reprap 3D tiskárny v modelařině - II
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II
Doufám, že si aspoň nechaj prodej Mladeč. Jinak bych měl dosaženou slevu tam na dvě věci....
Jirka
Jirka
Podle informací zatím snad filamenty zůstanou.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
tak novej PRUSA je venku už se těším až tím něco protlačím
http://www.3d-tisk.cz/exkluzivne-z-3dex ... sa-i3-mk2/
Jo, málem mě jeblo, když týden po koupi i3 vylezl nový model 
Jinak jsem asi nejvíc zvědavý, jak bude fungovat ta automatika výšky stolku, to mě u Rebela dost štvalo a problém to je i jinde.
Zbytek je spíš "mírná evoluce" a o novém povrchu stolku dokonce mám spíš jisté pochybnosti, ale to ladění výšky by při dobré funkci mohlo komfort práce zvednou docela znatelně.
Jinak jsem asi nejvíc zvědavý, jak bude fungovat ta automatika výšky stolku, to mě u Rebela dost štvalo a problém to je i jinde.
Zbytek je spíš "mírná evoluce" a o novém povrchu stolku dokonce mám spíš jisté pochybnosti, ale to ladění výšky by při dobré funkci mohlo komfort práce zvednou docela znatelně.
myslím, že v tomto případě by se s nima dalo nějak rozumně domluvit na nějakou slevu na upgrade
JJ mě taky zajímá ten Full hotend teďka zkouším tisknout různé filamenty na co nejvyšší teplotu a trubička dostává zabrat..., ale layerbonding... tak snad se to nebude sekat atd...
tomashr píše:Jo, málem mě jeblo, když týden po koupi i3 vylezl nový model
Pokud se koukneš na shop tak nabízí individuální ceny za upgrade kit pro i3 na novou verzi...
http://shop.prusa3d.com/cs/dily-pro-3d- ... grade.html
Za mě pořád nějak nevěřím v životnost té "zázračné" polymerové tiskové podložky ... počkám až se to vyzkouší v praxi jak dlouho to vydrží a jak se bude vyměňovat a za kolik.
Osobně mám radši sklo mám jich několik a můžu je měnit a nemusím čekat než to vychladne.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kroxigor píše:Pokud se koukneš na shop tak nabízí individuální ceny za upgrade kit pro i3 na novou verzi...
http://shop.prusa3d.com/cs/dily-pro-3d- ... grade.html
Podívám se...
Ale jinak zas tak moc nezuřím hlavně proto, že podobně jako ty mám k některým aviziovaným novinkám trochu rezervovaný postoj, také hlavně k té tiskové ploše, takže si radši počkám na zkušenosti a pak se uvidí. Dost možná by se časem jevil rozumněji nějaký částečný upgrade, třeba nechat původní stolek a vyměnit jen extruder či něco takového, uvidíme...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
tomashr píše:Podívám se...
Ale jinak zas tak moc nezuřím hlavně proto, že podobně jako ty mám k některým aviziovaným novinkám trochu rezervovaný postoj, také hlavně k té tiskové ploše, takže si radši počkám na zkušenosti a pak se uvidí. Dost možná by se časem jevil rozumněji nějaký částečný upgrade, třeba nechat původní stolek a vyměnit jen extruder či něco takového, uvidíme...
Četl jsi tohle? Jestli ji máš pár dní tak :Pokud jste si tiskárnu zakoupili mezi 1.4 a 15.5, kontaktujte nás a nabídneme vám výhodnější cenu za upgrade.
Jirka
Četl, tomu patřilo to "podívám se na to". Už jsem poslal dotaz, uvidíme.
Tak pak podej hlášení
moje i3 zatím zůstává tak jak je - větší plochu nepotřebuju zatím a vyhovuje mi sklo
moje i3 zatím zůstává tak jak je - větší plochu nepotřebuju zatím a vyhovuje mi sklo
kroxigor píše:Tak pak podej hlášení![]()
Sleva je zřejmě 2000 korun, vidím to tak, že za těchto podmínek asi ten upgrade kit koupím, i když ho nenasadím hned. V podstatě tím člověk získá nový extruder a další díly navíc...
Ještě to nemám potvrzeno úplně na 100%, budou se ověřovat doklady atd, ale nevidím důvod, proč by to neprošlo.
Chlapci ma niekto skusenosti s
http://www.ebay.com/itm/CTC-Bizer-Dual- ... SwqYBWpzaW
alebo
http://www.ebay.com/itm/Acrylic-Reprap- ... SwS7hW~j2k
alebo nejaky iny dual extruder?
nic som doteraz ne3dprintoval, nic o tom neviem ale budem musiet v dohladnpm case nieco tlacit tak by som potreboval rychly start ... budem asi kupovat aj rebela ale tam je vec jasna
http://www.ebay.com/itm/CTC-Bizer-Dual- ... SwqYBWpzaW
alebo
http://www.ebay.com/itm/Acrylic-Reprap- ... SwS7hW~j2k
alebo nejaky iny dual extruder?
nic som doteraz ne3dprintoval, nic o tom neviem ale budem musiet v dohladnpm case nieco tlacit tak by som potreboval rychly start ... budem asi kupovat aj rebela ale tam je vec jasna
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
igorb píše:alebo nejaky iny dual extruder?
nic som doteraz ne3dprintoval, nic o tom neviem
Řeknu ti to asi takhle. Pro začátečníka je tisk s jedním extrudérem hromada problémů. Ale dva extrudéry je problémů ne dvě hromady ale celá hora.
Jirka
Řeknu ti to asi takhle. ..... fakt sa tomu nevyhnem :- )))))))
takze spet k otazke, vie o tych tlackach niekto nieco? alebo nejake nazory ktorej sa vyhnut?
takze spet k otazke, vie o tych tlackach niekto nieco? alebo nejake nazory ktorej sa vyhnut?
Tiskárnu z Geetechu mám a jsem s ní docela spokojený, ten akrylový rám sice vyžaduje trochu specifický přístup k montáži, ale jde na to zvyknout a na modelařinu je přesost tisku postačující. Co se duálního extruderu týká, rozhodl jsem se zatím vyčkat, měl jsem půjčený originální a jak píše předřečník, oseru mnoho. U téhle konfigurace trysek narazíš na víc věcí současně.
- vysoká hmotnost vozíku - musíš sáhnout do konstant rychlostí a ryvů, protože na hranách má hlava snahu přejet, na rovných liniích pak je interferenční vzorek od toho, jak zrychluje, ve finále tiskneš o dost pomaleji
- z právě nepoužívané trysky teče filament a špiní větší výrobek - musíš pečlivě nastavovat retrakci a je to fakt veliký oser
- topologie a kinematika vozíku - vzdálenost trysek od sebe vede k násobení chyby nerovnoběžnosti osy X s podložkou, pokud se to podcení, styk vrstev má tendenci k delaminaci. Bez autolevelingu to snad ani pořádně nastavit nejde, i s autolevelingem je to dost náročné.
Po zralé úvaze jsem se rozhodnul zatím s touhle konfigurací počkat až na dotaženější řešení, ideálně bowdenové a jednotryskové
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV