qeex píše:Ja s MP na Win 8.1 problem nemam, nebylo treba nijak laborovat. Funguje upgrade firmwaru i vse ostatni.
Já mám na obou Windows 8 pro, dělá mi to na obou úplně stejně..... moje zmatení se prohlubuje....
qeex píše:Ja s MP na Win 8.1 problem nemam, nebylo treba nijak laborovat. Funguje upgrade firmwaru i vse ostatni.
j.s píše:Tak zkus APM planer a poslal jsem ti p.m s čím se dá ještě laborovat.
Amper píše:koukam ze mas cesky windows - zkus si zmenit desetinou carku na tecku.
equilibrium píše:
ok děkuji, hned se do toho pustím
jamesgsf píše:Po připojení se podívat do správce zařízení pod com port k jakému portu se deska připojí. Jinak dle obrázku deska není připojena, buď je chyba ve windows nebo máš špatně nastavený com port. Přes mavlik(tedy telemetrii) upgrade softu nepůjde, pouze přes kabel (jestli to nezměnili).
Jinak k tomu copteru, jestli jsi postavil už osm copterů tak bych se tím moc nechlubil, jestli vypadají podobně. Tím tě nechci nijak napadat ani urážet, myslím to dobře. Pořiď si krympovací kleště na konektory a slušnou pájku. Začni to dělat ať se za to nemusíš styděť. Tedy kabeláž, pokud možno schovej (aspoň do opletu) nebo hezky smotat. další kabely nakrátit přesně podle toho jak mají být a nacvakat si konektory. Regulátory schovej mezi ty plata. Zahoď rychlo konektory a zahoď i tu rozvodnou desku. Spájej + - dohromady a z toho si vyveď co potřebuješ trochu to učeš. Takle jak to je, to má moc míst, které jsou potenciální problém. Regulátory mohou rušit vysílače (ovládání, telemetrie, i fpv). Silové vodiče vedle slaboproudu, ti mohou udělat takové problémy na které jen tak nepřijdeš. A to ani neřeším vliv na kompas. Místa tám máš mnoho, šlo by to určitě udělat lépe. Nakonec zjistíš, že ušetřil i poměrně dost váhy a copter se ti odvděčí delším časem letu. To jak k tomu přistoupíš nazačátku se ti vráti i v letu a ve spolehlivosti. Není to jen o tom nakoupit věci, na něco to tak nějak naházet a hurá do vzduchu.
jamesgsf píše:Ten rám je momentálně to nejhezčí![]()
Nový počítač nekupuj to není nutné. U apm došlo u nových revizí MP k problémům jak je na tom pix to nevím, ještě zkus dvě věci, jiný kabel a starší windows. Mám tady taky nějaké kabely které nefungují s apm. A nebo najít někoho s windows 7 a vyzkoušet to na nich. Tohle bude problém softwarový a zakopaný zřejmě ve windows. Že jede telemetrie na jiném portu je v pořádku. Ještě jedna věc mne napadla, najdi si na netu starší revizi MP a zkus ji nainstalovat. Osobně stále používám 1.3.14 protože v novějších mne vznikají určité problémy, ale to je záležitost apm. Sázím spíše na windows nebo nějakou kravinu. Ale vzhledem k tomu, že nejede ani apm planer, chyba bude asi spíše kabel nebo windows. Protože nic jiného mne nanapadá.