Celeron píše:Vytisknul jsem podle toho dvojáky na AAA a AA a do obojího jde batérka akurát. Ale přemejšlím, jak udělat kontakty.
Jirka
Po několika pokusech jak udělat vývody ve výše zmíněných tištěných držácích AAA jsem snad došel k opakovatelnému výsledku. Plechový kontakty, co doporučoval Lark jdou použít jen na + pólech. Při pájení se slabé ABS ihned taví. Do pérujícího - pólu aspoň u AAA nelze plech kontakt z 0,3 mm Cu nacpat. Zkusil jsem namotání z pocínovanýho drátu průměru 0,35mm (ne průřezu) a taky hrozná pakárna na - pólu, přes ty pružící oblouky se tam blbě leze a drát se blbě utahuje. Nakonec jsem skončil u lanka průměru cca 0,45mm. Je potřeba odizolovat bez naříznutí vláken asi 70 mm, zkroutit ale opravdu hodně na cca 45 stupňů stoupání a konec asi 2 mm procínovat, aby se netřepil. No a potom motat závit vedle závitu a dobře utahovat, sice na - pólu zase pakárna ale dá se. Mě se vešlo 7 otoček. Potom jsem tu omotávku z venkovní strany přejel vteřiňákem a přebytek, cca 15 mm motacího konce lanka odstřihl. Takže blok má slaněný vývody a kontaktuje perfektně. Větší AA, 18650, A123 půjdou asi lépe, je tam v pružným kontaktu podstatně víc místa.
Jirka