Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Hanny
Kontaktovat uživatele:

Re: Dnes jsem si byl zalétat - dojmy, zážitky, foto...

#466 Příspěvek od Hanny »

Dnes vitr 2-4 m/s, chvili to i nosilo ... Proxima II
Přílohy
P4220212.jpg
Proxima II, Beta major 3m, Shark 6m, VSO-10 4m, Velox krill 80ccm, ocelot, minicorado .. Frsky Horus
DAF
Kontaktovat uživatele:

#467 Příspěvek od DAF »

Včera jsem vytáhl jeden ze svých strojů, vlastně jsem se dostal letos poprvé s letadlem ven. Bohužel vlivem technické závady na servu jsem o model přišel. Tak jen doufám, že jsem si to letos už vybral. Závada je ovšem celkem záhadná. Mám servo Go 09 od Pelikána, loni celou sezonu bez závad. Model jsem běžně uskladnil, jako obvykle. Před letem jsem provedl běžnou zběžnou prohlídku a je pravdou, že servo bylo v jiné poloze, tak jsem to doladil a ve vzduchu to najednou začalo zatáčet a přes plný kontra to točilo furt. Raději jsem si tím plácnul, víceméně záměrně, abych neudělal jinou škodu - létal jsem za domy na poli a šlo to k domům. Doma jsem vyndal elektroniku a zjistil, že když lehce zatlačím na páku serva (chtěl jsem jí domáčknout a zajistit šroubkem po demontáži), toto se samo pootočí a po uvolnění tlaku zase vrátí. Když jsem to zkoušel s rádiem servo chodilo, ale najednou se střed posunul asi o 30 st. jinak a servo "spolehlivě" chodilo z této polohy. Takže servo je nyní na ND a Wasserftákovi budu muset udělat kšeft za nové servo. Model už opravovat nebudu :cry: .
Hitec Aurora 9X
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#468 Příspěvek od jyrry »

Oprášeno, zkontrolováno, dobito, pavouci vyhnáni... :mrgreen:
Dal jsem 2 luxusní lety a navíc jsem vyzkoušel opatření proti lezení u éra po kolenou... doporučuji :lol:
160429.jpg
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#469 Příspěvek od Celeron »

Nojo ale kdo pak má ty složený těžký krávy furt zdvíhat ze země na stojan a zase pokládat? :roll: Leda že jseš tak dobrej a startuješ a přistáváš přímo z nebo na stojan. :)
Já to vidím jinak, chce to velký stroje aby se člověk nemusel moc ohýbat. A pro menší stroje vykopat vedle ranveje montážní okop pro mechanika. :mrgreen:
Jirka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#470 Příspěvek od jyrry »

Celeron píše:Nojo ale kdo pak má ty složený těžký krávy furt zdvíhat ze země na stojan a zase pokládat? ...

No alespoň nějaký pohyb to chce... :P :lol:
jyrry.webnode.cz
jag42

#471 Příspěvek od jag42 »

Pro nás dědky by byla ideální mladá, pružná, šikovná, technicky nadaná asistentka, která by pomohla s modelem a občas i s přetlakem :D
Jo a důležité je, aby byla šťastně vdadá s tolerantním manželem
(nejlépe stejně praštěným modelářem) :lol: :lol:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#472 Příspěvek od Hoki »

Celeron píše:Já to vidím jinak, chce to velký stroje aby se člověk nemusel moc ohýbat. A pro menší stroje vykopat vedle ranveje montážní okop pro mechanika. :mrgreen:
Jirka

A co by to mělo být za stroje? Dělám na Zlínech a stejně se musím dost ohýbat. No a na Albíkách občas též a to už jsou větší stroje ... :D :D :D
arkudo

#473 Příspěvek od arkudo »

Pékné to dnes bylo...
Přílohy
uploadfromtaptalk1461967404788.jpg
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#474 Příspěvek od Celeron »

jag42 píše:Pro nás dědky by byla ideální mladá, pružná, šikovná, technicky nadaná asistentka, která by pomohla s modelem a občas i s přetlakem :D
Jo a důležité je, aby byla šťastně vdadá s tolerantním manželem
(nejlépe stejně praštěným modelářem) :lol: :lol:

Tos ňákou takovou už našel? Já to vidím jinak. Pokud náhodou omylem některá vyrazí se svým tolerantním a modelářsky praštěným manželem na letiště, tak jedinná její starost je: "Kdy už konečně pojedeme domů?" Kdysi jsem to plémně pojmenoval zdržovadla a platí to stále. :)
Jirka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#475 Příspěvek od jyrry »

Celeron píše:... jediná její starost je: "Kdy už konečně pojedeme domů?" ...

To neznám; když už se mnou jede, postará se (i předem) o svoji zábavu - okoukne éra, pokecá se známými, vezme knížku nebo časák a tak...

Akorát jednou se naštvala a to když jsme byli v Plzni na kombatech; fučelo to, zima jak v Rusku, já se nakonec vykoupal v odtoku z místní čističky (no, nevoněl jsem... ; šel jsem pro éro spadlé do kukuřice, stejně jako několik dalších účastníků pokusu o současný start dvacetiosmi modelů); kalhoty musely do kufru, já v autě seděl ve slipech potištěných hrošíky v choulostivých polohách :mrgreen:
Před odjezdem z domova jsem sliboval zastávku v nějakém Plzeňském nábytku a takto z toho sešlo - právě to ji dožralo nejvíc... Nakonec ji ale přece jen pobavila ta představa akce typu "Pane řidiči, vystupte si..." a já vylezu v těch hroćhosexuálních spoďárech :lol:
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#476 Příspěvek od jyrry »

jag42 píše:Pro nás dědky by byla ideální mladá, pružná, šikovná, technicky nadaná asistentka, která by ...
... na nás nemladé, nepružné, sic šikovné a technicky nadané dědky byla zvědavá... :mrgreen:
Ještě je ve hře co vlastně značí ta šikovnost a technická nadanost... :wink:
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#477 Příspěvek od jyrry »

Sice prvomájové polétání u nás má být až zítra ale neodolal jsem nepěkné předpovědi na ten zítřek a radši si zalétal už dneska :lol:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wCmtJRFd7k0[/youtube]
Je to nesestříhané ale asi to tak nechám, mám to hlavně pro sebe ze studijních důvodů.
jyrry.webnode.cz
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#478 Příspěvek od pepinozbrna »

Není každý den posvícení :lol: :lol: :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=6EuPwSQ ... e=youtu.be

Ale nevzdávám to ero je opravené potlačil jsem víc motor a to by v tom musel být čert aby to dnes neletělo :)
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Lark

#479 Příspěvek od Lark »

To nemá to éro ovládanou výškovku? Potlačením motoru to podle mě ještě zhoršíš. :o
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#480 Příspěvek od pepinozbrna »

Lark píše:To nemá to éro ovládanou výškovku? Potlačením motoru to podle mě ještě zhoršíš. :o

Ovládanou výškovku samozřejmě má ale je to konstrukčně starší model a chod výškového kormidla je velmi krátký.
Natáhl jsem ho na maximum pákami na servu i výškovce ale chod je v rozmezí pár milimetrů.
Jediná další možnost je dát servo do zadu ke kormidlům, pokud to nepoletí takhle je tu už jediná možnost :) .
Chtěl jsem se jí vyhnout :lol: :lol: :lol:
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Zamčeno

Zpět na „Ostatní“