Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ananas

Re: Mini H FPV quad 250

#2716 Příspěvek od ananas »

Tak podle toho které ptáky máš na mysli :-D jinak asik chráněné ne ale jinak bych to neřešil, zda je proženeš ty nebo káně. Počkej až tebe prožene káňe :-D jinak ani s default zisky ti to nelítá líp?
Marek_Km

#2717 Příspěvek od Marek_Km »

S default zisky (attitude) se mi to skoro převrátí, jak to osciluje. Musel jsem jít tuším ke 13 (default 25). Ale kdysi jsem psal, že na default mi to šlo. Už nevím, co se kde dodrbalo, že to lítá tak blbě. Měnil jsem různě Openpilot, Librepilot, Cleaflight a ani v jednom se mi nepodařilo rozchodit klasický přijímač (v Cleanflightu ani Spektrum satelit, na který lítám). Prostě šrot deska asi. Docela zklamání.
ananas

#2718 Příspěvek od ananas »

Nejake video návody jsi zkoušel?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tT4_XwAzhYo[/youtube]
Naposledy upravil(a) ananas dne ned 17.04.2016 20:05, celkem upraveno 1 x.
Marek_Km

#2719 Příspěvek od Marek_Km »

Prolezl jsem něco, ale tohle ne. Můžu zkusit. Dík za tip.
malé zvíře

#2720 Příspěvek od malé zvíře »

Myslíš že to bude deskou? Já mám OpenPilotí desky ve všech svých strojích a všechny letěly z první dobré bez nějakého ladění. Sice ten let nebyl úplně dokonalý, aleletět se s tím dalo celkem rozumně. Třeba v QAV250 mám OP Revo Nano v defaultu - nechce se mi s tím ladit; sice se to trošku klepe, ale létat se s tím dá celkem solidně. Akorát včera jsem to z nějakého důvodu proti své vůli zaparkoval z 10m na čerstvě zaseté pole. Naštěstí to opět odnesly jenom vrtule...
Přílohy
IMG_20160416_154715.jpg
Last one alive, lock the door!
Marek_Km

#2721 Příspěvek od Marek_Km »

Například teď. Párkrát jsem připojil k PC, měnil nastavení a pak zavisel. Odpojím baterku, připojím k PC, nic, zkouším několikrát, nic. Zapojím baterku, připojím k PC a jede. Prostě se chová strašně divně. K tomu těch pár výpadků za letu a nejsem si jistý, jestli to bylo signálem. Chová se divně. I to, že k ní nejde připojit obyčejný přijímač. Asi to nakonec vzdám a zkusím to s kamarádovým plonkovním Atomem CC3d, který mi půjčil na testy. Jsem z toho jenom znechucený.
ondrascz

#2722 Příspěvek od ondrascz »

CC3D ven, SPRF3 dovnitr a do nej BetaFlight. Vyreseno ;)
Marek_Km

#2723 Příspěvek od Marek_Km »

Kterou verzi? S barometrem a kompasem, nebo bez?
ondrascz

#2724 Příspěvek od ondrascz »

To zalezi na tobe, ale baro a kompas nedava na miniquadu moc smysl.
Marek_Km

#2725 Příspěvek od Marek_Km »

Objednáno. Bude trochu problém pak řešit jiné pořadí motorů. ER 250 má propojení v rozvodné desce koptéry, takže budu muset buď natáhnout kabely, nebo upravit kabel z té ř. desky do desky koptéry... Pokud teda není nějaké jednodušší řešení. Nevím, proč to musí mít Openpilot a Librepilot jinak, než Cleanflight a Beteflight :roll:
tomashr

#2726 Příspěvek od tomashr »

Marek_Km píše:S default zisky (attitude) se mi to skoro převrátí, jak to osciluje. Musel jsem jít tuším ke 13 (default 25). Ale kdysi jsem psal, že na default mi to šlo. Už nevím, co se kde dodrbalo, že to lítá tak blbě. Měnil jsem různě Openpilot, Librepilot, Cleaflight a ani v jednom se mi nepodařilo rozchodit klasický přijímač (v Cleanflightu ani Spektrum satelit, na který lítám). Prostě šrot deska asi. Docela zklamání.

To je pořád dokola - CC3D a zejména Open/LibrePilot jistě již není vrchol vývoje, nicméně je naprosto v pohodě funkční, ty oscilace na videu jsou prostě přehnané zisky, taky jsem zažil.
Pokud by uživatelé ignorovali teorie ve fóru a slušně nastavili s LibrePilotem, tak se mnoho z nich na limit desky/fw ani nikdy nedostane. Jenže jestliže se při první nesrovnalosti začnou místo ladění chaoticky flashovat alternativní firmwary, tak pak je asi výsledek "zaručený".

Jinak já bych dnes už nový CC3D taky nekoupil, popravdě asi ani NAZE32, vývoj opravdu došel dále a SP3R je dnes za natolik dobrou cenu a tak odladěný, že je to jasně lepší volba, tohle nerozporuji. Tvrdím ale, že pokud si někdo koupí třeba populární Eachine 250 jako komplet s CC3D, tak to vesměs rozlétat jde a ne že ne! Pokud by to opravdu u někoho nešlo, tak by nejspíš šlo o vadný kus (nejspíš opravdu náhodně vadný či třeba nakleplý po ráně, principiální nefunkčnosti se už na klonech CC3D moc nevyskytují, tohle už umí i levní výrobci).
Amper

#2727 Příspěvek od Amper »

Tupej dotaz - SP3R je co ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
qeex

#2728 Příspěvek od qeex »

SP racing F3
http://m.banggood.com/Upgrade-NAZE32-SP ... 10232.html

Odesláno a podpis odstraním
Amper

#2729 Příspěvek od Amper »

Aha, Naze s F3 misto F1 procaku. To smysl dava, tam rozdil rozhodne je a cena je skoro stejna

CleanFlight to podporuje ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
tomashr

#2730 Příspěvek od tomashr »

Úplně přesně to jde o toto: http://seriouslypro.com/spracingf3 - SP znamená Seriously Pro.
Přirozeně se postupem času objevila řada klonů, které jsou dnes už celkem odladěné, pokud by ale snad někdo chtěl podpořit skutečného tvůrce, tak je to na tomto odkazu :-)
Mimochodem u "originálu" už je dostupná i zlepšená verze EVO, ta se v klonech zatím nevyskytuje. Je to poměrně nové, podpora je teď avizovaná jako novinka v posledním BetaFlightu. Má především integrovaný transponder pro měření kol, tady je ale samozřejmě otázkou, jaká bude podpora v měřících systémech, dalších zdokonalení je tam ale více.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“