AR1 píše:Neber to zle, ale opravdu lítej v daným prostoru.
létání v daném--mnou určeném prostoru je dobré hlsavně i pro to, že když z tohoto prostoru vyletíš--uvědomíš si, že zřejmě něco zapříčinilo to, že jsi jinde, než by jsi měl být a soustředíš se ted pouze na vrácení do toho prostoru, kde sis určil, že budeš létat.
já to začal tak dělat, když jsem se co by samouk učil létat F3A--abych nedokončoval obraty třeba za zádama, nebo nad druhou vesnicí.
tenkrát jsem tepal do jednoho svého kámoše--hele, ty lítáš všude, tebe je plný nebe--poslal mě do háje, že si jen tak poletuje pro radost, pak přešel z plošníku na vrtulníky a šel do školy vrtulníku k Novotnýmu--z prví hodiny přijel s tím, že hoNovotný speskoval za to, že není schopný létat pouze ve vymezeném prostoru a vubec si to neuvědomuje a dokud se toho zlozvyku nezbaví, nemá smysl, aby si u něj platil hodiny na vrtase.
stejný je to i třeba s autíčkama--bud si na parkovišti položíš třeba nějaké tácky, které budeš objíždět a jezdit podle nich slalom, nebo jen dáš plnej plyn a pak to nemuže dopadnout jinak, než že nakonec rozsypeš to autíčko bud o obrubník, nebo kolo nějakýho zaparkovanýho auta.
pokud vynechám termické větroně---s motorákem nemá nikdo minimálně za hlavou co létat, zvlášt, pokud vás létá na ploše víc, někde stojíš, před sebou máš klín na roztažené ruce a v něm se pohybuj, v tom klínu s tebou ostaní počítaj, ale že to vemeš přez hlavu dozadu, s tím fakt nikdo nepočítá---pokud nezahlásíš---jdu na přistání---když to musí být přez hlavu.
že si i tak přeletíš přez hlavu, nebo někam šejdrem je normální, ale je potřeba si uvědomit---ted jsem nějak blbě a musím mazat co nejrychleji zpátky.