Vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrct
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

#1801 Příspěvek od petrct »

jozefbb píše:Na toto by ti mala postacovat aj vizualna kontrola pred zapnutim radia ak nie urob si este plyn cez prepinac.

plyn přes přepínač mám, ale to je nedostatečné. lepší je po zapnutí rádia kontrolovat výchozí pozice . lítáš odložíš rádio , někdo se ti na něj mrkne pocvaká:) a pak při zapnutí nestačíš valit oči :) takhle je to zichr :)
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#1802 Příspěvek od jozefbb »

V prvom rade sa treba naucit vyuzivat kontrolu pohladom na prepinace. Knipel plynu nie je vobec ziaden problem skontrolovat, zabezpecenie cez prepinac ja tam preto, aby ste si pri nejakom zohnuti nedopatrenim nedrgli do plynu a nedali po prstoch. Mam dojem , ze chcete vytvorit nejaku kontrolu na kontrolu a nakoniec sa dostanete do stavu, ze zapnete vysielac nieco vam nepojde a vy nebudete vediet preco.
Este si mozete naprogramovat hlasovu hlasku. Ale nakoniec aj ta je cez prepinac
Naposledy upravil(a) jozefbb dne ned 13.03.2016 13:10, celkem upraveno 1 x.
HonzaS

#1803 Příspěvek od HonzaS »

nemyslím si, že máš uplně pravdu. On ten pohled nefunguje úplně dokonale, už se mi párkrát stalo, že knipl nebyl stažený úplně do dorazu a po zapnutí regulátoru se tak udělalo široký mrtvý pásmo mezi staženým plynem a polohou při zapnutí. Třeba na tohle je ta kontrola super.

A obecně lidi co bývají trochu snáz nervózní toho určitě využijí, případně když máš prostě hodně práce všechno uhlídat (teď konkrétně nemyslím jen ten plyn).
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#1804 Příspěvek od jozefbb »

Ja vzdy pred zapnutim vysielaca paku plynu posuniem na doraz, minima. To sa jednoducho treba naucit. To je len zvyk, ake dalsie kontroly k tomu treba ?Ak sa to niekto nevie naucit , dostane po prstoch a hned to bude vediet, co ma urobit pred zapnutim vysielaca.
Naposledy upravil(a) jozefbb dne ned 13.03.2016 13:38, celkem upraveno 1 x.
petrct
Kontaktovat uživatele:

#1805 Příspěvek od petrct »

Nevím jestli tyto odpovědi se týkají mého dotazu , samozřejmně že Všechny tyto věci dělám , vemu rádio do ruky přecvakám vypínače kniply a pak zapínám. Ale jak píšu, zichr je zichr :) jsem rád že tady ta funkce je tak proč ji nevyužít nakonec i při párování když si tam zařadím trolte hold kde mám -100 tak se mi spáruje regl správně i z mírně posunutou pákou plynu
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
HonzaS

#1806 Příspěvek od HonzaS »

jozefbb píše:Ja vzdy pred zapnutim vysielaca paku plynu posuniem na doraz, minima. To sa jednoducho treba naucit. To je len zvyk, ake dalsie kontroly k tomu treba ?Ak sa to niekto nevie naucit , dostane po prstoch a hned to bude vediet, co ma urobit pred zapnutim vysielaca.

ake dalsie kontroly k tomu treba ? No, třeba jsem na jednom "modelu" měl tohle:

mode: attitude
hlasitost: max
baterky (alarm): 10Ah
podvozek: dole
safety switch: disarmed
test mode: off
a další přepínače už si nepamatuju ale ještě jich tam pár bylo.

U soutěžního akrobata musím před letem mít vypnutý volnoběh, vypnutý brzdy a letový režim pro let. Dva přepínače blbě můžou znamenat poškození letadla ještě před vzletem, další výrazně snížený body za let nebo nechat bodovače čekat než si dojdu resetnout letadlo.

Takže třeba tak.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#1807 Příspěvek od jozefbb »

Mozes tam mat zvukove upozornenie, ale to mas urcite ties cez nejaky vypinac, aby si to mohol pripadne aj vypnut, takze ako priklad k comu by bola aj takato kontrola ked budes mat vypnuty zvuk , potom by si musel urobit kontrolu, aby sa nedala zapnut vysielacka, ked mas vypnuty zvuk. Ak sa ti nebude dat zapnut vysielac, zo zbrklosti ho posles do servisu , ze sa neda zapnut. Pisem to, ze sa blizi prvy april. Ak vies naprogramovat nieco ucinne pre zabudlivych, kludne to urob a podel sa s nami, co sa nam nechce rozmyslat. Len aby sme sa nakoniec nedostali do stadia , co mam naprogramovat vo vysielaci, aby som ho nezabudol doma , ked idem lietat?
Lebo aj to sa stava.
HonzaS

#1808 Příspěvek od HonzaS »

To víš že mi jednou volal kolega že mu to nefunguje. Tak jsem se zeptal co svítí na display ... to víš že měl nějaký důležitý přepínač v nesprávný poloze :lol: Do servisu to naštěstí neposílali.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1809 Příspěvek od TomasC »

pellda píše:elektrifikované F3B

Osobně řeším plyn tak, že v nastavení funkcí pro jednotlivé letové režimy měním křivku plynu. Pro letovou fázi start je to normální sklon. Pro Termiku a Přistání je na trvalé úrovni -100%.

Přistávací brzdy/klapky ovládám další funkcí, která má také ovladač jako PLYN.

Stačí tohle nasměrování??

Stopky na dobu provozu modelu.
Můj odhad je, že je to po přechodu z Graupnera. Taky jsem ho měl a tuhle fci jsem "postrádal". Ale ve skutečnosti to není třeba. U graupnera to byl jen marketing 3 časovačů. Doba aku od nabití, doba nastavení modelu, ale pak uživatelský. Přičemž první dva jsou nanic.
Ale abych odpověděl. Myslím, že by to mělo jít nastavit časovačem, kde se změní typ resetu. Prozkoumám....
michalv

#1810 Příspěvek od michalv »

speedved píše:Jako trvalý časovač lze použít toto

[attachment=-1]uploadfromtaptalk1457808374159.jpg[/attachment]

Ahoj, no ale zajímalo by mě jestli může časovač počítat víc jak 99hod. Jestli když udělám víc jak 100hod, aby to DC16 vůbec zobrazila.
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900
semi
Kontaktovat uživatele:

#1811 Příspěvek od semi »

Nevíte jestli umí Jeti DS-16/14 nastavovat serva pomocí vysílače (jak to umí Graupner) ?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
HonzaS

#1812 Příspěvek od HonzaS »

Záleží na tom jaká serva.
semi
Kontaktovat uživatele:

#1813 Příspěvek od semi »

HonzaS píše:Záleží na tom jaká serva.

Nastavoval jsem na MZ-24 různé značky serv, ale teď nevím jestli i analogové.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1814 Příspěvek od jyrry »

semi píše: Nastavoval jsem na MZ-24 různé značky serv, ale teď nevím jestli i analogové.

8O Jak?
jyrry.webnode.cz
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#1815 Příspěvek od jozefbb »

semi píše:Nastavoval jsem na MZ-24 různé značky serv, ale teď nevím jestli i analogové.

Podla mna mysli len zakladne nastavenia vo vysielaci ako stred, vychylky , reverz./ Ked napisal rozne serva/ .

Odoslané z Lenovo A5500-F a podpis odstránim
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“