Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#2701 Příspěvek od VSCharlie »

TO "Kenny"

Kissy jsem vyhodil proto, že jsem doma neměl žádnou PDB desku s 5V BEC.. :(
Místo nich, jak jsem psal, jsem použil Afra 12A, protože mají lineární BEC 0,5A - nemusím nic "stříhat", múžu napájet ŘJ ze všech regulátorů.
U spínaných BEC by to nešlo.
Feritové kroužky už neseženu, jedině ty "průchozí-otvírací" feritové filty.
Zkusím to zapojit na přímo a uvidím.
Zatím jsem si na Ebay objednal "DC-DC Power Supply LC Filter FPV LC Filter For RC Quadcopter UL"
viz. http://www.ebay.com/itm/Hot-New-DC-DC-P ... SwwbdWHg1w
Měl by být o fous menší, ale hlavně tam, vzhledem k tvaru který má, snad půjde dát lépe, než stávající, co mam.
Až příjde, uvidíme.. :wink:
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
malé zvíře

#2702 Příspěvek od malé zvíře »

KISSy jsi mohl nechat - stačilo jedeno Afro připojit jako bec (vstup na baterku, výstup nezapojovat a ze "servokonektoru"použít jenom + a - )
Last one alive, lock the door!
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#2703 Příspěvek od VSCharlie »

To jsem sice teoretisky mohl, ale...
1- Ani mě to nenapadlo..
2- Jiná PDB s jinak rozloženými kontakty - musel bych znovu kompletně přepájet kabely na ESC Kiss a dotoho se mi nechtělo.
3- Došla mi smršťovačka, aby jsem Kissy mohl znovu "zabalit..
To výměna za Afra byla rychlejší a jednodužší. :mrgreen:
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
tomashr

#2704 Příspěvek od tomashr »

Nejjednodušší je udělat si BEC vlastní - vezmeš 78M05 v SMD, přidáš elektrolyt na výstup, vše poskládáš na univerzální destičce a výsledkem je BEC daleko lepší a spolehlivejší než v reglu (lepší filtrace, nulové riziko přehřátí od jiných částí reglů) při ceně do 50 korun.

Je mi jasné, že to je cesta jen pro lidi trochu zběhlé v pájení, ale pokud je tato možnost, tak není co řešit. Myslím pro napájení řídící jednotky, pokud by to mělo krmit i další spotřebiče, tak to může být problematičtější, ale to mimochodem může být i u ESC z Afro. Ale dotaz jsem pochopil právě pro jednotku a přijímač, v tom problém není.
Amper

#2705 Příspěvek od Amper »

Nepotkal jste nekdo vrtule v rozmeru 6x2 ? Nasel jsem jen nejake celokarbonove a snazim se najit i nejakou alternativu.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#2706 Příspěvek od Amper »

Hlavne pro Tomashr ktery me nasmeroval na Firefly.

Obrázek

X-Beast 8 , je to 280tka zalozena na Firefly (zvetsil jsem firefly na sirku abych tam nacpal 8 regleru, powermodul a jeste velky BEC) - 8x klasicky DYS, rizeni pomoci Pixhawk Lite. Jeste prijde do predu 2 axis gimbal pro RunCam HD2 (proto je to cele oranzove aby to ladilo s kamerou (a dobre se to dohledavalo :-D )
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2707 Příspěvek od Blacksite »

Vypada to hustacky :lol: :lol: ...ale v cem je vyhoda 8 motoru na takovem prckovi :D ?
Taranis X9D+
Amper

#2708 Příspěvek od Amper »

je potreba si uvedomit ze to neni racing ale kamerovej stroj takze vyhodou je primarne lepsi pomer tah/hmotnost. Podle vypoctu to vypada ze s 6000mAh aku bych se mel dostat cca na vis na 50% tahu takze pokud budu litat libovolnou mensi aku (cca pod 500g hmotnosti, plan jsou 3S 3300 - 5000) tak ziskam :

- delsi letovy cas (a ten by se dal jeste zvednout o cca 25% prechodem na 6x2 ktere se tam vejdou a jsou pro ty motory ok)
- preziti vypadku libovolneho motoru a nasledne preziti vypadku dalsich pokud nebudou na stejnem rahnu
- skladnost/cestovatelnost. Soucasny cca 2kg Y6 proste na dovolenou sebou nevemu

