Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marek_Km

Re: Mini H FPV quad 250

#2746 Příspěvek od Marek_Km »

Vyřešeno, měl jsem nastavenou nízkou frekvenci na reglech.
Vyřešeno celkově, dnes dopoledne za obrovské pomoci kamaráda nainstalována jiná deska, i pípák už funguje. Nebýt odpolední směny, tak bych poladil, tak to čeká na jindy. Ale aspoň doma zaviseno.
Zephyr666

#2747 Příspěvek od Zephyr666 »

Doufám, že jsem to někde nepřehlídl, ale tenhle chlapík mi hodně pomohl:
https://www.youtube.com/watch?v=391D5dX7LKg myslím, že to stojí za povšimnutí...samozřejmě celá serie. Člověk by neřekl, jak procvičení "blbostí", které přece umim, zlepší konečný letový projev.

Btw vyšla nová verze https://fpv-freerider.itch.io/fpv-freerider-recharged
Joch

#2748 Příspěvek od Joch »

ahoj chlapi, potřebuji radu: odešel mi jeden regl (BLHeli 20A) a tak jsem jej vyměnil, ale ... neumím mu nastavit Min/max. Quad lítá, ale ten jediný motor se roztáčí později než ostatní tři (když dám min. plyn pro roztočení vrtulí).
Chtěl jsem jej nastavit v CleanFlightu, ale když ho mám připojený k jednotce a připojím na quadu napájení, tak se mi Cleanflight sekne. Znovu se k jednotce připojí, když odpojím pohonnou baterii. Napadlo mě, jestli se nebije napětí z USB s napětím napájecím Nazu. Poradíte prosím, jak ten regl nasetupovat, případně proč se mi seká Cleanflight?
PS: zkoušel jsem dát plný plyn na vysílači a po připojení jsem jej stáhl do nuly, ale nenastavilo se to (leda že mám chycený i motor, ale to se mi nezdá, když to normálně lítá )
Díky za každou radu
joch

Asi vyřešeno - dělá to připojené OSD k NAZE: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2576147
Uvidím, jak se mi podaří nastavení, když tak se ozvu
Maxir,Ricco FBL,Sniper I FB,Sniper II FBL Spirit, ZMR250+PDB+Naze+BL Heli20A+DYS BE1806
Joch

#2749 Příspěvek od Joch »

hojte, po dlouhém hledání odvahy jsem se pustil do "lopingů a výkrutů" (roll/pitch) - jenže se mi to strašně pomalu přetáčí. když letím a dělám výkrut, tak spadnu na výšce o takové 4-5metrů (dobu přetočení tipuji tak na vteřinu). Už jsem nastavil rate na roll a pitch 1.3, ale stále málo. Motory mám DYS BE1806 2300KV a vrtule 5030 3S baterii. Jestli to je zase jen o baterce, tak ... jsem ocas. Zajímalo by mě, jaké hodnoty rate máte nastaveny pro stejnou konfiguraci, jakou mám já (pokud ji vůbec ještě někdo lítá :))
díkes Joch
Maxir,Ricco FBL,Sniper I FB,Sniper II FBL Spirit, ZMR250+PDB+Naze+BL Heli20A+DYS BE1806
nuku

#2750 Příspěvek od nuku »

nemam clean ale beta a rc rate ma default 1 a s roll a pitch jsem nekde kolem 0.4 a docela mi to staci.
hadam ze tohle ti ale moc nepomohlo, co?
taky zalezi jak to zaletis, kdyz nadlehcis a pak uberes plyn a das plny kridylka tak se to da udelat na fleku. kdyz das plnej knedlik a plnej nabok tak to udela kruh o polomeru klidne par metru a doba trvani obratu je taky razantne delsi...
to ale urcite vis.
btw jak to dopadlo s tim regulatorem odminula? ja totiz kalibruju regly rovnou v blheli suite a celkem to i funguje.
Joch

#2751 Příspěvek od Joch »

Ahoj nuku, kalibraci jsem udělal přes cleanflight, ale musel jsem odpojit OSD, jinak mi to po připojení napájení ke quadu zmrzlo. Píšeš, že máš 0,4 a já jsem 1,3 (na druhé straně od 1) - je to tím, že máš Betu a já Cleanflight (nebo musím jít s hodnotami taky na druhou stranu od "1"?)?
díky Joch
nuku

