměry anebo jen barvou? Na fotkách vybadají naprosto stejně...
Nějak jsem na to nenašel jasnou odpověď, v diskusích se píše o tom, jak si Doms verzi někdo úspěšně přizpůsobil i pro jiné Fatshark či Skyzone brýle, ale Attitude V3 jsou pořád poměrně nové a tak o nich se tolik nepíše...

Ptám se proto, že bych potřeboval faceplate právě pro Attitude V3 a verze 2618 se dá v EU sehnat zatím podstatně snáze než 2617, s barvou bych se smířil snadno :-)
PetrPr

#838 Příspěvek od PetrPr »

Řeším stejný problém jako Marek_Km. Našel jsem u nás v nabídce tyto brýle:
Align AG300
http://www.benovoletadylka.cz/align-fpv ... -4821.html
a Flysigh
http://www.rcm-modely.cz/fpv-bryle-1?&g ... erchantCZK
poradil by mi někdo, které koupit, případně poradit i jiné řešení. Děkuji
gardenroute

#839 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:Přemýšlím nad nákupem videobrýlí. Skoro jsem byl rozhodnutý, že bych šel časem do FS Attitude V3, nicméně dnes jsem si všimnul FPV akce na HK, kde mají dočasně o 1/4 levnější Skyzone.
Myslíte si, že je to výhodná koupě, a nebo je nejlepší jen Fatshark?
Marku, nechci Ti radit, které z nich jsou lepsi, ja mel "Domy" a muj názor asi znas, Attitude V3 jsou vyborne, ale Skyzone jsou urcite take dobre (nektere mají vestaveny diverzitni prijimac), zvlaste zajima-li te jen klasicke analogove 5.8 pasmo.
Tomas (@texmur) bude sve Skyzone (s diverzitou) mozna brzy prodávat, neproda-li je tedy vc. sveho stareho P2. Ale zkus se ho zeptat, az to nic nedas, mel je jen chvilku, chce jit taky do HD.
Marek_Km

#840 Příspěvek od Marek_Km »

Dík Petře za tip, pořád nejsem rozhodnutý. Pro FS hraje "značka" ( + reference, oblíbenost), proti horší dostupnost. Na EU HK není aktuálně skladem a kdoví kdy bude. Na Banggodu by mě ty V3 vyšly s nejvyšším kupónem jen na 7500 Kč včetně pošty (to je skoro polovina toho, co tady), ale to by mi asi neprošlo celnicí bez povšimnutí a ke všemu platnost toho dotyčného kupón mi vyprší za 2 týdny...
Pro Skyzone hraje to, že je skladem, zrovna je za akční cenu, má diverzitu a čelní kamerku...
Jako nehoří to, zrovna mám 250 koptéru mimo provoz (čekám na rameno, byl kreš, ale ne na ruce) a s Phantomem teď nelítám.
Uvidím, pokud mě to FPV chytne víc, tak ty brýle budu brát, ale určitě ne tady. Nejsem ochotný za to dát víc, než 9 litrů.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“