Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Jo to je možné...
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
- jaroslav.falcon
Pixhawk APM - (multi) Mise WP
Zdravím,
nevíte/netestovali jste zda je možné zadat 2 mise a druhou odstartovat na povel, popřípadě v rámci mise přistát na WP a na povel pokračovat?.
nevíte/netestovali jste zda je možné zadat 2 mise a druhou odstartovat na povel, popřípadě v rámci mise přistát na WP a na povel pokračovat?.
Zdar pani tusite co je toto?
http://www.goodluckbuy.com/hawk-a-opens ... r-fpv.html
http://www.goodluckbuy.com/minipx4-beta ... -quad.html
http://www.goodluckbuy.com/hawk-a-opens ... r-fpv.html
http://www.goodluckbuy.com/minipx4-beta ... -quad.html
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Pixhawk nacpany na malej plosnak.
Pokud neni nezbytne nutne z rozmerovych duvodu nebo cenovych (to neni tendle pripad ale napr. Pixhawk Lite je za necelych $70) tak bych se tomu spis vyhnul.
Ono se to nezda ale i umisteni komponent na desce muze hrat roli.
Pokud neni nezbytne nutne z rozmerovych duvodu nebo cenovych (to neni tendle pripad ale napr. Pixhawk Lite je za necelych $70) tak bych se tomu spis vyhnul.
Ono se to nezda ale i umisteni komponent na desce muze hrat roli.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Re: Pixhawk APM - (multi) Mise WP
jaroslav.falcon píše:Zdravím,
Nezkoušel jsem, ale mělo by to jít tak, že je máš nachystané na disku PC nebo v paměti telefonu a pošleš je tam klidně za letu.
Ahoj,
poraďte mi prosím jak nakalibrovat battery monitor v MP, aby mi dobře ukazoval %.
Moje baterie nabitá na 100% = 16,6V, při 15,88V mi to ukazuje 99%
A stává se vám ve verzi 3.3.2 , že pokud máte nastaveno FS a připojíte se k PC bez zapnutého vysílače, tak to háže chybu, že jsme ve FS. (žluté blikání). Když pak v MP vypnete FS, tak je vše OK. Toto nižší verze nedělaly. Nebo jsem zase svými neustálými experimenty něco podělal?
poraďte mi prosím jak nakalibrovat battery monitor v MP, aby mi dobře ukazoval %.
Moje baterie nabitá na 100% = 16,6V, při 15,88V mi to ukazuje 99%
A stává se vám ve verzi 3.3.2 , že pokud máte nastaveno FS a připojíte se k PC bez zapnutého vysílače, tak to háže chybu, že jsme ve FS. (žluté blikání). Když pak v MP vypnete FS, tak je vše OK. Toto nižší verze nedělaly. Nebo jsem zase svými neustálými experimenty něco podělal?
A kapacitu aku mas nastavenou spravne ? Podle mne procenta nepocita z napeti ale z odebraneho naboje.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
kraro píše:A stává se vám ve verzi 3.3.2 , že pokud máte nastaveno FS a připojíte se k PC bez zapnutého vysílače, tak to háže chybu, že jsme ve FS. (žluté blikání). Když pak v MP vypnete FS, tak je vše OK. Toto nižší verze nedělaly. Nebo jsem zase svými neustálými experimenty něco podělal?
Nepodělals, 3.3.2 se takto chová a ničemu to nevadí, bez vysílače nelítáme.
Tak novy projekt ma pred zaletem 
Rikam mu X-Beast 8
Je to zvetseny Firefly 250 takze ma rozpeti 280mm, rizeni Pixhawkem Lite, BN-880 GPSka na sklopnem sloupku. Motory se daji zlomit k trupu.
Podvozek je aktualne reseny jako klec pro aku ale je mozne ze aku budou jen podvesene a podvozek bude trochu jiny. Uvidim jak presne se vejde slozena do maleho kufriku.
Aktualni slozene rozmery jsou 23x18x10.5 cm. Jeste se to protahne na delku po pridani gimbalu, maximum bych chtel udrzet pod 32cm aby se vesla do maleho kufriku z bauhausu.
Rikam mu X-Beast 8
Podvozek je aktualne reseny jako klec pro aku ale je mozne ze aku budou jen podvesene a podvozek bude trochu jiny. Uvidim jak presne se vejde slozena do maleho kufriku.
Aktualni slozene rozmery jsou 23x18x10.5 cm. Jeste se to protahne na delku po pridani gimbalu, maximum bych chtel udrzet pod 32cm aby se vesla do maleho kufriku z bauhausu.
chlapi, haze me to compass invariance error a to aj po zkalibrovani. Je mozne ze by to bylo tim ze kompas na Pixhawk Lite je natoceny jinak nez ten na stojanku, pri kalibraci jsou barvy na krizich jinak, posunute ? Verzi 3.3 jsem do velke jeste nedaval takze je tam ted pomerne dost novych nadavek 
S kompasom som na PHL pre AC3.3 dost dlho bojoval, az som si nakoniec prepisal FW, aby som interny vedel vypnut uplne (linka na github tu niekde bude). Ty ho mozes skusit najskor disablovat cez parametre, cim by sa nemali jeho udaje pouzit pre vypocty pre navigaciu, ale nie som si isty, ci tym odstranis aj to varovanie.
Ta moja verzia FW by ta mohla zaujimat aj kvoli doimplementovanemu bzuciaku, o ktory je PHL ochudobneny - cez AUX6 port.
Ta moja verzia FW by ta mohla zaujimat aj kvoli doimplementovanemu bzuciaku, o ktory je PHL ochudobneny - cez AUX6 port.
Me napadla jedna vec - nemuze tu chybu vykazovat EKF v okamziku kdy hejbu copterou ja ? Proste mu to tam nahazuje zmeny smeru ktere neopovidaji pozadavku a proto to detekuje jako problem ?
vypnuti druheho kompasu pomohlo takze dobry
Zitra jdu prednaset o copterach na BarCamp takze zalet snad v nedeli
Neviem. V kazdom pripade to s tym internym kompasom nikdy nefungovalo dobre (cervene EKF kompasu v MP), take nevidim dovod ho pouzivat.
ta desticka nevypada az tak tragicky ale ten popis je peklo. Mam V1 takze jsem 3x premeroval power modul abych nakonec zjistil ze mam ten original co byl u toho a tudiz ok. Ted jsem si zase vsiml ze ma GLB na webu blbe rozlozeni vystupu. Nastesti se da odpichnout od toho ze konektor pro prijimac ma 5V rail oddeleny od zbytku vystupu.
No a ted uz jen doufam ze se me po dratech nebude tahat moc vibraci, mam je docela nastouchne
No a ted uz jen doufam ze se me po dratech nebude tahat moc vibraci, mam je docela nastouchne