APM problém s ukládáním nastavení

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zpráva
Autor
OK2BUH

Re: APM problém s ukládáním nastavení

#16 Příspěvek od OK2BUH »

vorelll píše:No ukazuje se mi tam stále napětí 12 V a odběr 1 A a baterie 99% a píše že není fix a apočet satelitů nebo co to je tak 0, ale když to připojím k MP tak to ukazuje vše správně, dokud nevypnu APM ... fakt to nechápu :(

Já nemám APM, takže pouze domněnka. U Pixhawku je to tak, že v parametru SR0 jsou zapsány položky co posílá přes USB do MP. V parametru SR1 jsou položky co posílá přes UART na OSD. Jenomže procesor v APM to má zpatlané dohromady na jeden port. Když máš připojený MP tak to posílá i do OSD všechny položky z SR0, když MP odpojíš tak posílá do OSD položky z SR1 a tam asi nemáš všechno. Takže zkus opsat všechno co je v SR0 i do SR1.

SR.jpg
vorelll

#17 Příspěvek od vorelll »

OK2BUH píše:Já nemám APM, takže pouze domněnka. U Pixhawku je to tak, že v parametru SR0 jsou zapsány položky co posílá přes USB do MP. V parametru SR1 jsou položky co posílá přes UART na OSD. Jenomže procesor v APM to má zpatlané dohromady na jeden port. Když máš připojený MP tak to posílá i do OSD všechny položky z SR0, když MP odpojíš tak posílá do OSD položky z SR1 a tam asi nemáš všechno. Takže zkus opsat všechno co je v SR0 i do SR1.

SR.jpg

Díky moc za radu, mrknu se na to :).
maliborec2002
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od maliborec2002 »

V MS ale i možná v APM planeru, de nastavit, že vždycky když to k tomu programu pripojis, tak se vyresetujou paramtery
Je to v config/tuning
Přílohy
IMG_20160520_133019.jpg
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz
vorelll

#19 Příspěvek od vorelll »

maliborec2002 píše:V MS ale i možná v APM planeru, de nastavit, že vždycky když to k tomu programu pripojis, tak se vyresetujou paramtery
Je to v config/tuning

Tím to není ... :(
vorelll

#20 Příspěvek od vorelll »

OK2BUH píše:Já nemám APM, takže pouze domněnka. U Pixhawku je to tak, že v parametru SR0 jsou zapsány položky co posílá přes USB do MP. V parametru SR1 jsou položky co posílá přes UART na OSD. Jenomže procesor v APM to má zpatlané dohromady na jeden port. Když máš připojený MP tak to posílá i do OSD všechny položky z SR0, když MP odpojíš tak posílá do OSD položky z SR1 a tam asi nemáš všechno. Takže zkus opsat všechno co je v SR0 i do SR1.

Příloha SR.jpg je dlouhodobě nedostupná.

Takto to vypadalo:

sr_0_1.png

Zkušel jsem opsat do sr1 to samé co je v sr0, ale žádný úspěch :(.
vorelll

#21 Příspěvek od vorelll »

Ještě jsem myslel špatně zapojené OSD, mám to takto:

osd.jpg

ale zkoušel jsem prohazovat zelenej a žlutej a nepomohlo :D
Tak jdu zkusit APM planner :)
vorelll

#22 Příspěvek od vorelll »

Tak APM planner to samé ... funguje jen po připojení k planneru a po vypnutí a zapnutí APM zase neukazuje :(
OK2BUH

#23 Příspěvek od OK2BUH »

Řekl bych, že problém paměti, ale mate mě proč potom neukazuje ani satelity. Zkus změnit nějaký parametr, zapiš ho do paměti a potom restartuj APM i MP. Zůstane změněný?
Mám dojem, že už se to tu někdy řešilo ale nevím jak to dopadlo. Zkus to tady prolistovat.
vorelll

#24 Příspěvek od vorelll »

OK2BUH píše:Řekl bych, že problém paměti, ale mate mě proč potom neukazuje ani satelity. Zkus změnit nějaký parametr, zapiš ho do paměti a potom restartuj APM i MP. Zůstane změněný?
Mám dojem, že už se to tu někdy řešilo ale nevím jak to dopadlo. Zkus to tady prolistovat.

