Magnum Reloaded
- PEO
- Kontaktovat uživatele:
Re: Magnum Reloaded
Dobře že jsi to zveřejnil. Určtitě se to někomu hodí , včetně mě 
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
http://www.peomodel.websnadno.cz/
miťo píše:Dovolím si zde veřejně odpovědět na otázku ze SZ uživatele rc - létání o upevnění Mobiusu na Magnuma. Viz foto. V těžišti je vyndavací uhlík. tyčka zasunutá do duralové trubky, která je vlepená do trupu. Mobius je otočený o 180st. a podložený klínkem z EPP, aby netočil trup, pod nímž je podvěšen. On Magnum stejně létá jakoby trochu nosem nahoru, tak ten sklon kamery je nutnost.
Martin
Já taky děkuji za odpověď, foto je celkem vyčerpávající odpovědí
Chci to vyzkoušet,
Prohledal jsem archiv a našel tu fotku, tak jsem do garáže ani nemusel 
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Kdo chce u Magnuma vidět "nožičky" a má dost těžký aku na dovážení (já létám s 1300mAh), může dát kameru za kořen křídla 
A jsme připraveni k záletu 
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
Konečně jsem se dostal k záletu Magnuma a jsem z něho opravdu nadšený. Sice má zasebou jenom čtyři baterky, ale už teď musím konstatovat, že je fantastické éro. Parádní letový projev, pomalu, rychle, loping, to vše zvládá opravdu bez zaváhání a tuším, že acro bude další volba 
Mám takový dotaz na Magnumy:
- je rozdíl v letovém projevu u Magnuma co má křídlo vyřízlé i do profilu oproti Mahnumovi, co má křídlo z rovné desky a prohnuté?
- je rozdíl v letovém projevu u Magnuma co má křídlo vyřízlé i do profilu oproti Mahnumovi, co má křídlo z rovné desky a prohnuté?
bv9 píše:Konečně jsem se dostal k záletu Magnuma a jsem z něho opravdu nadšený. Sice má zasebou jenom čtyři baterky, ale už teď musím konstatovat, že je fantastické éro. Parádní letový projev, pomalu, rychle, loping, to vše zvládá opravdu bez zaváhání a tuším, že acro bude další volba
Ahoj, gratulace k záletu. Dal jsi ten motor jako já, nebo jsi šel do silnějšího?
Ať to lítá, Honza
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker
Hoki píše:Mám takový dotaz na Magnumy:
Já si myslím že rozdíl bude. Pokud si vzpomínám na články publikované panem Lněničkem, teorie proč se používá profil křídla takový, jaký je, začínala obvykle rovnou deskou a jejími vlastnostmi. Následovalo srovnání s tvarem profilu, jak ho obvykle známe.
A protože na stejnou otázku jsem si odpověděl dříve sám, rozhodl jsem se správnost vlastní odpovědi vyzkoušet v praxi. V současné době stavím MR2, ještě zbývá uložit serva a provést barevnou úpravu, a další k dokončení. Moje Magnum2. Trochu se s tím zase mazlím, aby to nejen vypadalo, ale předčilo jedničku. Profil křídla nového MR2 na následujícím foto.
[album]5743[/album]
rc-letani píše:Já si myslím že rozdíl bude. Pokud si vzpomínám na články publikované panem Lněničkem, teorie proč se používá profil křídla takový, jaký je, začínala obvykle rovnou deskou a jejími vlastnostmi. Následovalo srovnání s tvarem profilu, jak ho obvykle známe.
Tak jsem teda zvědav na výsledek. Jako o rovný desce vím co a jak, ale když se rovná deska ohne (pouze) do profilu, už to rovná deska není. I když nemá tvary podobné profilu, jako třeba na Tvé fotce ...
Locker píše:Ahoj, gratulace k záletu. Dal jsi ten motor jako já, nebo jsi šel do silnějšího?
Ať to lítá, Honza
Ahoj, je tam stejný a opravdu paráda. Na půl plynu krásný rovný let a při plném téměř kolmo stoupá
Dnes jsem byl trošku provětrat modely a přitom jsem si vzpomněl na video, kdy s Magnumem někdo létal v silném větru. A tam proč to taky nezkusit, že?
No, zkusil jsem a na vítr ten model opravdu stavěný není. Foukalo kolem 5m/s a v nárazech o dost více a při jednom takovém poryvu to Magnuma vystřelilo kolmo vzhůru jako by stál na vrtuli. Po chvilce jsem si všiml, že je křídlo nějak divně prohnuté. A on ta mrcha vítr ho normálně u trupu urval.
Takže rada zní, vítr raději ne.
No, zkusil jsem a na vítr ten model opravdu stavěný není. Foukalo kolem 5m/s a v nárazech o dost více a při jednom takovém poryvu to Magnuma vystřelilo kolmo vzhůru jako by stál na vrtuli. Po chvilce jsem si všiml, že je křídlo nějak divně prohnuté. A on ta mrcha vítr ho normálně u trupu urval.
Takže rada zní, vítr raději ne.
Magnuma pořád provozuji a hlavně na rybníku je to vážně sranda. Hlavně s plováky sice ztratí schopnost viset na vrtuli, ale zase mu nevadí ani středně silný vítr. Přeci jen váha dole se projevuje pozitivně.
Plováky jsem potáhnul zespoda lepenkou, bez ní to z vody špatně startovalo. Používám ho k radosti dětí i jako lodičku
Křídlo mi taky po čase prdlo, dokonce za letu a to asi do poloviny tj následoval takový polo pád, nicméně bez následků. Vyztužil jsem ho vzadu zespod druhou pásnicí a pohoda. Doporučuju všem tohle udělat i preventivně
Plováky jsem potáhnul zespoda lepenkou, bez ní to z vody špatně startovalo. Používám ho k radosti dětí i jako lodičku
Křídlo mi taky po čase prdlo, dokonce za letu a to asi do poloviny tj následoval takový polo pád, nicméně bez následků. Vyztužil jsem ho vzadu zespod druhou pásnicí a pohoda. Doporučuju všem tohle udělat i preventivně
Sice jsem to dával do videí nejen začátečníků, ale tohle je fórum o MR, takže umisťuji i sem:
https://vimeo.com/174688775
https://vimeo.com/174688775