Nabíječe Turnigy reaktor, rebrandy (Antimatter, ...)

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrfm

Re: Nabíječ Turnigy reaktor

#226 Příspěvek od petrfm »

Máte už to někdo?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html

Těch 500W při 12V je slibných, to vychází okolo 19A do 6článku, to už se dá, ale alternátor by se mnou brzy přestal kamarádit :lol:
Neřešil někdo DC-DC z 12V na řekněme 20V, tak 500W ? Usnadnilo by to hodně život.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Brodhaq

#227 Příspěvek od Brodhaq »

Ahoj,
napadá někoho důvod, proč raději koupit 300W nabíječku + 350W zdroj (viz např. videa od jyrryho), než vzít nabíječku s vestavěným zdrojem: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html ?

O hmotnost při vození na letiště mi nejde, to už je jedno. Z auta s tím podle všeho nabiju v pohodě, a doma na stole mi přijde jedna krabice méně překážející než dvě (zdroj + nabíječka). Cenově to vychází stejně - jen tohle není skladem v EU.

Pavel
automet

#228 Příspěvek od automet »

Dva dovody:
1. Ak umre nabijacka, nemusim vyhadzovat funkcny zdroj
2. Ak umre zdroj, nemusim vyhadzovat funkcnu nabijacku
- toto sa ale netyka fajnsmekrov, ktori si to dokazu za kazdych okolnosti opravit.
mamoulian

#229 Příspěvek od mamoulian »

Dva výše uvedené důvody+jeden,že čínským zdrojům nevěřím. Jim je uplně jedno,kde má být fáze.Měl sem jeden zdroj a dost kousal.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
honz74
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od honz74 »

Brodhaq píše:Ahoj,
napadá někoho důvod, proč raději koupit 300W nabíječku + 350W zdroj (viz např. videa od jyrryho), než vzít nabíječku s vestavěným zdrojem: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html ?

O hmotnost při vození na letiště mi nejde, to už je jedno. Z auta s tím podle všeho nabiju v pohodě, a doma na stole mi přijde jedna krabice méně překážející než dvě (zdroj + nabíječka). Cenově to vychází stejně - jen tohle není skladem v EU.

Pavel

Již jsem to tady psal, ta s vestavným zdrojem má napětí 15,66V, ten 350W zdroj má 13,8V.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od jyrry »

honz74 píše: Již jsem to tady psal, ta s vestavným zdrojem má napětí 15,66V, ten 350W zdroj má 13,8V.

?????????
jyrry.webnode.cz
honz74
Kontaktovat uživatele:

#232 Příspěvek od honz74 »

Asi se "špatně" vyjadřuju. Ta s vestavným zdrojem je napájena 15,66V. Ten extra zdroj z hobbykingu co má Jyry 13,8V. Líp to napsat neumím.
coro

#233 Příspěvek od coro »

Brodhaq píše:..., a doma na stole mi přijde jedna krabice méně překážející než dvě (zdroj + nabíječka). Cenově to vychází stejně - jen tohle není skladem v EU.

Pavel

No, ale obojstrannú lepiacu pásku by si možno našiel na sklade, a tak keď si zlepíš DC nabíjač s nejakým zdrojom, nebude to "nastejno"?
Plus menší prestup tepla plus lepšia možnosť výmeny plus možnos prípadne to aj nezlepiť..
petrfm

#234 Příspěvek od petrfm »

honz74 píše:Asi se "špatně" vyjadřuju. Ta s vestavným zdrojem je napájena 15,66V. Ten extra zdroj z hobbykingu co má Jyry 13,8V. Líp to napsat neumím.

Já tě pochopil, ale kde jsi našel, že vestavěný zdroj má 15.6V? V manuálu? Pokud je to skutečně tak, pak je to jistě výhoda.
honz74
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od honz74 »

petrfm píše:Já tě pochopil, ale kde jsi našel, že vestavěný zdroj má 15.6V? V manuálu? Pokud je to skutečně tak, pak je to jistě výhoda.

Mám ji doma, viz foto
Přílohy
IMG_9058.JPG
Cserv

#236 Příspěvek od Cserv »

Omlouvám se, že skáču do řeči. Včera jsem nabíjel z auta, když jsem auto nastartoval, nabíjení přerušilo. To je pochopitelné :oops: Pak jsem znovu nabíjel, dojel jsem domů, vypnul motor a jdu se podívat na nabíječku a vidím tam error, podle výpočtu času nabíjení se to přerušilo už při odjezdu z letiště. Je pravda, že nabíječka nemá ráda hodně kolísání napětí?
Graupner MX-12 HoTT, Beta 1400, Funcub 1400, T-Rex 450Pro
petrfm

#237 Příspěvek od petrfm »

To jsi nabíjel za jízdy? Nějak se v tom odstavci neorientuju a nepochopil jsem to. Nepřerušil se ti spíše spoj třeba klepáním za jízdy?
Cserv

#238 Příspěvek od Cserv »

petrfm píše:To jsi nabíjel za jízdy? Nějak se v tom odstavci neorientuju a nepochopil jsem to. Nepřerušil se ti spíše spoj třeba klepáním za jízdy?

Jj, omlouvám se za špatné vyjádření. Ano za jízdy se to přerušilo. Ale v autě jsem sám natáhnul silný 4mm kabel od baterie až k nabíječce, přes pojistku. A to ještě minulý rok. Nikde to nemůže vyklepat, ověřováno.
Graupner MX-12 HoTT, Beta 1400, Funcub 1400, T-Rex 450Pro
eddiex

#239 Příspěvek od eddiex »

Jen strucny report po 9ti mesicnim pouzivani Reaktoru 300W 20A.
Presnost mereni nekolikrat porovnavana multimetrem - vse ok, nerozhazuje se.
Zahrivani, spolehlivost a obecne funkcnost - perfektni
Balancovani perfektni ve vsech moznych nastavenich, ktera se nabizi.
Celkove jsem velmi spokojen.

Pouzivam se zdrojem 12V a take s autobaterii.

Minusy - Pri cyklovani LiPo nebalancuje !! Je to i v navodu, ze nebalancuje. To je podle mne skoda. Diky tomu cykluju manualne s balancovanim a program Cyklovani nepouzivam.

Dalsi minus - pri vybijeni nevypina podle nejnizsiho clanku, ale podle vzorce: nastavene
minimum x pocet clanku.
Navic v tomto bode je i manual dost zavadejici a poskytuje protichudne informace.
Az pri nejnizsim clanku 3.0V vypne jakoby bezpecnostni funkce.

Celkove za mne VELKA SPOKOJENOST !!!
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
AR1
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od AR1 »

Dotaz na vybíjení s rekuperací. Vybíjení je omezeno 20W, ale nějak jsem doufal, že s rekuperací to pofrčí líp, ale i tak si nabíječka upraví proud tak, aby se držela těch 20W. Rekuperaci mám povolenou, vybíjím DSCH+, kde v dalším kroku ještě rekuperaci musím potvrdit, tak nevím, ale asi to špatně nedělám... Samozřejmě připojeno na autobaterii.
PS návod jsem vyhodil, protože návody jsou pro blbce, takže to teď nevím :D
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“