FrSky Taranis-E X9E

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis-E X9E

#616 Příspěvek od RCStudio »

Ano nejlepe jak do vahy tak spolehlivosti je napajet, proto mam v nabidce nakrimpovane kabliky a kazdy si je muze napajet.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
holmer83

#617 Příspěvek od holmer83 »

Jakou máte výdrž baterie u éčka? Mám takový neblahý pocit, že mám možná u nové vysílačky vadnou baterii. Myslím, že reálná výdrž je tak 2-3 hodiny létání a to prozatím nepoužívám vůbec telemetrii, žádné hlášení, podsvětlení display pouze na 5sek. a potom se automaticky vypíná. Nabíjení je rovněž divné, teď mi to např. ukazovalo 9,3V tak jsem ji dal na nabíječku s tím že ji na ni nechám do zítra třeba 7:00, nejdřív začne blikat ukazatel, potom svítí to předpokládám nabíjí, ale tak max 1/2 hodiny, potom zhasne a baterii to nikdy nedobije doplna. Poradíte jak jinak to ještě vyzkoušet? Nebo změřit baterii pomocí multimetru a znovu nastavit kalibraci ve vysílačce, tak jak jsem to dělal u X9D?
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#618 Příspěvek od RCStudio »

Kalibraci si urcite udelej, plne nabita na 9.3V je malo
Jan Janekx Urbanek
holmer83

#619 Příspěvek od holmer83 »

RCStudio píše:Kalibraci si urcite udelej, plne nabita na 9.3V je malo

Tak jsem provedl, nabíjelo se zase max 1/2 hodiny potom dioda zhasla že se již nenabíjí. Po odpojení nabíječky ukazuje vysílačka 10,7 V (2 minuty po zapnutí vysílačky aby se napětí ustálilo), takže ani jako v předchozích případech (3 cyklus) se mi baterie nenabije doplna a ukazatel ukazuje o jednu čárku méně. Sundal jsem zadní kryt a multimetrem na baterii opravdu naměřil 10,73V, takže vysílačka ukazuje správně. Ještě jsem měřil multimetrem origo nabíječku k ečku a ukazuje 18,3V, takže také v pořádku. Myslíte že je možné že se teprve baterie bude dát dobít doplna po více cyklech? Když nabíjecí dioda zhasne tak jsem vysílačku nechal na adaptéru klidně ještě další hodinu, ale bez výsledku, předpokládám že v tu chvíli už stejně nenabíjí.
Ještě mě docela nemile překvapilo, že konektor od baterie na konektoru na desce skoro nedrží, tedy alespoň u mého kusu, možná vhodné zajistit kouskem tavného lepidla.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#620 Příspěvek od RCStudio »

Muze byt opravdu spatna baterie kdy jeden clanek pokulhava. To lze samozrejme vyzkouset.

Slabe drzi konektor baterie v konektoru na desce v tech zameckach? Nevsiml jsem si ze by nekdy mel tendenci sam vypadnout, proto jsem to nikdy detailne nestudoval. Vzdy jak vytahuji baterii to nejaky odpor klade.
Jan Janekx Urbanek
holmer83

#621 Příspěvek od holmer83 »

RCStudio píše:Muze byt opravdu spatna baterie kdy jeden clanek pokulhava. To lze samozrejme vyzkouset.

Slabe drzi konektor baterie v konektoru na desce v tech zameckach? Nevsiml jsem si ze by nekdy mel tendenci sam vypadnout, proto jsem to nikdy detailne nestudoval. Vzdy jak vytahuji baterii to nejaky odpor klade.

Ano s tím vadným článkem mě to také napadlo, ještě tomu dám alespoň dva cykly jak se to bude chovat, zrovna zítra se chystáme na polétání tak uvidím. Ano konektor v tom zámečku na desce, ne že by přímo mohl sám vypadnout, ale při odpojování klade naprosto minimální odpor a jakoby se v tom zámečku hýbe když se toho člověk jenom dotkne, myslím že to tavné lepidlo by to vyřešilo.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#622 Příspěvek od RCStudio »

No moc nevěřím ze by se to chytlo...
Jan Janekx Urbanek
matoni

#623 Příspěvek od matoni »

... co zkusit nabít tu baterii mimo vysílač, nějakou samostatnou nabíječkou.
holmer83

#624 Příspěvek od holmer83 »

RCStudio píše:No moc nevěřím ze by se to chytlo...

Dneska ráno jsme šli na chvíli polétat, před létáním ukazovala vysílačka 10,6V a během 45minut létání to spadlo na 9,3V, takže asi fakt bude po baterii (článku v baterii).
mirekp
Kontaktovat uživatele:

#625 Příspěvek od mirekp »

Ahoj,

v obecném nastavaní - hardware jsem si přejmenoval přepínače podle čísel pozic. Ve vysílači je to OK - na displeji i při výběru do funkcí. Ale při programování v Companionu i v simulátoru jsou stále původní názvy SA, SB,... - docela opruz.

To je vlastnost, chyba nebo já mám něco špatně nastavené? Verze 2.1.7 i 2.1.8.

Dále bych se chtěl zeptat, jaké máte napětí při plném dobití Tx akumulátoru - 10.9V je OK? Čekal bych spíše něco blíže k 12V.

