Protisluneční fólie na okna, reflexní folie, anti-uv fólie

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
AR1
Kontaktovat uživatele:

Re: Protisluneční fólie na okna, reflexní folie, anti-uv fól

#31 Příspěvek od AR1 »

pepin píše:to mi ale neřeší, abych já viděl ven normálně ale zvenčí nebylo vidět dovnitř.

Ještě mě napadá, ono je tohle taky ptákovina :D Večer, tedy po tmě, prostě ven nikdy vidět nemůžeš, pokud ten venek není osvětlení. Vynecháme-li tedy požadavek, aby ti tam nikdo nečuměl, tak do tmy se stejně koukat nedá, to bys musel mít oči jako tvůj kocour. Řešením na noc je tedy zatemňovací roleta zevnitř, zvenku nebude vidět nic a pro tebe vevnitř se nic neznění.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od jozefbb »

Tak tu pripada do uvahy len jedno riesenie. Nalepit na okno cierne igelitove folie. Nebude vidno ani dnu , ani von. V dielni budes cely cas svietit a ked sa budes chciet pozriet von, tak otvoris okno.

Odoslané z Lenovo A5500-F a podpis odstránim
coro

#33 Příspěvek od coro »

AR1 píše:pepin: to mi ale neřeší, abych já viděl ven normálně ale zvenčí nebylo vidět dovnitř.

Ještě mě napadá, ono je tohle taky ptákovina :D Večer, tedy po tmě, prostě ven nikdy vidět nemůžeš, pokud ten venek není osvětlení. Vynecháme-li tedy požadavek, aby ti tam nikdo nečuměl, tak do tmy se stejně koukat nedá, to bys musel mít oči jako tvůj kocour. Řešením na noc je tedy zatemňovací roleta zevnitř, zvenku nebude vidět nic a pro tebe vevnitř se nic neznění.

Na noc ako tu už padlo, jednoducho najakú kamerku z hobbykingu, analog rovno do vstupu TV..
A u modelára, samozrejme aj nejaké servo na tie rolety, riadené ak nie procesorom tak len servotesterom s napichnutým vstupom z fotočlánku (hoci aj do záhradnej solárnej lampičky sa dá, spína na tmu..).
AR1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od AR1 »

Kamerka po tmě vidí stejně prd jako oko, čili min. IR přísvit. :D
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Celeron »

AR1 píše:Kamerka po tmě vidí stejně prd jako oko, čili min. IR přísvit. :D

Jak daleko tyhle IR ledky dosvítěj? Mám na mysli věnec 6-8 kusů do kruhu kolem objektivu kamerky.
Jirka
coro

#36 Příspěvek od coro »

IR sú rôzne, existujú aj fakt výkonné, bežne keď je to nejaká čína a píše 20m tak možno na 7-10m je celkom dobre vidno. Ale hodne záleží na tom čo je pred kamerou, ak je tam jeden jasný objekt (niečo blízko ožiarené tými IR), tak je to hodne na prd. Mne sa viac páči samostatný IR prísvit mimo kamery.. a potom na seba kamerka tak neupozorňuje.. ale v podstate to je asi jedno.

Mám z hobbykingu už roky nejakú Sony (takú holú dosku plošných spojov) a tá náhodou vidí parádne aj za dosť blbého svetla (a je CCD). V porovnaní s inými (cmos) hračkami za drobné mince, som bol fakt hodne prekvapený.. Mala skončiť v aute na cúvanie ale u mňa posledné rony všetko končí len v šuflíku :(
pepin

#37 Příspěvek od pepin »

AR1 píše:

špatně--nedostatečně jsem se vyjádřil, mě je taky jasný, že večer zevnitř ven neuvidim, mě šlo o to, abych právě nemusel neustále--ráno vytáhnout nějakou roletu, večer když svítim ji zatáhnout a tak každý den do nekonečna-----jinak to ale hold nepujde.

večer ven vidět nemusim
Naposledy upravil(a) pepin dne pon 16.05.2016 22:09, celkem upraveno 1 x.
guchar

#38 Příspěvek od guchar »

pepin píše:...ráno vytáhnout nějakou roletu, večer když svítim ji zatáhnout a tak každý den do nekonečna-----jinak to ale hold nepujde.

A co venkovní čidlo den/noc třeba solární světlo. Druhé uvnnitř rožnuto/zhasnuto. Když rožnuto+noc
elektrický pohon = stáhni žaluzie. Ve všech ostatních případech vytáhni žaluzie.
Snad ještě přepínač AUTOMAt/MANUAL, když je budu chtít použít na zatemění místnosti ve dne.
pepin

#39 Příspěvek od pepin »

guchar píše:A co venkovní čidlo den/noc třeba solární světlo. Druhé uvnnitř rožnuto/zhasnuto. Když rožnuto+noc
elektrický pohon = stáhni žaluzie. Ve všech ostatních případech vytáhni žaluzie.
Snad ještě přepínač AUTOMAt/MANUAL, když je budu chtít použít na zatemění místnosti ve dne.

myslím, že ruční roletka bude fungovat spolehlivěji :D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“