ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
kalibrace rozhodne nespravi pokud mas kompas blbe nasmerovanej. Proste vem kompas na stojanku, pripoj MP a otacej dokud nebude ukazovat spravne.
Pokud s tim nejde tocit tak v nastaveni kompasu je combobox kde se da nastavit offset kompasu a tim to muzes opravit.
Pokud s tim nejde tocit tak v nastaveni kompasu je combobox kde se da nastavit offset kompasu a tim to muzes opravit.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
tomas1987 píše:Dnes mi přišla z DX telemetrie 443 mhz. Modul jsem zapojil do APM a druhy do PC, ihned se videli a vse komunikovalo. Jen co kdyz nekdo bude litat na stejny modul jako ja? nebude nam to delat bordel? daji se tam nastavit nejake frekvence?
Bude to dělat bordel i když budete mít každý jiný kód. O tom jsme se nedávno přesvědčili s kolegou když jsme měli oba zapnuté trackery. Datový přenos 57 kbits zabere celé pásmo, není kam uhnout (legálně). Nebude se to míchat ale budou se vzájemně zdržovat. Při normálním provozu to asi vadit nebude ale pokud máš tracker tak se nebude stíhat přesně natáčet.
tracker nemám, mám to spíš pro nastavování a ladění než se to rozjede.
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
tomas1987 píše:dej foto jak to máš zapojené, máš deaktivovaný kompas na APM (vyndany jumper), napiš co je to přesně za GPS. Zatím většinu co jsem měl tak byly kabelem dozadu
GPS je zapojená správně, celej loňskej rok fungovala jak měla. Jumpry (přerušení spoje) jsou správně. GPS je Ublox6.
kalibrace rozhodne nespravi pokud mas kompas blbe nasmerovanej. Proste vem kompas na stojanku, pripoj MP a otacej dokud nebude ukazovat spravne.
kompenzovat jsem zkoušel, měnit uložení GPS(s integrovaným kompasem) taky. Jestli dobře rozumím popisu v manuálu APM, kalibrace by měla právě kompenzovat jiné uložení GPS. Po změně polohy GPS vždy překalibruju a jsem zase ujetej.
Chtělo by to tlačítko jak pro kalibraci acc, prostě jen nastavit směr sever a kliknout že GPS je v této poloze. Ať kompenzuju jak chci, stále mám pocit že si to dělá co chce. Přitom v logu z letu orientace nijak neujíždí, pouze je pootočená.
Asi dnes zkusím ještě nějak pohýbat s tím uložením.
P.S.
v MP se mi na mapě zobrazuje koptera v konfiguraci plus (oranžová a červená čára směřují přes pravý přední motor), přitom je nastavená konfigurace X.Přisuzoval jsem to nějaké chybě v programu, ale možná může být problém i tady.
Zkoušel si downgrade fw? S mým APM 2.8 jsem měl v MP porblem, musel jsem použít APMplanner, tam vše fungovalo bez problémů.
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
@qeex: kalibrace pouze srovná citlivost čidla magnetometru ve třech osách ale kde je sever neovlivní, ten je pevně dán při výrobě čipu. Musí se otočit mechanicky nebo softwarově. Máš správně nastavenou deklinaci? Pokud máš zapnutou automatickou tak to potřebuje GPS signál aby to zjistilo kde jsi a přiřadilo k tomu deklinaci z tabulky.
Ok budu tocit s gps, deklinaci zkontroluju, poprve jsem o jejim nastaveni cetl az dnes. Vecer uvidim jak se zadari. Diky
Jo, ještě jsem zapomněl říct, že MP vždy kreslí na mapě kopter +, jiný namalovat neumí, ale toho si nevšímej, důležitý je směr té čáry.
Prosim Vas jak muzu pripojit APM 2.5 soucasne k laptopu [usb] a k pohonne baterii skrze PowerModul?
Pokud mozno tak aby neco neshorelo......
Pokud mozno tak aby neco neshorelo......
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
-
sapavlisna
Ja si koupil USB prodluzku a na ni precvakl napajeci drat. Funguje tedy jen RX, TX a zem. Levne, jednoduche a fungovalo to.
Zdravím, mám APM 2.5 a když dám RTL, tak místo, aby se vracel na místo startu a tam začal přistávat, tak začne pomalu přistávat tam, kde je.
Poradí mi někdo, co jsem opoměl nastavit?
Díky Honza
Poradí mi někdo, co jsem opoměl nastavit?
Díky Honza
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
V tom případě se ti nejspíš nespouští RTL, ale LAND... takže buď tam nemáš nastavenej mód RTL, ale LAND nebo nemáš GPS signál.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
j.s píše:V tom případě se ti nejspíš nespouští RTL, ale LAND... takže buď tam nemáš nastavenej mód RTL, ale LAND nebo nemáš GPS signál.
Takhle si to myslim taky. K tomu me napada jeste jedna moznost. Je tam jeden parametr, kterym se udava jakasi "presnost dosazeni waypointu" pri automisi. Teoreticky, kdyby se ten parametr nastavil nejakym nedopatrenim hodne vysoko, pak by si pri RTL jednotka mohla myslet, ze je uz v ramci nastavene tolerance a zahajila by primo pristani.
Ale je to jen uvaha, vyzkouseno to nemam. Ja mam ten parametrnastaven na 2metry, a je pravda, ze mi koptera pri RTL doseda vzdy v asi 2metrovem polomeru od bodu vzletu. A to i pri misich dlouhych treba 4,5 km.
PS: to me privadi k napadu trochu tohle otestovat, protoze nekdy se muze hodit u nejake mise nastavit presnost [nepresnost] WP treba na 10 nebo i 20 metru. Ovsem pokud je tento parametr sprazeny s presnosti [nepresnosti] HOME bodu, pak by to mohlo byt nemile prekvapeni.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Asi máš na mysli waypoint radius. Ten může být max. 10m ale nemá to vliv na přesnost home bodu. RTL se snaží přistát vždy nejpřesněji, je to dáno jen přesností GPS.