DJI NAZA pokračování 2

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Androy

Re: DJI NAZA pokračování 2

#451 Příspěvek od Androy »

ananas píše:graup15 ho má a je stím velice spokojen co tak píše :-D že s Dji pukem je to nesrovnatelné.. zkus mu napsat SZ

určitě budeš mít víc satelitů to je jisté :-D

tak sem mu psal (přečetl, ale neodpověděl :? )

tak se chci zeptat jestli náhodou nemá ještě někdo gps/glonass pro Nazu??

abych věděl jestli do toho jit nebo ne :?

sem zvědaví na spolehlivost.
martin z

#452 Příspěvek od martin z »

V sobotu jsem gps G2 krátce vyzkoušel na dvoře, bylo to spíš kvůli vyzkoušení nových vrtulí (jestli jsem je převrtal dobře). První načtení satelitů trvalo dlouho, rozhodně několik minut, pak jsem udělal kalibraci s tanečkem. Koptér mi visel zhruba nastejno jako s předchozíma vrtulema, tak jsem zkusil aku odpojit a znovu zapnout, jestli načítání satelitů už bude rychlejší. Asi to pak rychlejší proti gps od nazy bylo, ale nezdálo se mi to o moc. Nechal jsem koptér zapnutej a šel do pokoje zapnout fpv helmu a kouknul kolik osd ukazuje satelitů a to mě taky nějak nepřesvědčilo. Zatímco originál gps mi na louce chytá 10-11, tak tohle ukazovalo 12-13. Až to vezmu na louku na otevřený prostor, tak bude srovnání pravdivější, je možný, že takhle na dvoře mezi ostatníma rodinnýma domama to prostě není ono.
graup15

#453 Příspěvek od graup15 »

martin z píše:V sobotu jsem gps G2 krátce vyzkoušel na dvoře, bylo to spíš kvůli vyzkoušení nových vrtulí (jestli jsem je převrtal dobře). První načtení satelitů trvalo dlouho, rozhodně několik minut, pak jsem udělal kalibraci s tanečkem. Koptér mi visel zhruba nastejno jako s předchozíma vrtulema, tak jsem zkusil aku odpojit a znovu zapnout, jestli načítání satelitů už bude rychlejší. Asi to pak rychlejší proti gps od nazy bylo, ale nezdálo se mi to o moc. Nechal jsem koptér zapnutej a šel do pokoje zapnout fpv helmu a kouknul kolik osd ukazuje satelitů a to mě taky nějak nepřesvědčilo. Zatímco originál gps mi na louce chytá 10-11, tak tohle ukazovalo 12-13. Až to vezmu na louku na otevřený prostor, tak bude srovnání pravdivější, je možný, že takhle na dvoře mezi ostatníma rodinnýma domama to prostě není ono.

re Androy
Sorry mám strašně málo času :-)
Za mne,já jsem spokojený velmi. Jde o to a to si hlavně uvědomte!!!,že pokud mezi barákama chytíš 11 satelitů tak s Naza pukem chytíš naprosté prd. Dlouho jsem nevěděl čím je podivný jev kdy letím a najednou se mi zvětší náklon dopředu o jednou tolik a pak se zase vše vrátí do normálu. Bylo to právě tím (jednou se mi to podařilo i natočit),že s origo Naza pukem spadli satelity na chvilku pod mez kdy se udrží GPS režim a jednotka okamžitě přepla na atti. Tím při stejném potlačení kniplu se zvětší náklon koptery o jednou tolik, neb atti režim to umožňuje.
Takže nová Neo 8 s Glonass zajištuje právě tu stabilitu počtu satelitů,že se ti těžko stane,že spadneš pod mez kdy Naza vypne GPS režim. A o to jde především!!!
Právě proto taky má Phantom 3 a 4 GPS /Glonass jednotku.
Ty totiž nevíš jaké satelity vlastně chytáš..je to GPS?? nebo Glonass?? Důležitý je konečný počet a jeho stabilita tak aby počet nespadnul nikdy pod mez přepnutí režimu.

Mějte se..Dalibor
Torm

Dlouhatáááánský boot

#454 Příspěvek od Torm »

Nějakou dobu jsem teď nelítal, ale čas už zase začal povolovat i blbnutí s kvadrou. Narážím ale na zajímavou věc - na flashnuté V2 trvá nabootování přes minutu - první proběhne základní barevná hudba a pak víc, jak minutu rychlé žluté bursty. Nakonec se chytne, ale mám pocit, že před flashnutím bootovala rychleji. Někdo nějaké nápady?
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
Elektromaniak

Re: Dlouhatáááánský boot

#455 Příspěvek od Elektromaniak »

Torm píše:Nějakou dobu jsem teď nelítal, ale čas už zase začal povolovat i blbnutí s kvadrou. Narážím ale na zajímavou věc - na flashnuté V2 trvá nabootování přes minutu - první proběhne základní barevná hudba a pak víc, jak minutu rychlé žluté bursty. Nakonec se chytne, ale mám pocit, že před flashnutím bootovala rychleji. Někdo nějaké nápady?

