Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
rc_wolf

Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

#751 Příspěvek od rc_wolf »

Bude, na koptéru potřebuješ min. 4 kanály, cokoliv navíc je příjemný bonus :)
Amper

#752 Příspěvek od Amper »

Pokud chces neco hezciho tak se podivej treba na Firefly, je to se skladacima ramenama (takze v pripade bouracky se sklopi a snizi moznost skody) ale je trochu "stisnena". Peon je takova klasika na ktere se neda nic zmrsit a je v nem vic prostoru pro vetsi prijimace atd....

Treba do Firefly bude ten tvuj prijimac asi uz moc velkej. A presne jak pises - elektronika se da vzdycky premontovat.

Kdyz to budes kupovat tak se podivej na HK, Banggood, Goodluckbuy atd... obcas se objevuji ty DYS motory v akci v balicku treba s reglerama za zvyhodnenou cenu (treba ted jsou k disposici regulatory http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html za necelych 5 babek , neznam je ale nebal bych se toho. Jsou vsechny podle stejneho mustru)

Kdyz usetris $5 na reglu tak jsi na $20 a to je velka cast ceny ridici jednotky.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#753 Příspěvek od Kuba5 »

Firefly vypadá pěkně, ale málo místa bude asi problém, ten přijímač fakt není úplně malinký a nový kupovat nechci.. navíc do toho chci později dát GPS modul, takže další místo by bylo potřeba.
Asi to teda nechám na Peon. No ještě se rozmyslím, ale už vím jistě, že hračku kupovat nebudu a rám si radši vytisknu. :)
Jinak elektroniku každopádně vemu z EU skladu HK, ať na to nečekám dva týdny.. navíc budu muset asi koupit alespoň jednu baterku, mám doma sice 3x 3S 1300mAh, ale už je mám přes rok, možná i 2, sice jsou minimálně lítaný, ale i tak už asi budou k vyhození.
Swift II | T9X(OpenTX)
Amper

#754 Příspěvek od Amper »

ad GPS - todle si dobře nahledej. Nevim jaka je soucasna situace ale před rokem byla GPS, kompas a vejskomer jen zbytecna vaha a deska s CleanFlightem to proste nedavala (při porovnani s APM-PixHawk). Ale je mozne ze F3 desky jsou na tom lepe a navíc je to uz rok a vyvoj bezi rychle
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#755 Příspěvek od Kuba5 »

Aha, no zatím mám v plánu použít Naze32, ale to je jenom první nápad, uvidíme, až začnu objednávat elektroniku.
Každopádně jsem si zatím vytiskl ten středový rám a připadá mi to strašně maličký. :lol: TAkže si říkám, že je možná stejně nesmysl cpát tam GPS a další věci, na to si asi radši postavím větší koptéru, na kterou zavěsím kameru.
Chci zkusit i FPV, ale zase si říkám, jestli má cenu takhle malou koptéru osazovat FPV.. vím, že právě většina 250 FPV má, ale zatím mě nějak neláká závodění a lítání mezi překážkama (i když to určitě příjde :lol: ), spíš chci lítat co nejdál to půjde, poznávat nový místa a pořizovat pěkný videa. :)
Swift II | T9X(OpenTX)
Amper

#756 Příspěvek od Amper »

250tka neni spatna i na todle protože :
- bez GPS je D.X pouze doporuceni
- 250tka v pripade problemu udela méně skody nez vetsi stroj
- je vyrazne prenosnejsi

Pokud te to chytne tak stejne skoncis u většího a vyrazne dražšího stroje, postav 250, naber zkusenosti, vyzkousej co pujde a pak uvidíš. I když te to nechytne tak 250tka je tak mala ze je to slusny stroj na dovolene protože zabere méně mista nez letadlo a i se lip hleda plocha na letani.
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#757 Příspěvek od Kuba5 »

To je pravda, postavím nejdřív 250. :)
Ještě se zeptám, uvědomil jsem si, že mám doma k dispozici Gopro Hero 4 Session vážící 74 g (35 x 35 x 35 mm), uveze to ten Peon?
Swift II | T9X(OpenTX)
Amper

#758 Příspěvek od Amper »

bez problemu
ares99

Jakého drona

#759 Příspěvek od ares99 »

Caute potřebuju poradit... Jakého drona do 16k koupit.. Díval jsem se na DJI Phantom 3 Standard..a ještě kde, jak stím můžu létat.. Potřebuju nějaké povolení nebo tak něco?;) diky
Pajik_CZ

Re: Jakého drona

#760 Příspěvek od Pajik_CZ »

ajeeeeeeeeeeeeje.... :roll:

jaké od toho máš očekávání?
zase jen na zemi...
ares99

#761 Příspěvek od ares99 »

Takové normální videa..
Potkan

#762 Příspěvek od Potkan »

Takže na natáčení? Nebo i FPV?
Sbach, Solo Sport (žhav. 7,5ccm), F-35 (dmych. 64mm), TORO 900 (+FPV), Duet
Wormsnake

#763 Příspěvek od Wormsnake »

Dam ti radu je zadarmo a mozna se ti nebude libit,venuj mesic studiu internetu a zisti si co a jak jake jsou predpisy, na fantoma je minimum omezeni ale hlavne to chce myslet na bezpecnost. I maly fontom muze ublizit, a pred letem to chce pripravu. Sezen ve svem okoli nekoho kdo uz lita pozvy ho na pivo a at ti poradi, ne par vet ale je tak na dve hodinky nez se dozvis alespon zaklad. Nech si stroj predvest. Ono neni tak jednoduchy jak se muze zdat. Kdyz dam kolemjdoucimu na ulici nove zabalenyho fantoma tak ho bez precneti navodu ani nedostane do vzduchu. Nepodcen pripravu jinak si rozbijes strojek za 16kKc.

Kdyz tohle splnis tak letani s fantomem je jednoduche... :D

Hlavne pomalu, nespechej, a zacni na volnym prostrasti v bezvetri a za dobryho svetla.

Posledni rada napis odkud jsi treba se ti ozve partak z okoli.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Amper

#764 Příspěvek od Amper »

BioToXx

#765 Příspěvek od BioToXx »

Tak jsem se nechal ukecat a koupil jsem Phantoma 3 Advanced (standart dle mě nemá cenu) , beru to jako začátečnický copter na obyč natáčení. :) Teším se až s tím vyletím a natočím první video.

PS: Do teď jsem lítal s akrobatickým "broučkem" :D phantom je asi o kilo a půl těžší :D
Humming Bird BRQ10

DJI Phantom 3 Advanced
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“