Klub příznivců RC paraglidingu

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
johnf56

Re: Klub příznivců RC paraglidingu

#166 Příspěvek od johnf56 »

dub
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od dub »

Tak jsem si tedy toho Foxe 1,5 objednal :wink: . Ta cena je fakt boží :)
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od MartinMartin »

TERAZKY píše:
Mám Stunt ale iba pár štartov, čo potrebuješ vedieť?

Zajímá mě jestli je to opravdu takový rozdíl na náročnost pilotáže singl skin a double skin. Pokud vím tak máš i FREE zkus to nějak porovnat jestli je to opravdu tak zlé. Rozhodně hodlám létat i za větrného počasí, kterého se nebojím ani z klasickými letadly, ale tam nehrozí nějaké klapance. Co se týká startů tak netvrdím že to hned půjde ale to se člověk naučí, z toho nemám strach. Dostat nad hlavu velké PG není taky žádná sranda a chce to cvik. Start musí být u modelu mnohem jednodušší, u samotného letu už to tak nebude přece jenom pilot na zemi nevnímá ten pohyb padáku tak jako když visí pod ním.

Jinak ten Fox 1,5 od Opale vypadá taky dobře, ale mě se víc líbí padáky od Hackera.
Pokud se však nepletu, výrobce samotných vrchlíků jak pro Hackera tak i Opale je Swing
který se zabývá hlavně výrobou velkých PG.
Co se týká hybridů, tak ty mě neoslovují svým vzhledem to už singl skin vypadá lépe. (a i ta cena)
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od MartinMartin »

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZT4eEi9Kam8[/youtube]
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od TERAZKY »

Ahoj Stunt je cca 2x rýchlejší než Free, je maketový. Pri štarte je lepší mierny protivietor, treba ho trošku rozbehnúť po zemi, resp. trojkolku...Zálúdný rozhodne nie je.

Klepance som nemal žiadne, no neskúšal som s ním žiadne brutál špirály s točením na uchu a pod.

Lietam i eroplány tak ti to poviem takto: Free je taký ušatý pohodový vetroň, max Piper.
Stunt je taká Belanca Decathlon.

Ak máš rád rýchlejšie lietanie určite ber dvojplášť v pohode i ten Arcus. Mám tu ešte Astral, no ten ešte neletel. Nafúkne sa v pohode a je prekrásne ušitý...
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od MartinMartin »

TERAZKY píše:Ahoj Stunt je cca 2x rýchlejší než Free, je maketový. Pri štarte je lepší mierny protivietor, treba ho trošku rozbehnúť po zemi, resp. trojkolku...Zálúdný rozhodne nie je.

Klepance som nemal žiadne, no neskúšal som s ním žiadne brutál špirály s točením na uchu a pod.

Lietam i eroplány tak ti to poviem takto: Free je taký ušatý pohodový vetroň, max Piper.
Stunt je taká Belanca Decathlon.

Ak máš rád rýchlejšie lietanie určite ber dvojplášť v pohode i ten Arcus. Mám tu ešte Astral, no ten ešte neletel. Nafúkne sa v pohode a je prekrásne ušitý...

Ahoj, eroplány létám také mezi mé oblíbené patří mini Corado a také mám spoustu modelů od Alfa Model jak vrtulových tak i EDF. Takže se spíš řadím k rychlejšímu létání. Dřív jsem hodně létal akrobaty ale přestalo mě to brát. Prvně jsem si chtěl pořídit nějaký větší eroplán ale bojuji doma z místem, těch menších mám kolem 10. A padák vidím jako dobrá volba je to už větší model a zabere málo místa a navíc mi něco říká velký PG který jsem bohužel ze zdravotních důvodů opustil. Vypadá to že ho vezmu, akorát bude chudák ležet ve skříni do Listopadu no nevadí létat mám s čím.
dub
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od dub »

johnf56 píše:Tak toto sa oplatííííííí

http://www.paramodels.cz/E-SHOP.html

https://vimeo.com/31834111

Dneska jsem mluvil s majitelem e-shopu Paramodels a skladové zásoby upravil k dnešnímu dni dle skutečnosti.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od TERAZKY »

johnf56

#174 Příspěvek od johnf56 »

[quote="TERAZKY"]http://terazkysk.rajce.idnes.cz/rc_paragliding

Videjko by nebolo?
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od MartinMartin »

Tak jsem zjistil že i velké PG se dělají jako singl skin, viz odkaz http://flyozone.com/paragliders/en/products/gliders/xxlite/info/
Pro mě je to teda novinka, nějak jsem se o velké PG přestal zajímat. Zajímavé je, že je spíš doporučují zkušeným pilotům což u modelů je právě naopak. Dále jsem pročítal hloubjeji rcparaglidingforum.de a zjistil že na všech setkání RC paragliderů převažují jednoznačně singl skin konstrukce a teď nově hibridní.
Také mě zaujaly přestavby Astral V2 na hybridní verzi.
dub
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od dub »

Ahoj také jsem koukal na ty přestavěné Astraly V2. Ze začátku jsem si myslel, že stačí odstranit pouze ty spodní pruhy, aby tam vznikly mezery, ale oni se musí měnit děravá žebra a nebo v nich ty díry zalepit. A to ještě vůbec netuším zda se mění nějaké šňůry. Na německém foru ty přestavby jeden člen dělá a chce za předělání 80 euro.
Dle mého musí jít cena hybridů dolů, ale na letošní sezonu to nebude, jelikož se jedná o novinku.
johnf56

#177 Příspěvek od johnf56 »

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tm6atN0AaFw[/youtube]
old_Mr_Grim

#178 Příspěvek od old_Mr_Grim »

Tak to jsem netušil, že lítaj na single skinech i real :)
Myslel jsem si, že je to záležitostí modelů.
To bude mít asi o dost nižší klouzavost a větši opadání, co?
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od TERAZKY »

A určite i o dosť nižšiu minimálku...
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od MartinMartin »

Dočetl jsem se že je to spíš pro slétávání s kopce. Pro horskou turistiku, nahoru po svých a dolů na padáku. Nejlehčí padák totiž váží pouhý 1kg.
Kdoví jak by se to chovalo s motorem?
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“