U mě to probíhá stejně a zatím jsem nenašel nikde jak to urychlit.
FrSky Taranis,Filip600 Termik,Filip 400 Sport a větroň 1500 V-tail ,Xtreme, NAZA M liteV2 Xcopter550
Oldass

#456 Příspěvek od Oldass »

Když udělám kalibraci kompasu (taneček), jsem k letu připraven dřív.
metlis

#457 Příspěvek od metlis »

Stále mi vrtá hlavou Failsafe a jeho nastavení a raději se zeptám, než to nastavím a pak se to pojebe - na 3-polohovém přepínači mám nastaveno GPS - Atti.- Failsafe. Pokud tedy během letu přepnu na třetí polohu, aktivuji tím Failsafe a koptér šup do 20m a hurá ke mně. To je jasné. Pokud ale koptéra prostě ztratí signál, udělá to také? Když jsem to naposledy loni testoval, prostě jsem vypnul vysílač a nic, koptéra si klidně visela dále (byl jsem cca 300m od místa startu). Pro jistotu - mám klasickou Turnigy 9X s OpenTx.
JosefSvejk

#458 Příspěvek od JosefSvejk »

FS si musíš nastavit v RC přijímači tak, aby při výpadku signálu byla definovaná hodnota (ne poslední před výpadkem). Stejná hodnota musí být i v naze.
radegaster

Re: Dlouhatáááánský boot

#459 Příspěvek od radegaster »

Elektromaniak píše:U mě to probíhá stejně a zatím jsem nenašel nikde jak to urychlit.

Mám pocit že tohle se děje proto že se FC zahřívá, čím je chladněji tím déle to trvá kdežto u Lite verze se FC nezahřívá a taky není tak přesná. Jde to dobře poznat třeba tak že po jednom letu a výměně baterií jde na další baterie lítat skoro hned po startu.
metlis

#460 Příspěvek od metlis »

JosefSvejk píše:FS si musíš nastavit v RC přijímači tak, aby při výpadku signálu byla definovaná hodnota (ne poslední před výpadkem). Stejná hodnota musí být i v naze.

Tomu právě vůbec nerozumím.... nastavím to na volném kanálu? Třeba jako nižší hodnotu rozsahu u plynu? A jak se stejná hodnota nastaví u Nazy? Kde?
Díky.
OK2BUH

#461 Příspěvek od OK2BUH »

T9X nemá klasické failsafe. Pokud NAZA neumí reagovat na absenci pulzů jako některé jiné jednotky tak si musíš dokoupit toto: http://www.ebay.com/itm/SKYRC-Failsafe-CPU-Fuzzy-Micro-Unit-for-4-8-6V-/281436520716?hash=item4186ec810c:g:f9MAAOSw-jhUEPDR
Krabička při výpadku pulzů z přijímače začne generovat svoje pulzy přednastavené hodnoty.
metlis

#462 Příspěvek od metlis »

OK2BUH píše:T9X nemá klasické failsafe. Pokud NAZA neumí reagovat na absenci pulzů jako některé jiné jednotky tak si musíš dokoupit toto: http://www.ebay.com/itm/SKYRC-Failsafe-CPU-Fuzzy-Micro-Unit-for-4-8-6V-/281436520716?hash=item4186ec810c:g:f9MAAOSw-jhUEPDR
Krabička při výpadku pulzů z přijímače začne generovat svoje pulzy přednastavené hodnoty.

Děkuji velice!
jarda33

#463 Příspěvek od jarda33 »

Naza M V2, Taranis plus, X8R. Jde nějak dostat na displej Taranise údaj o síle signálu GPS z NAZY, popř. počet satelitů? Něco jak tady https://www.youtube.com/watch?v=HziOSScc0Pc
Ležím ve vláknech NAZY už třetí den a jsem už trochu zmaten.
Přijímač spárován s vysílačem, veškeré kalibrace provedeny, při připojení na PC se taky zdá vše ok, motory jdou odarmovat a točí, jen nemohu chytit dostatečný signál GPS. Sice jen na balkoně, ale na místě, kde mobily, tablet, GPS navigace vidí od 10 do 13 satelitů, se prostě NAZA nefixne. Usuzuji z blikání LEDky - 1xzeleně, 3xčerveně. Občas se podaří 1xzelená a 2x červená, z čehoš usuzuji, že našel dle manuálu 5 satelitů. Bojim, bojim, aby to nebylo pukem od NAZY a jeho špatným příjmem. Zítra odpoledne budu ještě zkoušet na volném prostoru, tak doufám že je to tím. Jo, GPS jsem několikrát odpojil a zase připojil.
Dík za nakopnutí. Jen nevím jestli to patří sem, nebo do vlákna TARANIS.
DJI - Phantom 4
gardenroute

#464 Příspěvek od gardenroute »

jarda33 píše:Naza M V2, Taranis plus, X8R. Jde nějak dostat na displej Taranise údaj o síle signálu GPS z NAZY, popř. počet satelitů? ....Ležím ve vláknech NAZY už třetí den a jsem už trochu zmaten....Dík za nakopnutí. Jen nevím jestli to patří sem, nebo do vlákna TARANIS.
Jak v tomto vlakne (nekdy před 12-13 mesici), tak i ve vlakne Taranic jsem popisoval i s odkazy reseni Zaggometry, které hooodne luxusne resi telemetrii z NAZA na Taranis...
A přímý link na Zaggometry...
Zaggometry Luo Telemetry  by Richard Oude Eberink (Taranis Facebook).jpg
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
jarda33

#465 Příspěvek od jarda33 »

Ahoj, dík, to jsem taky našel, ale je to vyprodaný.
DJI - Phantom 4
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“