Plus je to levna overovaci platforma pro testy chovani X8, Pixhawku Lite a obecne novych verzi firmwaru. S nejvetsi pravdepodobnosti na tom budu zkouset napr. optical flow pro Loiter a nasledne zruseni GPS. Tim se stroj uvede do stavu "neschopno automatickeho letu" ale zaroven "schopen drzet pozici" a to aj v interieru. Takze to vyresi treba to ze chci prolitnout mistem kde je GPS signal na prd a jeho ztrata ma vetsinou neblahe dusledky.
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2709 Příspěvek od Blacksite »

Jako zacatecnikovi jsi mi to vysvetlil, dik :) a na kolik takovej vyjde? Resp jaky soucastky? Mel jsem Hexi 400 nekde tady ale predstava jeste dalsich motoru uz me celkem desi :D
Taranis X9D+
Amper

#2710 Příspěvek od Amper »

Motory jsou po $10 takze celkem $80, regulatory jsem koupil v akci za $5 (18A ZTW Spider Opto, oboje HK EU) takze to je dalsich $40. Ridici jednotka se musi pouzit takova ktera umi 8 motoru takze v mem pripade Pixhawk v male/levne verzi za cca $60.

Zbytek elektroniky je klasika - FrSky SBus prijimac X4R, Neo 8N GPSka (BN-880 z Banggoodu) a bec. Pak uz je nejaky ten drat, plast do 3D tiskarny a uhlikova trubka na ramena.

Vyhoda je ze az me to nebude bavit tak z toho proste udelam dve 250tky pro trenink, to se neztrati :-)
tomashr

#2711 Příspěvek od tomashr »

Na X8 ve spojení s kamerou je blbá jediná věc - nedá se rozumně chytat do ruky. Ono to vypadá jako maličkost, ale když jsem onehdy fotil nějaké krajinky a musel startovat z písečné pláže (jihočeská pískovna), tak se na zem v podstatě přistát nedalo, zvířený písek je pro foťák i motory velký problém. Quad250 v takové situaci klidně "obsloužím" z ruky, u X8 bych na to nervy neměl :-(
Amper

#2712 Příspěvek od Amper »

To je dobra poznamka, normalne startuju ze zavreneho kufru (tam kde je vyssi trava ji kufr slehne) nebo pouzivam ctverce z komurkoveho plastu. Mozna udelam vetsi
malé zvíře

#2713 Příspěvek od malé zvíře »

Mně se to líbí :) pokud to bude mít rozumnou stabilitu, tak by to mohla být zajímavá kompaktní létající platforma pro kameru.
Píšu si, až nebudu mít co tvořit tak to promyslím :mrgreen:
Last one alive, lock the door!
Amper

#2714 Příspěvek od Amper »

presne to je duvod. I proto jsem si poridil RunCam, ma prece jen lepsi tvar a predek puvodni Firefly jsem upravil aby se tam lepe vesel motor od gimbalu. Zatim 2axis s 8bit deskou co zbyla ale myslim ze pokud to aspon ramcove bude slapat tak bude Storm32 a treti motor nasledovat vemi rychle. I kdyz tam uz by asi lezli vrtule dost do obrazu i kdyz mozna jen pro stabilizaci s omezenim rozsahu do stran by to slo

nedelam si iluze - v narazovem vetru to bude mit urcite problemy
Marek_Km

#2715 Příspěvek od Marek_Km »

Tak nevím. Ten Eachine racer mi nelítá podle představ. Čekal jsem to lepší. Aktuálně je tam Librepilot, zisky stáhnuté hodně nízko, i tak je to rozkmitané. Vrtule jsou sice s velkým stoupáním (5045), ale doma jsem to zkoušel i s origo 5030 a nezdálo se mi to o moc jiné, kromě toho, že to mělo víc otáček. Nevím, kde je zakopaný pes, jestli tu CC3D desku hodit do koše a koupit něco jiného. Samozřejmě srovnávat to s Phantomem nejde a ani to nechci, ale už podle zvuku to není ono prostě.
Jinak moje první onboard video z 250. Jaksi jsem zapomněl, že FPV kamera směřuje jinam, než záznamový Mobius, takže opeřence a jiné věci, které jsem viděl, to moc nenahrálo. Je vlastně vůbec dovoleno honit ptáky?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ub3FzdsKHeA[/youtube]
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“