Turnigy TGY-i6 AFHDS
Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS - nové rádio
Ale to se týká pouze u sledovaného napětí na senzoru přijímačových aku/BEC. Po připojení dalšího napěťového senzoru (pohonných aku) napětí pouze zobrazuje, ale nejde nastavit alarm a jeho prahové hodnoty.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Dnes mi přijde z číny kabel na fw, ale vysílačku jsem včera prodal. Nechce ho někdo?
dusi píše:Ale to se týká pouze u sledovaného napětí na senzoru přijímačových aku/BEC. Po připojení dalšího napěťového senzoru (pohonných aku) napětí pouze zobrazuje, ale nejde nastavit alarm a jeho prahové hodnoty.
Tak to jsem nevěděl, zatím jsem dělal kolegovi jen upravu na přijímači aby zobrazoval napětí pohonné aku místo napětí na přijímači (stačí přebrousit jeden spoj na plošňáku a zapojit na Ch1 +- z baterky.) a tam jsem narazil na problém s rozsahem alarmu.
Chystám se mu trochu rozšířit možnosti, když jsem viděl Nova firmware, trochu jesm hledal a narazil jsem na githubu na pěknou knihovnu modifikací
https://github.com/benb0jangles/FlySky-i6-Mod- snad něco z toho řeší i alarmy, musím prozkoumat.
Podle zveřejněného návodu/fotografie se taky chystám upravit "papírový" přijímač pro měření napětí pohonných aku. U V2 přijímače jsem osadil napěťovou sondu a poté dvakrát spadl s EPP JAK 7 (více na mém webu) a mám podezření, že přijímač s externí sondou nějak moc žere. Jeden z kamarádů mi říkal, že snad až 200 mA. Zatím jsem dal externí kondenzátor do konektoru serva na přijímači na vykrývání napěťových špiček, ale od té doby pro zimu model neletěl.
Ďusi
DepronTeam
DepronTeam
Zdravím místní kolektiv:-)
Nedávno jsem si pořídil své první letadno - Axna Floatera, nyní jsem vyměnil vysílačku HK-T4A za zde zmiňovanou TGY-i6, je to nebe a dudy:-) Tak jsem chtěl trochu využít její potenciál, zapojil jsem každé servo křidélek na svůj kanál (v návodu - CH1 pravé a CH6 levé), s tím, že budu moct nastavit diferenciaci křidélek a poté zkusit nastavit flaperony ( co jsem tak pochopil, cvaknout přepínačem, obě křidélka jdou dolů, simulují funkci klapek, ale zároveň reagují na pohyb páky ovládající křidélka). No, a zatím jsem nezjistil, jak vůbec zprovoznit samotnou funkci křidélek..
Na CH1 reaguje na pohyb páky pravé křidélko a na CH6 reaguje na pohyb poťáku levé křidélko.. Jak postupovat dál? Mám vytvořit MIX CH1 s CH6, nebo se to dá zprovoznit jinou funkcí? Když mě někdo navede, budu rád, na netu jsem toho moc nenašel, hlavně jsem naprostej začátečník, co se týče nějakého programování vysílaček, tak se mi v tom hůře orientuje..
Nedávno jsem si pořídil své první letadno - Axna Floatera, nyní jsem vyměnil vysílačku HK-T4A za zde zmiňovanou TGY-i6, je to nebe a dudy:-) Tak jsem chtěl trochu využít její potenciál, zapojil jsem každé servo křidélek na svůj kanál (v návodu - CH1 pravé a CH6 levé), s tím, že budu moct nastavit diferenciaci křidélek a poté zkusit nastavit flaperony ( co jsem tak pochopil, cvaknout přepínačem, obě křidélka jdou dolů, simulují funkci klapek, ale zároveň reagují na pohyb páky ovládající křidélka). No, a zatím jsem nezjistil, jak vůbec zprovoznit samotnou funkci křidélek..
Éra: Speedo II. od LS model
Christen Eagle II od Va-Models
Rádio: Turnigy TGY-i6
Tak už nic, už jsem na vše přišel..
Je to celkem jednoduché rádio, začínám mít pocit, že nebudou stačit jen ty tři mixy, co jdou udělat, už je mám všechny obsazené..
Dobrý den,
mám dotaz, jestli jde namixovat obě křidýlka dolů společně s výškovkou dolů pro brždění s F3K letadlem.
Děkuji za odpověď.
Tomáš Ryngl
mám dotaz, jestli jde namixovat obě křidýlka dolů společně s výškovkou dolů pro brždění s F3K letadlem.
Děkuji za odpověď.
Tomáš Ryngl
- montykh
- Kontaktovat uživatele:
LionE, 5" Mefisto, 3" Meffie, Taranis T9, X7
Ano, funguje bez problemu.
pokeesk píše:Dobrý den,
Děkuji za odpověď.
Tomáš Ryngl
Hledal jsi alespoň trošku?
http://www.strejda-google.cz/#f3k+DLG+Flysky+FS-i6
tady máš asi maximum co TGY-i6 umí http://www.metalmonsterflight.com/mini_ ... ndfsi6.php
Takový dotaz, k čemu je dobré u TGY-i6/FS-i6 provést upgrade na 10ch?
Díky absenci klasickému mixu na křidélka pro dvě serva mi defakto to rádio postrádá význam i pro hloupého Blixera
Namixuji křidélka a jsou mixy fuč ....
Není někde spíše firmvare co by měl právě mix dvou servových křidélek a zachoval přitom všechny volné mixy?
Díky absenci klasickému mixu na křidélka pro dvě serva mi defakto to rádio postrádá význam i pro hloupého Blixera
Namixuji křidélka a jsou mixy fuč ....
Není někde spíše firmvare co by měl právě mix dvou servových křidélek a zachoval přitom všechny volné mixy?
U kopter 10ch vyuzijes, 1ch-4ch ovladani, 5ch letove mody, 6ch buzzer, 7ch rth, 8ch a 9ch rizeni gimbalu, takto to kamarad co jsem mu kopteru nastavoval lita, 10ch vyuzijes na podvozek nebo osvetleni.
Na křidélka se samostatnými servy na každé straně a každé na sólo kabelu ti stačí jen jeden mix, ne? Další můžeš použít na flaperony, nebo spoilery v případě třípolohového přepínače a jeden mix zůstane volnej...
benobiker píše:Na křidélka se samostatnými servy na každé straně a každé na sólo kabelu ti stačí jen jeden mix, ne? Další můžeš použít na flaperony, nebo spoilery v případě třípolohového přepínače a jeden mix zůstane volnej...
Zkusím to tedy znova poštelovat, diferenciované klapky jsem na jeden mix prozatím nezvládl.
Přátelé, chtěl bych se zeptat je někdo s okoli OV kdo této vysílačce přehrál FM ? dle návodů se to nedaří stále píše jen nepřipojeno. Už nevím co s tím přičemž jiný typ GT3B jde přehrát bez problémů ale I6 se prostě nebaví. Nějak nevím co s tím. Díky za radu.