A123 od Pelikana

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
ciki62
Kontaktovat uživatele:

doparav z číny

#16 Příspěvek od ciki62 »

jarda_chabry píše:Musel jít s cenou dolu, už 2 měsíce je mám doma od United Hobbies za 264,- Kč. A jsou to úplně ty samé. Tak jako elektromotory a regly za 20-30% ceny u nás. Vše funguje OK a máš to v ČR za 5 dnů! I ceny letadel jsou tam za něco jiného. Příklad: alternativa AXI 41xx za 550,- Nevím jak dlouho to vydrží, ale zpracování je OK.

ceny na Hobbycity sú síce o.k. ale doprava za 5 dní, to je zrejme utópia. :( Ja mám moju objednávku z 13.4 ešte stále len na pošte v Hongukongu v stave "is being processed for departure from Hong Kong as at 19-Apr-2008." Ináč pri cene A123 Systems 26650A LiFePo4 Cell 16.50 USD + doprava sa to ani neoplati v "číne" kupovať.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

Re: To remet:

#17 Příspěvek od Marek71 »

Nevyplatí. Keď je čistá cena na HC po prepočte 264 KČ, čo je takmer na úrovni ceny v ČR, tak sa to nevyplatí. Pretože keď aj kúpiš niečo iné a tieto baterky len pridáš do objednávky, zdvihne sa ti váha a tým aj poštovné celej zásielky a po prepočítaní poštovného si znovu na vyššej cene ako v ČR. Večšina vecí sa z HC oplatí, A123 baterky ale v súčasnosti nie.

jarda_chabry píše:To remet: nemluvim o dnešní ceně, ale o ceně okolo 450,- / článek. Samozřejmě se ti nevyplatí si přivést jen pár článků, ale když k tomu přidáš regl, 2-3 paky, motor apod, tak se ti to už vyplatí i s EMS.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od PiNa »

http://www.pina.cz/tmp/A123-2.jpg

Navíc, když si koupíš baterky tady, tak máš možnost je změřit a vybrat si. Z Číny je to ruleta.
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
Abu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Abu »

A taky si je muzes nechat v holomoci rovnou zapakovat, kdyz si na to sam netroufnes.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
remet
Kontaktovat uživatele:

Re: To remet:

#20 Příspěvek od remet »

jarda_chabry píše:To remet: nemluvim o dnešní ceně, ale o ceně okolo 450,- / článek. Samozřejmě se ti nevyplatí si přivést jen pár článků, ale když k tomu přidáš regl, 2-3 paky, motor apod, tak se ti to už vyplatí i s EMS.

Nevyplati anzto cena postovneho poroste s vahou a na UH/HC toho neni mnoho o co bych mel zajem a to malo o co bych i tedy mel, tak je skladem -50 kusu. Apropo 20 clanku mi neprijde uplne jako par. A ani pri 50 kusech to nema sanci konkurovat... (280 resp. 305Kc/clanek a jeste pravdepodobne DPH). 100 kusu jiz kvuli vaze jejich system odmita shippovat (8.9kg) - ale je pravda, ze maji vice kategorii cen a mozna v nejake vyssi nez je zaklad to uz vyhodnejsi je.

Nakupovat v cizine mi problem nedela, ale musi to mit smysl.
tks
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od tks »

Já tam mám cenu 15.50 a nižší kategorie už asi nebude. Takže se to fakt nevyplatí.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: A123 od Pelikana

#22 Příspěvek od LV »

PiNa píše:
A co když to tak opravdu je. Pokud vím, tak žádný jiný obchodník v CZ přímo od A123 Systems nebere. Všichni nyní berou z jednoho zdroje, který navíc snížil cenu, proto následně slevují všichni.

Martin, silne pochybujem, že A123 System rokovalo s "dajakým" pelikánom.
Prepáč, ale pripadá mi to smiešne :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
jarda_chabry
Kontaktovat uživatele:

RE

#23 Příspěvek od jarda_chabry »

Jak jsem již napsal a stejně jsem za to dostal :lol: samotné články kupovat z UH je pitomost. Pokud je toho víc, tak se to vyplatí. Balík 3,5kg, v pondělí shipped, ve čtvrtek doručeno poštou = 42 dolarů, bez cla, bez DPH apod. Zboží cca. v hodnotě 15.000,- a cena cca. 250 dolarů. Udělat z jednotlivých článků pack není problém. Návodů je na netu hafo. Samozřejmě, pokud jsou o 50Kč levnější než kdekoli u nás, není se o čem bavit. Ale ještě minulý týden jsem je v shopu viděl za 435,- a to je rozdíl 200,- na článku. Na 5-článku už 1000,- a dopravné je cca. 700,-
PiNa
Kontaktovat uživatele:

Re: A123 od Pelikana

#24 Příspěvek od PiNa »

LV píše:Martin, silne pochybujem, že A123 System rokovalo s "dajakým" pelikánom. Prepáč, ale pripadá mi to smiešne :wink:

Potom už zbývá jediné vysvětlení, že to Pelikán kupuje v Německu od jedné nejmenované firmy, která má ofiko podporu A123 Systems.
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
tks
Kontaktovat uživatele:

Re: RE

#25 Příspěvek od tks »

jarda_chabry píše:...bez cla, bez DPH apod...

Tak to mi věř, že to je jen otázka štěstí. U balíku nad 1kg bych doporučoval s tím dph počítat, ať se nepřepočítáš...
Ale chápu, že jsi velký borec a máš to ošetřené.
jarda_chabry píše:Zboží cca. v hodnotě 15.000,- a cena cca. 250 dolarů.

Todle jsem nepochopil, to nemáš moc příznivý kurz :wink:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
remet
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od remet »

tks: Tady uz proste kalkulacka ani selsky rozum neplati. Ja se sice trapne drzim vypoctu a nespolehani na zazrak, ale kazdy soudruh dle sve chuti.

PS: Uz se mi taky stalo, ze mi jeden obchod poslal zasilku za $69 +$35 (EMS) a to postovne mi proste pri platbe Paypalem nezapocetli - ale spolehat se na takove veci opravdu neda.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Pro me je hlavni devizou prave moznost vyrobit z clanku libovolny kvalitni pack vybaveny servisnim konektorem.

Preci jen se svou trafopajcekou bych si na neco takoveho netrouval.
LV
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od LV »

Vzduchoplavec píše:Pro me je hlavni devizou prave moznost vyrobit z clanku libovolny kvalitni pack vybaveny servisnim konektorem.

Preci jen se svou trafopajcekou bych si na neco takoveho netrouval.

Ja na razdvatrojky používam toto:
Obrázek
Kladivko 250g a výkon cca kilowatt :wink:
www.elektromodely.sk
Abu
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Abu »

Pekny, ale nez abych si na svejch par akupacku porizoval takovy delo (a pak volal hasice :) ), to se mi to postovny z Holomoca vyplati 100x :wink:

Vzduchoplavce, kdyz jsem ted pajel 3.5 MPjet na tlustej medenej kabel, tak jsem se konecne odhodlal a vyhrabal v kumbale starou ruskou pajku (klasickou, ne pistolovou). Sice nema kilowat, ale jen nejakejch 50W, ale ty tlustsi kabely se s tim pajej nadherne, prohraty je to hned.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
LV
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od LV »

Abu píše:Pekny, ale nez abych si na svejch par akupacku porizoval takovy delo (a pak volal hasice :) ), to se mi to postovny z Holomoca vyplati 100x :wink:

To je môj bežný pracovný nástroj (nápoveda-strechy) :wink: :lol:
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“