Díky
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#626 Příspěvek od RCStudio »

A vidis je v zalozce hardware v obeznem nastaveni?

baterie po nabiti ma tak 11.2-11.4V, muze to byt jen rozptyl baterie a kalibrace v radiu.
Jan Janekx Urbanek
marcels

#627 Příspěvek od marcels »

Ahoj,
Rozhlížím se po novém rádiu a tato pultovka mne dost zaujala. V současnosti mám Multiplex Royal EVO9 a Duplex. Rádio je přes 10 let staré a tak pomýšlim na výměnu. A mluvící telemetrie vypadá dobře. I rádio vypadá dobře jsem pultový.
Měl bych pár dotazů na pana Urbánka jakožto oficiálního dovozce.
1) Nepodařilo se mi najít nějaké bližší informace o firmě FrSky. Co je to za firmu a jaké má výhledy do budoucna? (nemyslím ten popis na webu že jsou mladí a dynamičtí) spíše jestli to třeba za pár let nerozpustí.
2) Jaká je předpokládaná životnost HW prvků tedy rádia jako celek?
3) Z jakého důvodu výrobce v dnešní době zvolil napájení vysílače NiMH články. Proč nepoužil LiPo, Life, Lion?

Předem děkuji za jakékoliv info.
JETI DUPLEX DC24 II a různé poletuchy
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#628 Příspěvek od RCStudio »

marcels píše:Ahoj,
Rozhlížím se po novém rádiu a tato pultovka mne dost zaujala. V současnosti mám Multiplex Royal EVO9 a Duplex. Rádio je přes 10 let staré a tak pomýšlim na výměnu. A mluvící telemetrie vypadá dobře. I rádio vypadá dobře jsem pultový.
Měl bych pár dotazů na pana Urbánka jakožto oficiálního dovozce.
1) Nepodařilo se mi najít nějaké bližší informace o firmě FrSky. Co je to za firmu a jaké má výhledy do budoucna? (nemyslím ten popis na webu že jsou mladí a dynamičtí) spíše jestli to třeba za pár let nerozpustí.

To je z duvodu ze moc informaci o nich opravdu neexistuje. Vim ze to jsou lide z ruznych firem co vyrabeli ruzne RC vybaveni jako Futaba. Posledni dobou se i rozrustaji a nedavno menili sidlo za vetsi. Jinak si docela veri a maji dost zajimavych projektu rozpracovanych.

marcels píše:2) Jaká je předpokládaná životnost HW prvků tedy rádia jako celek?

Stale me funguje Taranis z roku 2013 a to jsem ho kdysi kvuli testum daval do mrazaku na -10C :wink:
FrSky se snazi a pouziva kvalitni soucastky, co muze to je Japonske jako potenciometry v mechanice pak, regulatory, ST Micro jako proccesor.
Myslim ze komunita tu muze potvrdit stale fungujici Vckove a Dckove prijimace ktere uz klidne 4-5 let maji. Ja taky.

marcels píše:3) Z jakého důvodu výrobce v dnešní době zvolil napájení vysílače NiMH články. Proč nepoužil LiPo, Life, Lion?

Jednim z aspektu je snadnost dopravy. LiXX jsou povazovany za velmi nebezpecny naklad a jejich preprava je velmi komplikovana a draha.
Dalsim je bezpecnost pro radio, me se stalo ze me umrel clanek na LiFe baterii a napeti padlo o skoro 1/3 a to pak je dost fofr. U viceclankoveho NiMh ztrata jednoho clanku je 1.2V rekneme takze zadna hruza. Tazke s NiMH nemam problem.

marcels píše:
Předem děkuji za jakékoliv info.
Jan Janekx Urbanek
Bořík

#629 Příspěvek od Bořík »

Uvažovat o tom, jestli se nějaká firma za nějakou dobu rozpustí nebo ne je věštění z křišťálové koule. Stačí se podívat na jiné firmy s mnohaletou tradicí o kterých by modelář řekl, že když se už tito rozpadnou, tak nastává Sodoma-Gomora. A ejhle - Graupner šel do kytek, Robbe, Multiplex, Schulze a mnozí další ... samí světoví výrobci nebo obchodníci. Sklouzli do insolvence a kdyby je nekoupila Čína ( nebo jiná firma ) , tak by to byl jejich konec.
Takže uvažovat o tom, jestli někdo vydrží nebo nevydrží je čisté sci-fi.

Co se týká napájení, tak z hlediska bezpečnosti je použití NiMH na bázi Sanyo Eneloop to nejlepší řešení, co se dá v současnosti asi vymyslet. Tyto baterky jsou vyzkoušené, spolehlivé, snadno nahraditelné a hlavně když jeden článek odejde, pořád vysílačka pracuje a to jediné je důležité.
mirekp
Kontaktovat uživatele:

#630 Příspěvek od mirekp »

RCStudio píše:A vidis je v zalozce hardware v obeznem nastaveni?

mám to takto:
capture_005_18042016_131656.jpg
capture_006_18042016_131821.jpg

RCStudio píše:baterie po nabiti ma tak 11.2-11.4V, muze to byt jen rozptyl baterie a kalibrace v radiu.

kalibrace U je OK, naměřil jsem to samé i na konektoru akumulatoru
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“