#2752 Příspěvek od nuku »

hadam ze jsi to zvedal pomalu nahoru a tudiz pod jednickou uz jsi byl a taky to nebylo ono
dovolil bych si tedy tvrdit ze to bude betou
moc nizky P nebo tak neco to taky nebude, co?
ondrascz

#2753 Příspěvek od ondrascz »

Joch: nepises techniku, jakou to zkousis, na jake verzi CF jsi, jestli jsi v air modu a vubec jake mas nastaveni (dump?). I slaby setup, jako mas, musi umet mrsknout roll / flip na fleku
Joch

#2754 Příspěvek od Joch »

diky za odpovědi. Flešnul jsem si poslední CF kde je i Airmode a nastavil si rate pro roll a pitch na 0,7 a už to vypadá podstatně lépe! Takže jdu trénovat! Jinak jsem to zkoušel jak pod plynem, tak i "nadhozením" (přidat plyn - ubrat na minimum a dát plný roll - po dotočení opět plyn) - musím se to naučit, protože jsem takhle nikdy nelítal, tak kdybyste měli praktickou radu jak na to, budu rád.
Joch
nuku

#2755 Příspěvek od nuku »

jsem rad ze jsi spokojenejsi.
rada je jednoducha a da se rozdelit na nekolik poduseku bohuzel vsechny smeruji jen k jednomu a realizovat je neni jednoduche:
pouzij vrtule 5x4.5 misto 5x3
nebo trilisty
pridej clanek navic na baterce
dej tam 22xx motory a rovnou sestky vrtule
a nebo to zmrko hon tak aby zhublo aspon 100-150g ;-)
a nejlip vsechno najednou az se dostanes na pomer tah k vaze aspon 4-6:1 ale cim vic tim lip.
co se tyka stylu. kazdej ma svuj ale v podstate se furt pracuje s plynem, zda se ze oblibeny jsou kratky rychly pulzy, ale neni podminkou.
urcite jsi na trubce videl nejaky videa, ale proc si nevybudovat svuj vlastni styl, ze?
Banana

#2756 Příspěvek od Banana »

Jak funguje vlastne ten air mode? Me se taky nepodarilo udelat flip, vzdyky to jde po kridle do zeme i kdyz jsem hodne vysoko. At jsme pod plynem nebo ne. Zkousim to pres horizontal mode!, uz jsme to vzdal, protoze jsem takhle malem znicil stroj, to mi za to nestoji. Zajimalo by me, jak mate nastaveny presne ty vase stroje, ze vam to jde. Mam klasickou QA250 s CF a emax motory a regy, takze zadny one-shot. Myslim, ze to je jenom o tom rychle dat packy dolu a nahoru, ze to primitivni ale praxe je jina nez teorie!
nuku

#2757 Příspěvek od nuku »

jak funguje airmode vevnitr vi Boris a par dalsich silenych programatoru.
pokud se nepletu tak hlavnim prinosem airmodu byla stabilizace i pri nulovem plynu s tim ze pro nej byl vyvinut jiny algoritmus mixeru ktery se osvedcil natolik ze od nejake verze beta je defaultni i pro ostatni mody. docela dlouho uz to vlakno nesleduju (no aspon mam cas na spani, jidlo a dalsi drobnosti) tak me nekamenujte jestli je to uz jinak.
proc ti nejde flip v horizonu to netusim. to co popisujes mi zni spis jako angle.
co se tyka nastaveni. muzu ti poslat konfiguraci i cli dump ale moc ti to nepomuze jelikoz mam jiny komponenty.
ondrascz

#2758 Příspěvek od ondrascz »

Tak hlavne flipy a rolly v acru a ne nejakych horizonech a podobnych hruzach... ;)
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

#2759 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

Test Tattu 4s 1550mAh 75-150C, tentokrát bez FPV brýlí (prvních 90s)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yZbfbD6T9g4[/youtube]
DJI NAZA F-550, YAK 54 CARBON-Z, HOTLINER RAY, QAV250 NAZE32acro
tomashr

#2760 Příspěvek od tomashr »

ondrascz píše:Tak hlavne flipy a rolly v acru a ne nejakych horizonech a podobnych hruzach... ;)

Už jsem to tu psal dříve - sice se na 100% shodneme v tom, že je na místě postupem dojít k režimu Acro, nicméně není důvod, proč by flip a roll nešel v level mode. Mám ověřeno s klasickým NAZE32 i F3 SPRACING, firmware různé betaflight a funguje naprosto perfektně - letí poměrně stabilně s držením roviny, ale při výchylce "nad limit" následuje perfektní flip či roll, kterému není co vytknout.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“