Parametr zůstane změněný ... Nic jsem nenašel :(
OK2BUH

#25 Příspěvek od OK2BUH »

Dobře, a když nastavíš měření napětí, potom restartuješ APM i MP tak to měří nebo to musíš znova kalibrovat?
vorelll

#26 Příspěvek od vorelll »

OK2BUH píše:Dobře, a když nastavíš měření napětí, potom restartuješ APM i MP tak to měří nebo to musíš znova kalibrovat?

Nene, nemusím nic kalibrovat, ukazuje mi to jakmile je jednotka připojena k MP nebo APMP a není po té vypnuta, jakmile se vypne a zapne bez připojení k MP (usb nebo telemetrie, funguje oboje)tak to už neukazuje ... ale zase jen co to napojím na MP tak to zase ukazuje :D.
A právě nejde jen o napětí, takže to není nastavení batery monitoru, ale nejde i ukazatel satelitů GPS a píše to neustále low rssi myslím ... a že není 3dfix (jakmile to spojím s MP vše ukazuje správně, počty satelitů, napětí, 3d fix) a low rssi to nepíše.
OK2BUH

#27 Příspěvek od OK2BUH »

Tak potom to není problém paměti ale komunikace s OSD. Zkus laborovat s jiným softem do OSD a taky ho zkus připojit na jiný port (UART2). APM má jenom dva seriové porty a jeden je navíc společný s USB tam se potom mlátí dohromady komunikace s MP a s OSD. Ve tvém případě se to mlátí asi nějak blahodárně, že OSD bez MP nechce jet.
Mirda.K

#28 Příspěvek od Mirda.K »

Ahoj řeším podobný problém, koupil jsem desku APM Mini pro http://www.banggood.com/Mini-APM-Pro-Flight-Control-with-NEO-6M-GPSPower-Supply-Module-for-Multicopter-p-982498.html a přehrál jsem firmware, lítalo to, jen velice špatně po všech kalibracích mi to padalo z oblohy a proto jsem chtěl firmware přehrát znovu. Přes Arduino jsem smazal eeprom ale asi jsem něco pokazil protože když chci nahrát software v missionplaneru znovu tak mi to píše chybu. Při nahrávání to detekuje desku, napíše to že je tam deska a b2560 v2 (z toho uvozuji že se to připojí k desce) stáhne firmware a pak chybová hláška ,,Communication Error - no connection" po chvilí neúspěšného připojování mi to vyhodí toto:
Nový rastrový obrázek.jpg
.

tady je vzor toho eepromu, kterým jsem to smazal pokud tomu někdo rozumí

Kód: Vybrat vše

/*
 * EEPROM Clear
 *
 * Sets all of the bytes of the EEPROM to 0.
 * Please see eeprom_iteration for a more in depth
 * look at how to traverse the EEPROM.
 *
 * This example code is in the public domain.
 */

#include <EEPROM.h>

void setup() {
  // initialize the LED pin as an output.
  pinMode(13, OUTPUT);

/***
    Iterate through each byte of the EEPROM storage.

Larger AVR processors have larger EEPROM sizes, E.g:
    - Arduno Duemilanove: 512b EEPROM storage.
    - Arduino Uno:        1kb EEPROM storage.
    - Arduino Mega:       4kb EEPROM storage.

Rather than hard-coding the length, you should use the pre-provided length function.
    This will make your code portable to all AVR processors.
  ***/

for (int i = 0 ; i < EEPROM.length() ; i++) {
    EEPROM.write(i, 0);
  }

// turn the LED on when we're done
  digitalWrite(13, HIGH);
}

void loop() {
  /** Empty loop. **/
}

Nevíte co s tím?
Mirda.K

#29 Příspěvek od Mirda.K »

Tak vyřešeno stáhl jsem APM Planner 2, vypnul a zapnul PC, počkal 1den, nainstaloval spustil a přes ten Planner to najednou šlo. Akorát když pustím terminál, tak mi tam začnou skákat neuvěřitelný nesmysly.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“